IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   "Dünya yokoluşun eşiğinde!" (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/354060-quotdunya-yokolusun-esigindequot.html)

Slipknot 09 Eylül 2010 20:52

"Dünya yokoluşun eşiğinde!"
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Macquarie Üniversitesi'nden paleabiyolojist Dr. John Alroy'a göre gezegenimizde dev çaplı bir soy tükenmesi yaşanıyor.

Bu olayın çapı dinazorların neslinin tükenmesiyle karşılaştırılıyor. Dr. Alroy'a göre iklim değişimi yüzünden büyük çaplı bir tehlike söz konusu. Bunun sorumlusu ise insanların gezegene yaptıkları.

Dünya çapında 100.000 fosil koleksiyonundan elde edilen verileri inceleyen Dr. Alroy, bundan önceki en büyük toplu yokoluşun 250 milyon yıl önce yaşandığını söylüyor.

İklim değişiminin okyanus canlılarına etkisinin bütün gezegenin ekosistemi üzerinde etkili olacağı ve gelecekte hangi türlerin hayatta kalacağının belli olmadığını belirten Dr. Alroy'un tezi çok tartışılacak gibi görünüyor.
Kaynak : Chip.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk