IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2011, 16:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çevreci ve yüksek teknolojili beyaz eşyalar..





Çevreci ve yüksek teknolojili beyaz eşyalar..

Gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan beyaz eşyalar teknoloji sayesinde her geçen gün kendini yeniliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Artık çevreci, farklı boyutlarda ve hatta renklerde beyaz eşyalar ön plana çıkıyor.

Beyaz eşya konusunda birçok seçenek bulunması az yapılan ancak masraflı olan bu alışverişi zorlaştırıyor. Alternatiflerin çok olması ve en iyi ürünü uygun fiyata alma planları kendinizi içinden çıkılamaz bir durumda bulmanıza yol açabiliyor. Vereceğimiz bilgiler sayesinde seçim yaparken bir ölçüde işinizi kolaylaştırabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı en üst seviyede karşılayacak, enerji tüketimini ise en alt seviyede tutacak beyaz eşya seçenekleri, en ideal olanları.

Bunlara dikkat edin!

Fırın: Fırınlar standart olarak 85x60x60cm(yükseklik, genişlik, derinlik) ölçülerinde üretiliyor. Eğer özel ihtiyaçlarınız varsa, daha yüksek(90cm) ve daha dar(50 cm) ürünleri de piyasada bulmanı mümkün. Ülkemizde satılan fırınların hemen hemen hepsi kendisinden 4 göz ocaklı. Çift bölmeli fırınlar, birkaç değişik yemeği aynı anda pişirmek için ideal bir seçim olabilir.

Fırınların, gazlı ve elektrikli seçenekleri bulunuyor. Elektrikli fırınlar, ısı kontrolünü kolaylaştırdığından tercih edilebilir. Gazlı fırınlar ise, özellikle doğalgazın ulaşmış olduğu kullanım alanlarında çok daha ekonomik bir tercih olacaktır. Bu tip fırınlar çabuk ısındıklarından, ızgara yapmak için de idealdir. Gazın veya elektriğin kesildiği şarlarda aç kalmamayı garantilemek istiyorsanız, hem gazlı hem elektrikli kombinasyonlu fırınları da düşünebilirsiniz.

Turbo fırınlar, turbo pervaneleri sayesinde fırın içinde homojen ısı dağılımı sağlarken, mini/midi fırınlar ise küçük mutfaklarda yer kazanmak açısından avantajlı.

Ocak: Set üstü ocaklar standart 60 cm. eninde ve derinliğinde oluyor. Tüplü, doğalgazlı ve elektrikli çeşitleri mevcut. Gazlı ocaklar, elektrikliye oranla daha çabuk ısınıyor ve aynı oranda da çabuk soğuyor. Elektrikli ocakların çoğu, özellikle de fırın üstü olanları, kolay temizlenebilen seramik ya da camdan üretiliyor. Bölmelerin farklı ısı ayarları olmasına özen gösterin.

Buzdolabı: Üstten kapaklı derin donduruculu buzdolapları, klasik modeller ve derin dondurucuya az ihtiyaç duyup buzdolabının içindekileri bir hamlede gözden geçirmek isteyenlere göre. Çift kapaklı ve derin dondurucusu aşağıda olan modeller ise, soğutucunun içindekileri göz seviyesinde kalmasını sağlıyor ve ayrıca derin dondurucu kısmı da daha geniş. Gardırop tipi buzdolapları ise derin dondurucuyu sık kullananlar için ideal.

Buzdolabınızı seçerken, dondurucu ve soğutucu bölmelerinin farklı ısı ayarları olmasına özen gösterin. Bu sayede, söz gelişi dondurmanızı katı seviyorsanız dondurucunuzu daha soğuk bir dereceye ayarladığınızda, soğutucudaki sütün içinde buz kristalleri oluşmayacağından emin olabilirsiniz.

Eğer sık buz tüketiyorsanız, kendinden buz yapma fonksiyonu olan bir buzdolabı seçebilirsiniz. Arada sırada buz ihtiyacınız oluyorsa, bu özellikten vazgeçebilirisiniz; çünkü makinenizin sürekli temiz olmasını sağlamak için devamlı buz atıp yeniden buz yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Unutmayın, tüm ev eşyalarınız arasında en çok elektriği buzdolabınız tüketir; çünkü sürekli çalışmaktadır. Enerji kullanımına duyarlı iseniz, aldığınız buzdolabının enerji standartlarına uyumluluğuna dikkat etmelisiniz. Üretici firmanın etiketinde A’dan G’ye kadar bir enerji sıralaması bulacaksınız. A en verimli, G en az verimli ürünleri simgeler. Buzdolabınızı seçerken enerji tasarrufunu da kriter olarak kullanabilirsiniz. No frost özelliği, karlanmayı önlemeye yarayan bir tekniktir.

Bulaşık makinesi: Standart beyaz plastik tekneli bulaşık makineleri, genellikle en ekonomik olanları. Lüks modellerde kullanılan paslanmaz çelik tekneli bulaşık makineleri ise, yüksek ısılara daha çabuk çıkabildiklerinden temizlikte daha iyi sonuç verir.
İç sepetlerin derinliği, markadan markaya değişir ve bazı modellerde ayarlanabilir. Alt sepette daha çok yer veren seçenekler; uzun ve geniş tencereleri, tabakları, vazoları yıkamak için gereklidir.

Bulaşık makineniz, evinizde belki de en çok ses çıkaran alettir. Üretici firmanın kataloğunda, gürültü/ses seviyesini bulabilirsiniz. Ses seviyesi ne kadar düşükse, o kadar sessiz bir makineyle karşı karşıyasınız demektir.

Çamaşır makinesi: Çamaşır ve kurutma makinelerinin boyutları farklılık gösteriyor. Bu konuda pek çok boyut söz konusu olduğu için evinizdeki yere uygun boyutlarda olanını bulma konusunda zorluk çekmeyeceğiniz kesin. Makinenizi alırken enerji sınıfına dikkat edin. Az enerji tüketen bir makine hem sizin için ekonomiktir hem de çevreye zarar vermez.

Ailenizde alerjisi olan biri varsa ekstra durulama seçeneği olan bir çamaşır makinesi seçin. Kurutma makinesi kullanırsanız çamaşırların üstüne yapışmış polen, toz ve diğer alerjik maddelerden de kurtulmuş olursunuz.

Beyaz eşya seçerken…

• Beyaz eşya seçerken yerleşim düzenini dikkate almalıyız. Eğer ev henüz seçilmemişse standart modelleri tercih etmen,iz yerleşim sırasında problem yaşamanızı engelleyecektir.
• Pahalı model kaliteli model demek değildir. Fiyatından çok kullanım kolaylığı ve işleviyle ilgilenmelisiniz. Üzerinizde asla kullanmayacağınız ilginç çalışma seçenekleri olan modeller bir süre sonra kafanızın karışmasına yol açacaktır.
• Beyaz eşyalar çok kolay çizilirler; bu yüzden yerleştirdiğiniz yerde makinenizin üzerinde sivri köşeli, kapaklı nesneleri bulundurmayın. Mümkünse araya ince bir örtü sererek kullanın.
• Teknik servis desteği olan markaları tercih etmelisiniz. Özellikle şehir elektriğindeki ani azalma ve çoğalmalar makinelerin motorlarının yanmasına neden olur. Bu sebeple seçtiğiniz markanın teknik destek ağının bulunduğunuz şehir ve semtte olması önemlidir.
• Çevrenizdeki insanlardan kullandıkları ev eşyaları ile ilgili tavsiyeler de alabilirsininiz.
• Beyaz eşya ve elektrikli mutfak aletleri satıcılarının kampanyalarını takip etmeyi unutmayın.

Bunları biliyor musunuz?

• Çamaşır makinesine tavsiye edilenden fazla deterjan koymayın. Fazla deterjan yıkamayı güçleştirir.
• Çok kirli ve fazla lekeli çamaşırları önceden ıslatabilir veya otomatik çamaşır makinesinde ön yıkamalı programları kullanabilirsiniz.
• Su sıcaklığı arttıkça çamaşırın renkleri, baskıları solar, lastiklerinin dokusu bozulur.
• Bulaşık makinesinin programlarını işlevine göre seçmeye özen gösterin.
• Bulaşık makinesi seçerken özellikle düşük sıcaklık ayarlı program seçenekli olmasına, sepet ve içindeki bölmelerin ayarlanabilmesine ve su taşma emniyetlerinin olmasına özen gösterin.
• Bulaşık makinesini kapasitesinden fazla yüklemeyin.
• Bulaşıkları makineye koymadan önce tabaklardaki yemek artıklarını sıyırarak temizlerseniz makineniz daha az su, elektrik ve deterjan tüketir.
• Fırın alırken elektrik enerjisi kullanımında verimliliği yüksek ve ısı yalıtımı olan fırınları tercih edin.
• Yiyecekler pişerken fırın kapağını sık sık açmayın ki enerji kaybı olmasın. Fırında birden fazla yemek pişirirseniz daha tasarruflu kullanmış olursunuz..
• Elektrikli fırın ve ocakların pişirme süresinden birkaç dakika önce kapatılması halinde kapağı açılmazsa mevcut sıcaklıkla pişirmeye devam eder, enerji tasarrufu sağlanır.
• İhtiyacınızdan büyük kapasitede buzdolabı veya derin dondurucu almak sadece daha çok enerji kaybına neden olur.
• Yiyecekler soğuğu havadan daha fazla tutarlar. Buzdolabının içi mümkün olduğu kadar doldurulmalıdır. Ancak bu durumda hava dolaşımının kesilmemesine dikkat edin.

Evim, Ocak 2011

Kaynak:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyaz, cevreci, teknolojili, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LG’nin hibrid teknolojili Tab-Book’ları görücüye çıkıyor Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Aralık 2012 18:03