IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2011, 17:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2 saniyede 1 kötü amaçlı bir program!




"Kaspersky Lab IT Security Day"' etkinliğinde Kurumları bekleyen tehditler ve çözümler tartışıldı.

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab, 3-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bilişim Zirvesi 2011 kapsamında bugün düzenlediği“Kaspersky Lab IT Security Day”etkinliğinde kurumların karşılaştığı sorunlar ve güvenlik tehditlerini masaya yatırdı.

Kaspersky Lab Ortadoğu ve Türkiye Yönetici Direktörü Tarek Kuzbari’nin açılış konuşması ile başlayan etkinlik kapsamında Kaspersky Lab Türkiye Kurumsal Ürünler Satış Müdürü Umut Güler “Kaspersky Endpoint Security 8 lansmanı”, Kaspersky Lab, Gelişen Pazarlar, Kıdemli Teknik Müdür Kirill Suvorov “Sıradakine hazır mısınız?” ve Kaspersky Lab EEMEA Küresel Araştırma ve Analiz Takımı Kıdemli Virus Analisti Denis Maslennikov “İşiniz tehdit altına!” konularında birer sunum yaptı.

Açılış konuşmasında Kaspersky Lab’in güvenlik alanındaki en büyük özel şirket olduğunu ve 33 bölge ofisi ile toplam 100 ülkede faaliyet gösterdiğini söyleyen Tarek Kuzbari tüm dünyada 350 milyon bireysel, 250 bin ise kurumsal müşterileri olduğunu söyledi. Kuzbari konuşmasına şöyle devam etti: “Kaspersky Lab 2010 gelirlerine göre ABD ve Kanada’da perakende ürünleri pazarında 2. sırada yer alırken; Almanya, Fransa, İspanya ve Polonya’da ise birinci sırada yer alıyor. 2007 yılında her 2 dakikada 5 kötü amaçlı program ortaya çıkarken; 2010’da her 2 saniyede 1 yeni kötü amaçlı program ortaya çıkmaya başladı. Bu veriler işletmelerin bugün karşı karşıya kaldığı güvenlik tehditlerinin büyüklüğünü anlamak açısından oldukça önemli.”

Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8’nin Ekim ayı sonu itibariyle Türkçe versiyonunun piyasada olacağını açıklayan Kaspersky Lab Türkiye Kurumsal Ürünler Satış Müdürü Umut Güler, Kaspersky Endpoint Security 8’in özellikleri üzerinde durdu ve Türkiye’deki kurumsal iş ortakları ve kanalları hakkında bilgi verdi. Güler sunumunda şunları söyledi: “Kaspersky Endpoint Security 8; imza tabanlı, proaktif savunma ve bulut destekli güvenlik ağı ile Uçnokta Koruması; uygulama, cihaz ve web kontrolu ile Uçnokta Kontrolu sağlıyor. Kaspersky Lab anti-malvare, bilgi koruması ve sistem yönetimi konularında müşterilerinin toplam güvenlik maliyetini düşürmesini sağlarken kolay kullanım özelliği ile de dikkat çekiyor.”

Etkinlikte “Sıradakine hazır mısınız?” sunumu ile ürünün teknik özelliklerine değinen Kaspersky Lab, Gelişen Pazarlar, Kıdemli Teknik Müdür Kirill Suvorov ürünün özelliklerinden biri olan endpoint kontrolünün uygulama kontrolüne ek olarak tasarlandığını ve cihaz kontrolü için başarılı araçlar ve web filtreleme sağladığını söylüyor. System Watcher modülünün program aktivitelerini gözlemlediğini ve kötü amaçlı programlardan doğan zararları engellediğini belirten Suvorov “Bu yeni yönetim çözümü tamamen ölçeklenebilir ve aynı zamanda Güvenlik Merkezi yönetim yapısı tarafından sanallaştırma teknolojilerini de destekliyor” dedi.

Kaspersky Lab EEMEA Küresel Araştırma ve Analiz Takımı Kıdemli Virus Analisti Denis Maslennikov “İşiniz tehdit altına!” sunumunda “günümüzde küçük, orta ve büyük işletmeler deneyimli siber suçlular tarafından çok iyi tasarlanmış kötü amaçlı saldırılara maruz kalıyor. Bu gibi saldırılara karşı işletmelerin BT altyapısını korumak için saldırıların performanslarının yanı sıra ne gibi sonuçlara neden olacaklarını ve buna karşın işletmeyi korumak için ne gibi önlemler alınması gerektiğini bilmek de oldukça önemli” diyen Maslennikov konuşmasında aynı zamanda içerisinde ağ saldırıları ve potansiyel olarak tehlikeli yazılım açıkları gibi farklı tipteki BT tehditlerine ve işletmelerin buna ilişkin alabileceği koruma önlemlerine de değindi. Türkiye’deki BT tehditleri konusunda da bilgi veren Maslennikov Türkiye’deki web tehditlerinde ilk üçte Trojan.JS.Qhost.g, Trojan---------er.JS.Agent.fai ve Trojan-Clicker.HTML.FBClickJack.a; kullanıcı bilgisayarlarındaki tehditler arasında ise Net-Worm.Win32.Kido.ir, Virus.Win32.Sality.bh ve Trojan---------er.Win32.Geral.cnh’in yer aldığını belirtti.

Etkinlik çerçevesinde düzenlenen “Kurumlarda BT tehditleri ne seviyede, ne gibi önlemler alınmalı? konulu panele ise Istanbul Şehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Çetin Kaya Koç, Ciner Yayın Grubu IT Altyapı Müdürü Barış Akbaş, Infonet Genel Müdürü Taner Özdeş, Medyasoft Genel Müdürü İhsan Taşer panelist olarak katıldı.

Umut Güler’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde kurumların BT konusuna yaptığı yatırımların daha da artırılması gerektiği, kurumların maruz kaldıkları tehlikelerin artmaya devam ettiği bu nedenle de BT departmanlarının işletme için en doğru çözümü tercih etmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Kasperksy Lab’in yeni ürünü hakkında da konuşulan panelde Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8’in BT güvenliklerini maksimum noktaya ulaştıracağı ifade edildi. Panelde siber saldırılardan dolayı her geçen yıl daha fazla işletmenin hem finansal hem de itibar kaybına uğradığı, artık siber suçluların birlikte hareket ettikleri bu nedenle de varolan tehditlerin yanı sıra alınacak önlem veya çözümlerin de gelecek tehditleri de ortadan kaldırması gerektiği üzerinde duruldu.

Dünyanın ve Türkiye’nin BT güvenliğine bakış açısı ve yatırımlarının yanı sıra panelde kurumların yatırım bütçeleri konusunda da bilgi alışverişinde bulunuldu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, 2, amaçlı, bir, kötü, program, saniyede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yasalara Aykırı Saldırı, Virüsler ve Kötü Amaçlı Etkinlikler ßy_MysticaL Güvenlik Açıkları 1 30 Nisan 2007 12:33