IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2010, 16:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Intel Tablet PC'lere Hazır




Netbook piyasanının yerine geçen tablet PC'ler son hız pazarı ele geçirmeye devam ediyor. İşte bu popüler durum donanım şirketlerinin de yarışa dahil olmasını sağladı.
Apple iPad ile başlayan tablet PC pazarı son hız genişlemeye devam ediyor. HP ve Google'ın da olaya katılmasıyla birlikte bu pazar son hızla gelişmeye başladı. Şimdi ise sırada donanım firmaları var. Intel Atom işlemcilerinin tablet PC'ler için hazır olduğunu söyledi.
Şirketin güç tasarruflu mimarisi, transistör ve devre tasarımı uzmanlığına ek olarak eşsiz üretim süreci tekniklerinin avantajını kullanan Intel, daha önce kod adı "Moorestown" olan en yeni Intel Atom platformunu çıkardı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Teknoloji paketi, güç kullanımını önemli ölçüde düşürürken, şirketi de üst seviye akıllı telefonlar, tabletler ve diğer mobil el cihazlarını içeren bir dizi bilgi işlem cihazına hitap eder hale gelmeye hazırlıyor. Yeni işlemciler de Intel'in her ürününde bir klasik olarak var olan güce sahip.
Geniş kapsamlı ve çok çeşitli zengin medyanın ve bir yazılım seçeneği olarak İnternet uygulamalarının çalıştırılmasında eşsiz performans sunarken, HD video ile çok noktalı video konferansı da içeren çeşitli uygulamalarda çoklu görevleri kolaylıkla uygulama yeteneği de sergiliyor.
Bu platform neler vaad ediyor?
Bu yeni işlemciler güç kullanımı önemli ölçüde tasarruflu kullanıyor. Boştaki güç kullanımını 50 kattan fazla düşürüyor, ses gücünde 20 kattan fazla, browsing ve video senaryolarında 2-3 kat güç tasarrufu sağlıyor. Tüm bunlar, Intel'in önceki nesil ürünü ile kıyaslandığında, platform seviyesinde gerçekleşiyor.
Bu güç tasarrufu, 10 günden fazla bekleme (standby) konumunda çalışmayı, ses dosyalarının 2 günden fazla çalımını ve 4 - 5 saate kadar da browsing ve video kullanımını karşılayacak pil ömrüne karşılık geliyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güç tasarrufundaki bu yenilikler, 1.5-3 kat daha yüksek hesaplama performansı, 2-4 kat daha zengin grafik, kat daha yüksek javascript performansı, Full HD 1080p yüksek profil video decoding ve 720p HD video kaydı desteği ile birleştiğinde, el güçlendirerek, zengin ve PC benzeri bir görsel deneyim sağlıyor.
Bu güç yönetimi özellikleri, talep edilen yüksek performans için Intel® Burst Performance Technology ve talep edilen yüksek bant genişliği için de Intel'in Bus Turbo Mode'u ile birleştiğinde, bir dizi el cihazında endüstri lideri performans ve güç verimliliği sağlanmasına yardımcı oluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazır, intel, pclere, tablet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Intel'den PC'lere kablosuz şarj müjdesi! Deep Bilgisayar Donanımı 0 16 Eylül 2014 20:56
Yeni PC'lere hazır mısınız? CeSaRCripS Bilgisayar Donanımı 0 09 Temmuz 2013 13:37
Intel, Galaxy'lere giriyor! CeSaRCripS Bilgisayar Donanımı 0 28 Mayıs 2013 18:45
Intel'den FATİH'lik Tablet Spartacus Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Nisan 2012 11:28
NVIDIA, Tablet PC'lere Göz Dikti xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Ocak 2010 18:31