IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2010, 10:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yasaklı Teknoloji Ürünleri ve Tasarımlar.




Yasaklı Teknoloji Ürünleri ve Tasarımlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu teknoloji ürünlerinin hepsi yasak gördü

Kimi her ülkede kimi de bazı ülkelerin tepkisini çekerek yasak yedi..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Blackberry'e yasak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), geçtiğimiz günlerde ulusal güvenliği ve sosyal değerleri tehdit ettiği gerekçesiyle ülke çapında Blackberry servislerini durdurma kararı almıştı. Bu kararla birlikte ise bu telefonlara messenger ve e-mail araçlarının yüklenmesinin önüne geçilecek. Bu kararın alınmasında Blackberry telefonları arasında bilgi iletişiminin özel ağ üzerinden yapılması ve bir denetlenmeye tabi tutulmaması ve dolayısıyla BAE yetkililerinin ulusal güvenlik endişesi önemli rol oynadı.

Pakistan'da Facebook'a yasak

Facebook üzerindeki bazı gruplarda Hz. Muhammed'e yapılan saygısızlık Pakistan'da büyük tepkilere neden olunca, ülke yönetimi çareyi Facebook'u ülke çapında yasaklamakta bulmuştu. Daha sonra Facebook'taki ilgili grupların kapatılmasıyla birlikte ise Facebook tekrar erişime açıldı; ancak benzer bir nedenden dolayı bu kez Bangladeş Facebook'a yasak getirmekten geri kalmadı.

Çin ve internet sansürü

Çin, özellikle internette uyguladığı kapsamlı sansürle gündemi sürekli meşgul eden ve bu alanda tek olan bir ülke... BBC başta olmak üzere birçok yabancı sitenin yasaklı olduğu ülkede gerekçe gösterilmeden siteler erişime kapatılabiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Lazer

Lazer kalem, daha çok sunum yapan kişilerin tercih ettiği bir cihaz... Ancak gelişigüzel kullanılan lazerlerin ciddi problemlere neden olması, bazı ülkelerin kendince önlem almasına neden oldu. Avustralya'da meydana gelen ve bir uçağın pilotunun gözüne lazer tutulması suretiyle pilotun geçici körlük yaşamasından sonra hükümet, yüksek güçteki lazerlerin kullanımını tamamen yasakladı.


Napster'a yasak

Müzik dinlemek istiyorsanız, bunun için bir müzik kanalı açabilir veya şarkıcının albümünü satın alabilirsiniz. Ancak önceleri oldukça popüler olan ve illegal müzik paylaşımına olanak veren Napster, kullanıcılardan yoğun ilgi görüyordu. Bir üniversite öğrencisinin geliştirdiği Napster uygulaması, daha sonra illegal şarkı paylaşımında bulunduğu gerekçesiyle Metallica tarafından mahkemeye verildi. Ancak asıl sorun bu değildi. Üniversiteler, Napster'dan sık sık müzik indiren öğrencilerden dolayı internetin fazlasıyla yavaşladığını fark edince Napster'a bir bir yasak getirmeye başladı.


iPad de yasaklanmaktan kurtulamadı

iPad'in ülkeye girişini yasaklayan ilk ve belki de tek ülke İsrail oldu. Yasağın gerekçesi olarak ise iPad'lerin ülkedeki WiFi standartlarına uymaması ve bu nedenle kablosuz internet kullanıcılarının bu durumdan olumsuz yönde etkilenebilme ihtimali gösterildi.

Google Street View ve özel hayat

Google'ın sokakları cadde cadde monitörlere taşıyan uygulaması Google Street View, özellikle özel hayata müdahele ettiği gerekçesiyle birçok kişi tarafından mahkemeye verilmişti. Komşu ülke Yunanistan'da da politikacılar ve ülkenin önde gelen veri güvenliği uzmanları, benzer bir sebepten Google Street View'a karşı çıkmış, Google ise "araç plakalarını dahi gizliyoruz, endişe edilecek bir durum yok" şeklinde açıklama yapmak durumunda kalmıştı.


Apple'ın seksi uygulamaları

Hottest Girls isimli bir uygulamanın 1.99 dolar üzerinden satışa çıkması ve bunun haber bültenlerine konu olmasından sonra Apple, aşırı çıplaklık içeren tüm uygulamalara kapısını kapattı. Apple'dan yapılan açıklamada "-----" ve "uygunsuz" içeriklerin hiçbir şekilde dağıtılmayacağı belirtildi.

Kaynak:son haber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
teknoloji, ve, yasaklı, ürünleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Faydalı Teknoloji Ürünleri FLoZoF Bilim Dünyasından Son Haberler 2 21 Mart 2014 00:48
Haftanın Teknoloji Ürünleri SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 08 Ekim 2013 12:32
Pantene’in İleri Teknoloji Saç Bakım Ürünleri N999 Saç Modelleri ve Bakımı 0 24 Şubat 2012 20:05
En yeni teknoloji ürünleri Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Şubat 2010 17:09