IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2010, 16:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzaylıları nasıl bilirsiniz?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması (Seti) projesinde yer alan üst düzey bir gökbilimci, dünya dışı varlıkların izini süren insanların beklenenin çok dışında bir ihtimali de göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti. Seti projesinde yer alan gökbilimci Seth Shostak, insanların uzayda "bilince ve duygulara sahip makinelere" rastlayabileceğini belirtti.

SETI, uzayda Dünya benzeri gezegenlerden gelecek radyo sinyallerini yakalamayı amaçlayan bir proje. Ancak Shostak, uzaylıların radyo teknolojisini çoktan aşarak, yapay zeka teknolojisine geçmiş olabileceğini öne sürdü.

Shostak, Acta Astronautica isimli dergideki akamedik yazısında, uzayda "biyolojik" yaşama rastlamaktan çok yapay zekaya sahip varlıkları tespit etme olasılığının daha yüksek olduğunu savundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


SETI projesinde yer alan gökbilimcilerin çoğu, uzaylı varlıkların bulundukları doğal ortam sayesinde çok farklı kimyasal özelliklere sahip olabileceğini, hatta insanlara kıyasla biyolojik seviyelerinin çok değişik olabileceğini savunuyor.

Bilim insanları çok uzun bir süre uzaylı varlıkların evrim sürecinin basamaklarına tabi olduğunu ve biyo-kimyanın sınırları içinde gelişen, belli bir süre canlı kalan, üreyerek çoğaldığını kabul etti.

Shostak'a göre, evrim süreci uzaylı varlıklara bulundukları gezegenin dışına çıkabilmelerini sağlayan iletişim yeteneklerini sağlayacak yeterli zamanı verdiği gibi, bu süreçte teknoloji onu geliştiren ırkları gölgede bırakacak noktaya gelmiş olabilir.

Shostak BBC'ye yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişim gösterdiği zaman ölçeklerine bakıldığında radyoyu keşfeden insanlığın bu icadından birkaç yüzyıl sonra düşünen makineler üretme noktasına geldiğini belirtti.

İnsanlığın ortaya koyduğu bu örneğe dayanıldığında, uzayda düşünen makinelerin evrimini sağlamış olan bir süreç gerçekleşmiş ise insanlık ilk olarak onları keşfeden "biyolojik" varlık değil ancak onların ürünü makinelerden gelen sinyallerle karşılaşabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İngiltere'nin Leeds kentindeki Metropolitan Üniversitesi'nde akademisyen olan bir başka SETI araştırmacısı John Elliott, 50 yıldan beri uzaydan gelecek radyo sinyallerini yakalamak için faaliyet gösteren SETI'nin, insanların teknolojik gelişim süreciyle uzaydaki diğer medeniyetlerin gelişme sürecini takip etmek açısından iyi bir gösterge olduğunu belirtti.

Elliott, "Kesinlikle peşinde olduğumuz şey evrimsel hareketli bir hedef" diyerek teknolojik gelişim sürecinde olan uzaylı medeniyetlerin izinde olduklarını belirtti.

Shostak ve Elliott, düşünebilen uzaylı makinelerden elde edilecek sinyallerin biyolojik varlıklarınkine kıyasla deşifre edilmesinin daha güç olabileceğini, ancak böyle bir şey elde edilmesi halinde çok önemli yeni keşif yollarına sahip olacaklarını belirtti.

Shostak, yapay zekâya sahip uzaylı varlıkların, makinelerin enerji ihtiyaçlarını karşılayacağı madde ve enerjinin bulunduğu bölgelere göç etmesinin bekleneceğini söyledi. Bu da, SETI'nin galaksilerine merkezinde veya sıcak, yeni oluşmuş yıldızlarda yapay zekâlı uzaylıların izine rastlayabileceği anlamına geliyor.

Her iki gökbilimci de biyolojik varlıkların araştırıldığı yerler yerine uzayda makinelerin bulunuyor olabileceği yerlerin incelenmesi gerektiği görüşünde.
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Ağustos 2010, 17:23   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Uzaylıları nasıl bilirsiniz?




Sæskte yapıyormuş bu zibidiler.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilirsiniz, nasıl, uzaylıları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
See 'yi Nasıl Bilirsiniz? Lcia IF - Nasıl Bilirsiniz? 21 04 Ocak 2015 11:10
Ku|L| 'u Nasıl Bilirsiniz? yoSun IF - Nasıl Bilirsiniz? 12 27 Kasım 2012 23:09
Katherina'yı Nasıl Bilirsiniz? yoSun IF - Nasıl Bilirsiniz? 28 29 Ekim 2012 12:25
Ivy'i nasıl bilirsiniz? AngeLus IF - Nasıl Bilirsiniz? 9 27 Eylül 2012 22:56