IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2008, 14:31   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ASUS P6T Deluxe: Overclock canavarı




ASUS P6T Deluxe ile maksimum overclock


Asus, Super Hybrid Engine teknolojisine sahip ASUS P6T Deluxe anakartını duyurdu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dünyanın lider anakart üreticisi ASUS, yüksek overclock kabiliyetine sahip yeni P6T Deluxe modelini duyurdu. Intel'in yeni Core i7 (Nehalem) platformunu destekleyen P6T Deluxe Serisi, TurboV ve EPU teknolojilerini bir araya getiren ASUS Super Hybrid Engine konseptini üzerinde taşıyor. TurboV, BIOS ayarlarına girmeden kolaylıkla overclock yaplmasına imkan tanırken; EPU, sistem boştayken otomatik olarak devreye girerek enerji tasarrufu sağlıyor. İşte bu iki önemli teknoloji Super Hybrid Engine adı altında bir araya gelerek kullanıcıların kendi donanımlarının limitlerini görmelerini sağlamanın yanında yeşil enerjiyi de destekliyor.

TurboV ile Üstün Overclock Seçenekleri ve Kolay Kullanım

P6T Deluxe'in üzerinde overclock verilerini kontrol eden ve işletim sistemi üzerinden BIOS kaynaklarına erişim sağlayan özel bir mikrodenetleyici bulunuyor. İşte TurboV yazılımı bu özel yonganın yardımıyla kullanıcıların işletim sistemi üzerinden doğrudan CPU çarpanını(*) bile değiştirerek overclock yapmalarına olanak tanıyor. Ayrıca TurboV kuzeyköprüsü (NB), PCIe, CPU PLL ve DRAM gerilimlerini 0.02V'luk aralıklarla değiştirme seçeneklerine de sahip. Bu ince ayarlar sayesinde uzman kullanıcılar herhangi bir sistem hatası ile karşılaşmadan elde etmek istedikleri hıza kolayca erişebiliyorlar. Dahası bunların hepsi sistem yeniden başlatılmadan yapılabilliyor! Overclock rekortmenleri bu teknolojiyle çabucak sistem ayarlarını değiştirerek 3DMark gibi yazılımlarda yeni rekorlara kolaylıkla imza atabilirler.

EPU ile Maksimum Güç Tasarrufu

Enerji verimliliğinin son derece önemli bir hale geldiği şu günlerde P6T DELUXE, ASUS'un kendi geliştirdiği EPU teknolojisini de barındırıyor. Bu donanım tabanlı özellik 6 hayati sistem parçasını kontrol ediyor: İşlemci (CPU), ekran kartı, bellek, yongaseti, sabit disk ve CPU/sistem fanı. Tüm Intel işlemcilerinin verilerinin bulunduğu bir veritabanı ile çalışan EPU, sistemde bulunan işlemciyi hatasız olarak seçiyor ve güç ayarlarını bu işlemciye göre kalibre ediyor.

EPU, yongaseti (chipset) ve sistem belleğinin (RAM) de daha verimli çalışmasını sağlayarak enerji israfının önüne geçmiş oluyor. Üstelik enerjinin verimli kullanılması sayesinde sistem bileşenleri daha serin çalışıyor ve kullanım ömürleri artıyor. Ekran kartı bağlamında ise EPU otomatik olarak sistemin çalışma durumunu belirleyip ekran kartının gerilimi ile frekansını değiştiriyor (boşta çalışma durumunda ekran kartlarının %37'ye(**) kadar daha az güç tüketmeleri sağlanıyor). Akıllı sistem durumu görüntüleme teknolojisi sayesinde sabit diskler ve fanlar da boştayken gereksiz yere enerji tüketmiyorlar. Öte yandan bu iki sistem bileşeni mekanik yapıda oldukları için çalışma sırasında gürültü yaparlar. Bununla beraber EPU'nun güç tasarruf modları sayesinde fanlar daha yavaş dönerek gürültü de azaltılmış oluyor.


P6T Deluxe ile Yüksek dayanıklılık ve verimlilik


Intel'in yeni platformu bir QPI/Bellek kontrolcüsüyle beraber çalışıyor. Bu nedenle ASUS en son çıkan anakartlarda yaptığı gibi 16 adet gerilim düzenleme modülünün (VRM) yanında, P6T DELUXE üzerindeki bu kontrolcü için fazladan iki modül koyarak, VRM sayısını tam 18'e çıkaryor. Ayrıca MOSFET'ler üzerindeki düşük (low) düzey RDS'ler, histerezis kaybı düşük olan demir çekirdekli bobinler ve %100 Japon malı katı kapasitörler (iletken polimer yapıda) gibi kaliteli güç bileşenleri sayesinde güç verimliliği, uzun dayanım ve üstün başarım garanti ediliyor.

Tüm bunların yanında oyunlar ve 3B tasarım programları çalışır haldeyken kullanılabilecek pratik bir hızaşırtma aracı daha var: OC Palm(***). Son olarak P6T DELUXE, kullanıcıların SAS (Serial Attached SCSI) arayüzlü profesyonel sabit disklerin gücünden kendi bilgisayarlarında da faydalanabilmeleri için bir SAS kontrolcüsüyle beraber geliyor. SAS arayüzü, geleneksel SATA arayüzüne göre çok daha yüksek bant genişliği sunuyor ve verilerin daha güvenli taşınmasına aracı oluyor.

Notlar:

*TurboV ile CPU çarpanını değiştirmek sistemde kullanılan Intel işlemcisinin çarpan kilidinin olup olmamasına bağlıdır.
**Enerji tasarrufu miktarı değişik ekran kartları arasında farklılık arz edebilir.
***OC Palm sadece bazı anakartlarla beraber opsiyonel olarak sunulan bir ek donanımdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
asus, canavarı, deluxe, overclock, p6t


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Asus'un mini canavarı testte! Zen Bilgisayar Donanımı 0 06 Haziran 2013 19:18
Asus'tan yeni canavarı! Zen Bilgisayar Donanımı 0 08 Aralık 2012 14:37
ASUS'un minik canavarı! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 04 Ağustos 2010 20:10
ASUS'un Oyun Canavarı Heidi Oyun Dünyasından Son Haberler 0 21 Haziran 2008 14:16