IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2008, 14:14   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
''İBB Mobil'' hizmeti tanıtıldı






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı KadirTopbaş, belediyenin sunduğu 40’dan fazla hizmete cep telefonu kullanılarak 7 gün 24 saat ulaşılabilen "İBB Mobil" hizmetini tanıttı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Belediyenin Saraçhane binasındaki tanıtım toplantısında konuşan Topbaş, belediyenin "İBB Mobil" adı verilen yeni bilişim hizmetini hayata geçirdiklerini söyledi.
Topbaş, belediye olarak teknolojik gelişmelere büyük önem verdiklerini belirterek, İstanbul’un "Coğrafi Bilgi Sistemi" çalışmalarını tamamladıklarını ve kentin dijital haritalarını bitirdiklerini bildirdi. Belediyenin bu yılın başından bu yana tüm yazışmaları ve resmi evraklarının elektronik ortamdan geçtiğini ifade eden Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi 61 bin 25 metreye ulaşan fiber optik hattı ve 380 kilometrelik fiber optik altyapısıyla dijital çağın içindedir. İstanbul dijital çağı, Büyükşehir belediyesiyle yakaladı" dedi.
Kadir Topbaş, hedeflerinin "e-İstanbul" ve cep telefonlu mobil uygulamaları olan "m-istanbul" olduğunu dile getirerek, "Mobil Nevigasyon Hizmetlerinin" de test aşamasına geldiğini söyledi. "İBB Mobil" uygulamasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sunduğu 40’dan fazla hizmete cep telefonu kullanılarak 7 gün 24 saat ulaşılabildiğini anlatan Topbaş, "İBB Mobil" ile dünyanın en ileri teknolojisini kurduklarını kaydetti. Topbaş, İstanbulluların "İBB Mobil" hizmetine tüm cep telefonu operatörlerinden "1530"a "Mobil" yazıp SMS göndererek abone olabileceklerini belirterek, "İBB Mobil" ile trafik sorgulama, günlük bilgiler, hava durumu, nöbetçi eczaneler, kültür merkezleri, İGDAŞ, İBB, İSKİ borç sorgulama, İETT ve İDO sorgulama ve şikayet başvurusu gibi hizmetlerden yararlanılabileceğini ifade etti.
Kadir Topbaş, konuşmanın ardından cep telefonu ile uygulamayı tanıttı. Topbaş, bir gazetecinin, HAVAŞ servislerinin Anadolu yakasında durdurulduğunu belirterek, bunun nedenini sorması üzerine, şunları kaydetti:
"UKOME kararıyla hatlar belirlendi. Karşılıklı görüşmeler yapıldı. Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’ndan Kavacık’a, Kozyatağı’na ve Taksim’e, Atatürk Havalimanı’ndan da Bakırköy İDO İskelesi ve Taksim’e olmak üzere bu hatlar belirlendi. Çok daha fazla hatta çalışmak için talep var. Fakat hava alanlarındaki taksi esnafı da kendileriyle ilgili sıkıntılar çıkmasından endişe ediyor. İETT olarak da bu bölgelerde çok fazla uçak yolcusu yoğunluklarıyla ilgili bir çalışmamız yok.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hizmeti, mobil, tanıtıldı, İbb


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HTC One Mini 2 Tanıtıldı! iStanbuL Cep Telefonlar 0 18 Mayıs 2014 18:45
LG Flex tanıtıldı AngeL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Ekim 2013 16:18
Windows 8.1 tanıtıldı! CeSaRCripS Windows 0 05 Haziran 2013 19:43
Galaxy S4 tanıtıldı Kungiman IF Ekstra 0 15 Mart 2013 14:46
BMW X6 Ankara'da tanıtıldı Collettivo Otomobil Haberleri 0 03 Temmuz 2008 14:06