IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2010, 16:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sahibini öldüren 5 buluş!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yıllarca emek, zaman ve para harcayarak büyük icatlara kendisini adayan insanlar tarihe geçiyor. Ancak ne yazık ki her tarihe geçen, şan, şöhret ve zenginlik ile geçmiyor. Bazı icatlar var ki, mucitlerini öldürüyor...

Kanın getirileri ve götürüleri

Alexander Aleksandrovich Bogdanov bir Rus rönesans adamıydı. Fizik, felsefe, ekonomi, bilimkurgu, evrensel sistemler teorisi ve top alanında çalışmaları vardı.

Kan değişimi ile sonsuz gençliğin mümkün olduğuna inanan Bogdanov bu işlemi Vladimir Lenin'in kız kardeşi Maria Ulianova üzerinde uygulamıştı. Kendi üzerinde de deneyler yapan Bogdonov, arkadaşlarının dediğine göre 10 yaş genç gösteriyordu. Ancak hastalıklı bir öğrenciden aldığı kan yüzünden 1928 yılında bu işlem onu öldürdü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Baskı makinesi dehşeti...
William Bullock 1983 yılında baskı endüstrisini değiştirmeyi başaran adam olarak tarihe geçti. Hızlı baskı yapabilen makineler bir yana çok ilginç icatlara imza attı. Rotary yani döner baskı makinelerini geliştirmeyi sürdürürken çatı kremiti kesme makinesi gibi icatlar yaptı.

Ancak 1867 yılında bir gzeteye kurduğu makinenin kayışına tekme atıp çalıştırmaya çalışırken ayağını kaptırdı ve makine içerisine çekilerek ezildi. Ayağını kesme operasyonunda can verdi.

Uçuş kazası
Wright Kardeşler'e ilham kaynağı olan Otto Lilienthal başarılı uçuş denemeleriyle ünlü oldu. Ancak 9 Ağustos 1986'da düşerek omuzgasını kırdı ve bir gün sonra öldü. Son sözleri 'Küçük fedakarlıklar yapılmalı' oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Thomas Midgley Jr. 100'den fazla patente sahipti. General Motors'un alt firmalarından birinde çalışan bu mühendis, benzine tetra-etil katmanın içten yanmalı motorlarda yararlı olduğunu gördü. Ancak bu çözüm atmosfere büyük miktardakurşun saçıyordu. GM çalışanları halüsinasyonlar görmeye ve ölmeye başladığında toksik olmayan bir çözüm üretmesi istendi.

Diklorodifluorometan'ı keşfetti. Diğer adı Freon olan bu gaz da ozon tabakasına zararlıydı. 1940'ta ağır hastalanan mucit, kendisini yataktan kaldıran bir mekanizma üretti, ancak bu mekanizmanın iplerine dolanarak 1944'te feci şekilde can verdi.

Terzinin ısrarı
Franz Reichelt bir terziydi ve paraşüt görevi gören bir ceket fikrindeki ısrarcılığı sonu oldu. Denemelerde kukla değili kendisini kullanarak Eyfel Kulesi'nden atladı.

Giyotinin mucidi
Dr. Joseph-Ignace Guillotin, adını verdiği giyotin ile kafası kesilerek infaz edildi. Aslında bu popüler iddia yanlış, hapse atılsa da serbest bırakıldı ve doğal sebeplerden öldü. İcadının amacı ise baltayla birkaç vuruşta zor can veren insanların, tek bir temiz vuruş ile daha insancıl bir şekilde öldürülmesiydi.
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, öldüren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ay`da Müthiş Buluş ! dreamy Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2009 15:16