IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2018, 12:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PUBG FPS Arttırma




PC veya Xbox One’da oynamanız durumunda, PUBG’deki performansı artırmak için en iyi FPS ayarlarına nasıl erişilir.

Bu noktada, Xbox One’da ya da oyunun orijinal PC sürümünde oynadığınızdan bağımsız olarak, PUBG’nin oldukça iyi bir şekilde optimize edilmiş bir oyun olduğunu söylemek pek doğru değil. Oyunda zamanla artan ilerlemeler görmemize rağmen, gerçekten istediğimiz kadifemsi pürüzsüz oyun tarzından zevk almadan önce beklememiz uzun bir yol var gibi geliyor.

Bu optimizasyon problemleri, bazı sinir bozucu aksaklıklar ve masaüstü çökmeleri ile el ele gider ve bazen sadece 99 diğer kudretli oyuncuyla değil aynı zamanda oyun istemcisinin kendisiyle de savaştığınızı hissedebilirsiniz! Oldukça yüksekte bulunan kasalar bile, saniyede 60 fps verebiliyor.


Neyse ki, özellikle PC’deki performansı iyileştirmek için alabileceğiniz bazı önlemler var. Var olan birçok oyun içi seçenekle uğraşmayla ve gösterdiğiniz daha fazla çaba, alacağınız verim kadar büyük olur. Tüm bu yüzlerce ve yüzlerce maçı kazanmanın ne kadar çaba gösterdiğine bakılırsa, oyunun kaputunun altında biraz fazladan bir avantaj sağlamak için biraz zaman harcamaya değer.

İlk kez en uygun ayarların sihirli tatlı noktasını bulmak kolay olmasa da, bu çabaya değer. Bu sürecin bir kısmını atlatmak için, ayarlarınızı doğru yapana kadar çevrenizde oynamak için kapsamlı bir rehber hazırladık ve PUBG’de mümkün olan en iyi FPS’yi elde etmek için güzel bir şekilde optimize ettik.

Eğer oyunun mobil versiyonunda fps sıkıntısı yaşıyorsanız mobil pubg fps arttırma makalesine göz atmayı unutmayın. Gelelim adımlara;

PUBG
En İyi FPS Ayarları
Grafik Ayarları

Bunlar kolayca değiştireceğiniz en önemli ayarlardır. Başka bir şeyle uğraşmadan önce bunları düzeltin!

Ekran Ölçeği: 100-103
Kenar Yumuşatma: Yüksek
Rötüş: Çok Düşük
Gölgeler: Çok Düşük
Dokular: Yüksek
Efektler: çok düşük
Yeşillik: Çok Düşük
Görüş Mesafesi: Çok Düşük
V-Sync: Kapalı
Hareket Bulanıklığı: Kapalı
İşlem Sonrası, Gölgeler, Efektler ve Yeşillikler, her şeyden çok gösterilmek üzere yüksek ayarlarda gerekli değildir. Bunların hepsini Çok Düşük olarak ayarlamak size bazı ciddi FPS tasarrufu sağlayacaktır.


Muhtemelen Görünüm Mesafesinin neden Çok Düşük olarak ayarlandığını merak ediyorsunuzdur. Bunu Yüksek veya daha yüksek bir değere ayarlamak, size sadece yaprak ve nesneler gibi bir mesafede ne kadar ayrıntı verildiğini belirlediğinden, size ayrı bir avantaj sağlamaz. Bu oyuncu, Ultra veya Çok Düşük ayarına sahip olmanıza rağmen, uzun menzilli alanlarda hala görünmeye devam edecektir.

Kenar Yumuşatma, ekranda pürüzlü dokuların nasıl görüneceğini etkiler. Bunu Yüksek veya daha yüksek bir değere ayarlamak, genel olarak her şeyin biraz daha yumuşak görünmesini sağlayacaktır. Birkaç ekstra kare kaydetmek için bunu Orta veya daha düşük bir değere ayarlayabilirsin, ancak bir şeyler daha jankier görünmesini beklersin.

Dokularınızı PC’nizin ne kadar güçlü olduğuna göre ayarlayın, ancak Yüksek veya Orta düzeyde tutmak güzel, bu sayede oyun korkunç görünmüyor.

V-Sync’i kapatmak, giriş gecikmesini önler ve istemciden olabildiğince fazla sayıda kare almanızı sağlar.

Hareket Bulanıklığı sadece işleri biraz daha güzelleştirir ve daha sinematik hale getirir. Ne yazık ki, performansı oldukça zorlar , bu yüzden kendinizi bazı ağır düşük FPS’lerden kurtarmak için kapatın.



Daha yüksek fps için çözünürlüğü düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bunun size oldukça yararı olacaktır.


Windows veya 3.parti Servisler veya Hizmetler ve Başlangıç uygulamaları
Yanlış bir kanı var ortalıkta “Gereksiz Windows servisleri bilgisayarımı yavaşlatıyor”, Windows servisleri/hizmetleri ihtiyaç duyulmadığında tetiklenmez ve bu durumda çalışmaz. Fakat normalde çalışır buda bilgisayarınızın performansınızı düşürür.

Senaryo 1

Bilgisayarınızdaki bir uygulama konum verisi kullanmak istiyor, bunun için size bir pencere açtı ve onaylıyor musunuz diye sordu sizde evet dediniz. Şimdi uygulamanın algoritmasına bağlı olarak iki sonuç gelişir;

Uygulama her daim konum verisine ihtiyaç duyar ve arka planda “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi ces\lfsvc\Service\Configuration” değerini “1” yapar.
Bu örnek daha çok gibi anlık lokasyon bilgisine ihtiyaç duyan uygulamalar için olabilir.

Uygulama her daim konum verisine ihtiyaç duymaz ve ihtiyacı olduğunda “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi ces\lfsvc\Service\Configuration” değerini “1” yapar. Uygulama çıkışında varsayılan değerine geri çevirir.
Bu örnek daha çok gibi sadece lokasyona ait bilgileri görmek istediğiniz de çalışır, uygulamalar için olabilir.

Benim önerim Windows hizmlerine müdahale etmemeniz yönünde ama yüklediğinzi uygulama ile gelen hizmetleri kapatmanızda bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Mesela arkadaşınızın cihazın da bir ayar yapmak için kurdunuz ve bu uygulamanın kurulum ekranında sadece çalıştır gibi bir seçenek varken siz tam kurulumu gerçekleştirdiniz. Bu tarz uygulamaların üreticileri büyük firmalardır ve kullanıcı memnuniyeti ve güvenliği çok önemlidir. Bu durumda uygulama arkaplanda sessiz bir şekilde kendi ön belleğini çalıştırır ki bir sonraki ihtiyaç duyduğunuz zaman hemen açılsın ve harici bir uygulama bu uygulamanın ayarlarına müdahale etmesin. Bunun gibi servisleri ve hizmetleri kapatmak için;

Windows + R yapın.
Çalıştır sekmesine “msconfig” yazın.
Yukarıdan “Hizmetler” sekmesine gelin.
Alt taraftaki “Tüm Microsoft hizmetlerini gizle.” kısmına tıklayın.
Bu işlemleri yaptıktan sonra Windows olmayan hizmetleri, iyice düşünerek eleyin, sol taraflarındaki kutucuklarına tıklayarak kapatın.

Yukarıdaki iki adamı takip ettikten sonra sekmelerden “Başlatma” kısmına gelerek görev yöneticisini açın. Burada karşınıza çıkan ihtiyacınız olmayan uygulamaları kapatın.

PUBG AMD Ayarları İle FPS Arttırma
Örtüşme önleme modu : Uygulama ayarlarını kullan
Örtüşme önleme yöntemi : Çoklu örnekleme
Morfolojik Filtreleme : kapalı
Yön Bağımlı Filtreleme Modu : Uygulama ayarlarını kullan
Doku Filtreleme Kalitesi : Performans
Yüzey Biçim Optimizasyonu : Kapalı
Dikey Yenileme için Bekle : Her zaman kapalı
OpenGL Üçlü Ara Belleğe Alma : Kapalı
Shader Cache : AMD için en iyileştirilmiş
Mozaikleşme Modu : AMD için en iyileştirilmiş
Kare Hızı hedef kontrolü : Devre dışı
RadeonMod

Kayıt defteri düzenleme aracıyla bazu Radeon ayarlarını zorlayacağız. Burada önemli olan bilmediğiniz bir şeye dokunmamanız.

Buradan uygulamayı indirin.[[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Uygulamayı çalıştırdıktan sonra aşağıdaki GPU kısmında ekran kartınızı seçin. Uygulama hızlıca kapanıp açılacak. Daha sonra yukarıdan UMD kısmına gelin. Aşağıdaki ayarlarını Current Value değiştirin;

FlipQueueSize = 0x3100 Main3D_DEF = 1 Main3D = 1 Main3D_SET = 0x3100
0000 sekmesine gelin;

DisableDMACopy = 0 BlockWrite = 1 PP_MCLKStutterModeThreshold = 0 StutterMode = 0
Ayarların DEFAULT değerlerini not almanızda fayda var. Olağanüstü durumlarda geri dönüş yapabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


FastSync*Pascal mimarili kart gerektirir(1070, 1080 vb.)
Her bir kare ilk önce FB yani Front Buffer, sonra BB yani Back Buffer’da işlenir. Bu işlemi gerçekleştirirken hareketli sahnede FB’den BB’ye geçerken kare yarıda kesilir. Yani FB’de işlenirken yarısına geldiğinde BB’ye gönderir FB’ye yeni kareyi alır bu durumda önceki karenin görüntüsü ve yeni karenin görüntüsü üst üste binince kırılması oluşur. Bunun önüne geçmek için V-Sync teknolojisi kullanılır. Vertical Synchronization açtığınız zaman GPU görüntüleyebileceğiniz maksimum kare sayısına kilitler sistemi bu durumda çok fazla kare gelmeyeceği için yeterli kare de sistem FB’den BB’ye gönderirken yarıda kesmez kareyi bitirir sonra BB’ye gönderir. V-sync dezavantajları vardır; GPU oyuna yeterli olmalıdır, V-Sync destekli bir monitör yoksa GPU ayrıca yorulur, FPS’yi kilitler vs. Uygun bir monitörünüz yoksa V-SYNC kapalı olması daha sağlıklı olur. Bizim için önemli olan FastSync teknolojisi; bunun için uygun bir Pascal mimariye sahip ekran kartı yeterli olacaktır. Burada amaç BB’den FB’ye geri dönerken son kareyi yeni bir kare üretilene kadar bekletmesi bu durumda hazır kare yırtılmadan FB’ye gelirken BB’de yeni bir kareyi bu arada kolayca üretebilir. Aslında çok detaya girmeye gerek yok Pascal mimarisi baya yenilikçi ve DX ile çok iyi anlaşıyor, burada amaç sistemi az yorarken kareleri hazır duruma getirmek.Belki düzgün anlatamadım ileri de tekrar bu yazıyı düzenleyebilirim.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nvidia Denetim Masası >Program Ayarları > PUBG > Düşey senkronizasyon > Hızlı

PUBG FPS Arttırma Rehberi
Genel Bilgiler
Kasanızın düzenli olarak toz temizliğini yapın, mümkünse bir kapağı açık şekilde oynayın. (ısınmayı azaltır)
İşlemci macununuzu yenileyin. FPS düşüklüğünün başlıca kaynaklarından biriside işlemcinin ısınmasıdır. İşlemci macununuzu yenileyerek işlemcinin ısınmasının biraz önüne geçebilirsiniz.
Advanced SystemCare, ccleaner gibi programlarla sürekli olarak bilgisayarınızı taratın.
Ekran kartı sürümünüz her zaman güncel olsun.
Bilgisayarın en yüksek performansı ilk açıldığı zamandır, oyun oynayacağınız zaman bilgisayarı kapatıp açın.
Masaüstünüz her zaman temiz olsun, gereksiz şeyler bulunmasın.
Masaüstü arka plan fotoğrafınız karmaşık olmasın, mümkünse düz siyah fotoğraf koyun.
Oyun çalışırken arka planda virüs programları dahil hiçbir şey çalışmasın. Oyun oynarken yapılan en büyük yanlışlardan biriside arka planda chrome üzerinden müzik dinlemek. Chrome işlemcinizi yorarak yavaş çalışmasına sebep olur.
Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş sistem ayarları > Performans > Ayarlar > Görsel Efektler > “En iyi performans için ayarla” adımlarını takip ederek bilgisayarı en yüksek performans için ayarlayın.
SSD alarak oyun içi yüklemeyi vs. hızlandırabilirsiniz.
-Steam başlatma seçenekleri dahil yazdıklarımın hiçbiri oyun içi grafiklere etkisi yok. Sadece olanı daha iyi odaklı kullanmak amaçlı kodlar yazdım. İnternette yazdığım bu konuya benzerini görebilrisin fakat bazılarında kodlar dahil grafik ayarını düşüren yerler var , zaten grafik ayarlarını düşrerek kare hızı arttıracak olsaydık oyun belgelerimden ve oyun içi ayarlarından düşürürdük.(Nvidia denetim masasından yapılan Anti Alising vb. nin kapalı olması oyun içi grafiğe etkisi yok)

-Yazdığım bu konuyu sağlıklı oyun oynayabilmeniz için yazdım.

-İyi oyunlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PUBG, her büyük yama ile geliştikçe, bu kılavuzu PUBG’den sürekli olarak iyileştirilmiş en iyi performansı yakalamaya kararlı olanlarınız için güncellemeyi sürdüreceğiz. Diğer pubg rehberlerimize de göz atmayı unutmayın

Bu Ayarlar İle Yoruma Kaç FPS Aldığınızı Yazabilirsiniz.

Not: Yaptığınız bütün işlemler PUBG nin kendi düzenlemeleri olduğu için size hiçbir ban riski sunmaz bütün ayarları gönül rahatlığı ile yapıp FPS‘inizi arttırabilirsiniz.

Alıntı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fps, pubg, steam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PUBG’ye Sonunda Optimize Geliyor! Askin Bilgisayar Oyunları 0 28 Mayıs 2018 12:07
PUBG'nin 2018 İçin Planları Büyük Askin Oyun Dünyasından Son Haberler 0 27 Nisan 2018 13:20
Xbox One’a İkinci PUBG Haritası Eklenecek UzmaN Oyun Dünyasından Son Haberler 0 25 Nisan 2018 09:11
PUBG’yi baştan sona değiştirecek Askin Online Oyunlar 0 21 Nisan 2018 12:11
PUBG Mobile, dünyayı salladı! SimHa PUBG 0 25 Mart 2018 14:03