IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilgisayar Oyunları (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-oyunlari/)
-   -   VALORANT Sistem Gereksinimleri Nedir? (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-oyunlari/888570-valorant-sistem-gereksinimleri-nedir.html)

SLyther 15 Kasım 2020 10:20

VALORANT Sistem Gereksinimleri Nedir?
 
Riot Games'in yeni oyunu Valorant'ın tüm karakterleri, silahları ve sistem gereksinimlerini içeren ayrıntılı rehber için tıklayın!
Yıllardır League of Legends ile ortalığı kasıp kavuran Riot Games’in yeni projeler üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu projelerden biri de çoklu oyuncu (multiplayer) odaklı FPS oyunu Valorant. 7 Nisan itibariyle kapalı beta testi başlayan ve eş zamanlı 1.7 milyon izleyiciye ulaşarak Twitch’te izlenme rekorları kıran oyun için hazırladığım bu yazıda şu soruların cevaplarını bulacaksınız: Valorant ne zaman çıkacak? Valorant ücretsiz mi olacak? Valorant’taki karakterler ve karakter yetenekleri neler? Valorant’ta hangi silahlar mevcut?

PC ve Konsollar için en iyi ücretsiz oyunlar içeriğimize göz atmak istersen seni böyle alalım.



Valorant nasıl bir oyun?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hedef noktaları iyi savunabilmek için haritaları iyice öğrenmek gerekiyor
© Valorant


Her şeyden önce Valorant’ın nasıl bir oyun olduğunu anlatmak istiyorum. Aslında oyunu kabaca şu şekilde özetlemek mümkün: %90 Counter-Strike,%10Overwatch. Beşer kişilik iki takımın karşı karşıya geldiği maçlarda bir taraf savunma, diğer taraf saldırı rolünde. İki devrede toplam 25 tur üzerinden oynanan ve 13 tur kazananın zafere ulaştığı maçlar 30 saniyelik satın alma süreciyle başlıyor. Silah, zırh ve yetenek satın aldıktan sonra saldıran taraf “Spike” adı verilen cihazı hedef noktalara yerleştirmeye, savunan taraf buna engel olmaya çalışıyor. Maç formatı ve genel oyun mekanikleri açısından ağırlıklı olarak Counter-Strike’ın izinden giden oyuna Overwatch çeşnisi katan ise birbirinden farklı özelliklere sahip karakterler.





Oyundaki karakterlere, karakterlerin özelliklerine ve silahlara geçmeden önce birkaç temel bilgiyi ve merak edilen sorunun cevabını paylaşayım. An itibariyle kapalı beta sürecinde olan Valorant’ın çıkış tarihi 2020’nin yaz ayları olarak açıklandı. Net bir tarih verilmese de oyunun mevcut halini göz önüne alırsak ertelenme ihtimali olmadığını söyleyebilirim. Öte yandan oyun tamamen ücretsiz olacak, yani Riot hesabı olan herkes oyunu oynayabilecek. Tabii ki oyun içinde bir mağaza mevcut ancak bu mağazada sadece karakter ve silah kaplaması gibi kozmetik eşyalar satılacak. Son olarak oyunun seslendirme dahil tamamen Türkçe dil desteğine sahip olduğunu not düşeyim.



Valorant karakterleri ve yetenekleri


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yeteneklerin yoğun olarak kullanıldığı, cehennem gibi bir koridor
© Valorant


Valorant’ın kapalı beta sürümünde toplam 10 karakter yer alıyor. Düellocu, Gözcü, Kontrol Uzmanı ve Öncü olmak üzere dört sınıfı ayrılan her karakterin bir imza yeteneği, iki destek yeteneği ve bir “ulti” yeteneği bulunuyor. Düellocu ve Öncü karakterler çatışmanın yükünü çekerken, Gözcü karakterler bölgeleri kapatma ve koridorları kollama, Kontrol Uzmanı karakterler ise bölgeleri ayrıştırma rolü üstleniyor. Yeteneklere baktığımızda imza ve destek olarak adlandırdığım yetenekler tüketilebilir olduğundan tur başlarında satın alınarak doldurulabiliyor. Ulti yeteneği ise düşman öldürerek, ölerek, Spike’ı yerleştirerek, Spike’ı imha ederek ya da haritadaki küreleri toplayarak yeterli puana ulaşınca açılıyor. Şimdi kısaca karakterleri tanıyalım.



Breach: Öncü rolündeki bu karakter duvarlardan geçip kör eden atış yapıyor, düşmanı sersemleten sarsıntı yaratıyor, duvarlardan geçip hasar veren sarsıntı yaratıyor ve ulti yeteneği sayesinde düşmanı savurup sersemleten bir deprem oluşturuyor.

Brimstone: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter hasar veren yangın bombası atıyor, görüşü kısıtlayan duman bulutu fırlatıyor, yere atış hızını artıran kuvvet işareti yerleştiriyor ve ulti yeteneği sayesinde yüksek hasar veren uydu saldırı yapıyor.

Cypher: Gözcü rolündeki bu karakter görüşü kısıtlayan ve yavaşlatan siber kafes atıyor, gizli kamera yerleştiriyor, bubi tuzağı kuruyor ve ulti yeteneği sayesinde ölen bir düşmanı kullanıp tüm düşmanların yerini tespit ediyor.

Jett: Öncü rolündeki bu karakter havaya sıçrıyor, hızlıca ileriye fırlıyor, görüşü kısıtlayan sis bulutu atıyor ve ulti yeteneği sayesinde tek vuruşta düşmanı öldürebilen bıçaklar fırlatıyor.

Omen: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter menzil kısıtlayan gölge atışı ve gölge küresi fırlatıyor, ileriye doğru kısa mesafe ışınlanıyor ve ulti yeteneği sayesinde haritanın istediği yerine ışınlanıyor.



Phoenix: Düellocu rolündeki bu karakter kör eden işaret küresi atıyor, kendini iyileştiren ve rakibe hasar veren alev topu fırlatıyor, ateşten duvar örüyor ve ulti yeteneği sayesinde belli bir süre dahilinde ölünce işaretlediği yerde yeniden doğuyor.

Raze: Düellocu rolündeki bu karakter patlayıcı çanta ve parça tesirli bomba fırlatıyor, patlayarak düşmana hasar veren bot atıyor ve ulti yeteneği sayesinde yüksek hasar veren roketatar kullanıyor.

Sage: Gözcü rolündeki bu karakter yavaşlatma küresi, iyileştirme küresi ve duvar ören bariyer küresi fırlatıyor ve ulti yeteneği sayesinde ölen bir takım arkadaşını diriltiyor.

Sova: Öncü rolündeki bu karakter hasar veren şok oku ve düşmanı gösteren keşif oku fırlatıyor, baykuş drone’u kullanıyor ve ulti yeteneği sayesinde duvarlardan geçip hasar veren ok atıyor.

Viper: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter hasar veren zehir küresi fırlatıyor, hasar veren zehir duvarı örüyor, hasar veren zehir kapsülü fırlatıyor ve ulti yeteneği sayesinde görüşü kısıtlayıp hasar veren zehir bulutu oluşturuyor.


Valorant silahları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Satın alma ekranında silahların özellikleri detaylı olarak anlatılıyor
© Valorant


Valorant’ta yer alan silahlar görsel açıdan biraz farklı gözükse de aslında diğer oyunlardan tanıdığımız silahlarla benzer özelliklere sahip. Oyunda an itibariyle beş beylik silahı (Classic, Frenzy, Ghost, Sheriff, Shorty), iki hafif makineli tüfek (Spectre, Stinger), iki pompalı tüfek (Bucky, Judge), dört taarruz tüfeği (Bulldog, Guardian, Phantom, Vandal), iki keskin nişancı tüfeği (Marshal, Operator), iki ağır makineli tüfek (Ares, Odin) ve bir bıçak yer alıyor. Tabancalar yarı otomatik ve tam otomatik ateş ederken, -keskin nişancı ve pompalı hariç- tüfeklerin büyük kısmı tam otomatik ateş ediyor. Ayrıca Bulldog ve Stinger sağ tık ile nişan alındığında tam otomatik yerine seri atış yapıyor. Tahmin edileceği üzere tüm silahların verdiği hasar miktarı silah türü ve vuruş mesafesine göre değişkenlik gösterebiliyor.



Valorant sistem gereksinimleri neler?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ateş etmek için hala geç kalmış sayılmam
© Valorant


Valorant’ın en iddialı olduğu konuların başında sistem ve sunucu performansı geliyor. Hemen hemen tüm sistemlerde çalışması hedeflenen oyunun sistem gereksinimleri oldukça düşük tutulmuş. Farklı performans çıtaları için farklı bileşenlerin yer aldığı sistem gereksinimleri aşağıda mevcut. Öte yandan bu türdeki oyunlarda önemli rol oynayan sunucu altyapısı konusunda da sağlam vaatler veriliyor. Oyunun sunucuları 128-tick değerine sahipken, gecikme değerinin 35ms altında olması hedefleniyor.



Minimum (30fps)

  • Intel Core 2 Duo E8400 işlemci
  • Intel HD 3000 ekran kartı
  • 4 GB bellek
  • 8 GB disk alanı

Önerilen (60fps)

  • Intel i3-4150 işlemci
  • NVIDIA GeForce GT 730
  • 4 GB bellek
  • 8 GB disk alanı

Yüksek (144fps)

  • Intel Core i5-4460 3.2 GHz işlemci
  • NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ekran kartı
  • 4 GB bellek
  • 8 GB disk alanı

judith 27 Temmuz 2021 02:19

Cevap: VALORANT Sistem Gereksinimleri Nedir?
 
Valorant ve Among Us severiz tabi Counter bizim göz bebeğimiz her daim ..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net