IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Evren işte bu kadar büyük! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/369798-evren-iste-bu-kadar-buyuk.html)

Slipknot 09 Aralık 2010 13:58

Evren işte bu kadar büyük!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yale Üniversitesi'nden gök bilimciler evrenin düşündüğümüzden çok daha büyük olabileceğini ortaya koydular. W.M. Keck Gözlemevi'ndeki teleskopları ve araçları kullanan gökbilimciler, evrende tahmin ettiklerinden 20 kat daha fazla küçük kırmızı yıldız olduğunu buldular.

Küçük kırmızı yıldızlar bizim Güneş'imize benzeyen ancak boyutça ve kütlece daha küçük olan ve yörüngesinde de gezegenlerin bulunduğu yıldızlardır. Gök bilimciler bu küçük kırmızı yıldızları Hawaii'deki gözlemevinde sekiz yeni galakside buldular. Galaksilerin Dünya'mıza uzaklığı ise 50 ila 300 milyon ışık yılı arasında değişiyor.

Yale Üniversitesi'nden Pieter van Dokkum, bu yıldızlarla beraber daha fazla, atmosferi olan Dünya benzeri gezegen olabileceğini şu sözlerle anlatıyor; "Bu yıldızların yörüngesinde trilyonlarca yerküre olduğunu tahmin ediyoruz. İnsanların bu tip yıldızlarla ilgilenmesinin asıl nedeni zaten budur."
Kaynak : Chip.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net