IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2011, 17:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koltuk Sevdasını Bile Çözen Yazılım.




Koltuk Sevdasını Bile Çözen Yazılım.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

27 Ocak ve 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleşecek olan Universiade 2011 Kış Olimpiyatları'nın teknoloji altyapısını merak ediyor musunuz? En son bilgiler ve fotoğraflarla işte gelişmeler.

Universiade 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları, ülkemiz açısından çok önemli bir sınav olarak görülüyor. Organizasyonu yapabilen dünyadaki 6. ülke olan Türkiye'ye, dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçi gelmesi bekleniyor.
Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, devletin kar amacı gütmeden müthiş bir yatırımı olduğunu yerinde izledi. Yaklaşık 600 milyon TL'yi bulan bu yatırımlar sonucunda, kısa zamanda eşine az rastlanır bir olimpiyat köyü inşa edilmiş durumda. Şu sıralar son rötuşlar yapılıyor. Bölge halkı ise bu yatırımlardan son derece memnun görünüyor. Hem organizasyonda çalışan kişilerle, hem de esnaf ile yapılan samimi sohbetlerde bu mutluluk açıkça gözlemlenebiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Etkinliğin tanıtımında bu logolar kullanılacak.
Basın mensupları ile bir araya gelen Universiade 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, bilişim altyapısında Innova ve Türk Telekom tarafından önemli yatırımların yapıldığını ve kurulan sistemlerin dünya standartlarında çalıştığını belirtti.
Kırılması Zor Bir Rekor Bekleniyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Etkinlikte çalışanların, tam zamanında işleri yetiştirmesi içinde
bazı günler sadece 3 saat uyuyabildiklerini öğrendik.
Katılım konusunda bilgi veren Korkmaz, dünyada bu etkinliği yapabilecek 6 ülkeden biri olan Türkiye'ye, 59 ülkeden gelecek sporcularla beraber tüm zamanların en fazla katılım rekorunu kıracaklarını ve bu rekorun da uzun süre kırılamayacağını sözlerine ekledi.
Organizasyonun teknoloji altyapısını üstlenen firma Innova'nın Genel Müdürü Ümit Atalay, sağlıklı iletişim sunabilmek için bölgeye 300 kilometreye yakın fiber optik kablonun döşendiğini ve söz konusu yatırımların, organizasyon sonrası için de kalıcı bir çözüm olarak hizmet vereceğini söyledi.

8.000 Parça Donanım Kullanıma Hazır


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Innova Genel Müdürü Ümit Atalay ile yaptığımız görüşmede, firmanın
yakın zamanda diğer ülkelere de Türk markası ile bu hizmeti götürme
planlarının olduğunu öğrendik.
Kablolamanın yanı sıra sunucu, PC, UPS, dizüstü bilgisayar, jeneratör vb. donanımlardan oluşan 8.000 parça tedarik edilmiş ve çalışır vaziyette sisteme entegre olmuş durumda.
Etkinliğin en önemli bilgi servislerinden biri olan 11 dalda gerçekleşecek müsabakaların skorlarının hassas olarak ölçülmesi konusunda Swisstime ile çalışan Innova, firmanın 100 kişilik ekibi ile birlikte 315 farklı noktadaki algılayıcı ile çözüm sunacak.
TRT'den HD Eksiği
Etkinlikleri ülkemizde canlı olarak TRT yayınlayacak. Ancak TRT, bu yayını HD olarak vermeyecek. Yayın haklarına sahip olan İngiliz firma ise kendi ülkesine Full HD yayın yapabilecek. Tüm bu yayın sistemi, IP tabanlı olarak çalışıyor ve her şey fiber optik kablolar üzerinden iletiliyor. Böylece yayıncıların genelde kullandığı Uplink teknolojisine de gerek kalmıyor.

Protokol Krizini Çözen Yazılım da Hazır


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Protokol krizinin, başka hiçbir ülkede yaşanmayıp ülkemizde karşılaşılması
sürpriz olmasa gerek.
Yapılan yatırımlar sadece donanımsal değil elbette. Kafilelerin etkinliklere katılımının her aşamasında bilgisayar desteği sağlamak amacıyla Oyun Yönetim Sistemi (OYS) yazılımı da İnnova tarafından geliştirildi. Bu sistem sayesinde oyuncular, hakemler, gönüllüler ve organizasyon komitesinin tüm ihtiyaçları otomasyonla sağlanmış olacak.
17 modüle sahip olan OYS üzerinden uçak biletleri, konaklama ihtiyaçları, transferleri, nerede ve ne zaman yarışacakları, aldıkları sonuçlar, yemek, ulaşım ve otel rezervasyon gibi işlemler yapılabiliyor.
Yetkililerden bilgi alırken, bu etkinliğin yapıldığı diğer ülkelerde gereksinimi hissedilmeyen ama ülkemizde olmazsa olmaz bir ihtiyacı da OYS ile halledildiğini öğrendik. Bu modülün adı; Protokol Yönetim Sistemi. Devlet büyüklerinin ve önemli kişilerin organizasyondaki durumu ve ajandaları da bu sistem tarafından organize ediliyor. Böylece, koltuk problemlerinden doğabilecek gereksiz krizlerin de önüne geçilebilecek.
Bu deneyimden sonra Innova, dünyanın her yerinde bu yatırımı yapabilecek konuma gelmiş oluyor.Firma, henüz bu bilgilerin paylaşılmasını istemeseler de hedefteki ülke isimlerinin belli olduğunu öğrendik.
Innova'nın ülkemizdeki bu başarısında Türk Telekom'un ve diğer grup şirketlerinin de çok büyük desteğinin olduğunu unutmamak gerek.

Kaynak:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bile, çözen, koltuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özgür yazılım ve Açık Kaynak Kodlu yazılım nedir? Deep GNU, Linux ve UNIX 0 28 Eylül 2014 00:01
2012 Kelebek Mobilya Koltuk Takımları Köşe Koltuk Takımları Modelleri AnqeL Ev Dekorasyonu 0 03 Mart 2012 12:56
Bendeki Kalp Severde Belli Etmez, Utanır Diyemez Sevdasını Dilim.. Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Eylül 2010 17:07