IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By KarakıZ

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2011, 21:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilişim Vadisi'ne teşvik yağmuru!




IBM tarafından düzenlenen toplantıya katılan Bakan Ergün, Bilişim Vadisi'nde yer alacak firmalara vergi muafiyeti ve personel desteği verileceğini açıkladı.

Bilişim Vadisi'nde yer alacak firmalara Ar-Ge çalışmaları için verilecek teşviklerde kapsam çok genişliyor. Yeni teşvik planını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün açıkladı.

Marriott Otel'de düzenlenen IBM Yazılım Zirvesi'ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bilişim Vadisi'nde firmalara çok ucuz kiralarla, belki de bedelsiz yer tahsisi yapılacağını, ayrıca firmaların 2023 yılına kadar yaptıkları Ar-Ge ve teknoloji geliştirme çalışmaları nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinden muaf olacaklarını açıkladı.

Ergün ''Bu bölgede Ar-Ge personeli ve Ar-Ge personelinin yüzde 10'u kadar destek personeli için yüzde 100 gelir vergisi indirimi uygulanacak ve personelin sigorta primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacak'' dedi. Ergün, Marmara, İç Anadolu ve Ege bölgelerini başlangıçta baz alan bir Bilişim Ekosistemi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Üniversitelerin ve sektörlerin yoğunluğu ile araştırma kapasitelerinin yoğunluğunu dikkate alarak, bu ekosistemi önümüzdeki süreçte kurmak ve bu ekosistem içinde birçok teknoloji firmasının özellikle bilişim, bilgi ve iletişim teknolojilerinde çalışan teknoloji firmalarının araştırma ve geliştirme yapmalarını ve teknoloji üretmelerini temin etmek istediklerini anlatan Ergün, Bilişim Vadisi olarak da ifade edilebilecek bu projenin hayata geçirildiğini bildirdi. Firmaların çok önemli avantajlar elde edeceklerini ifade eden Ergün, ''Bilişim Vadisi, bir teknoloji geliştirme bölgesidir. Bir ihtisas teknoparkıdır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde çalışan firmaların, yazılım firmalarının yer alacağı, ekosistem içinde çalışacağı bir merkezdir'' diye konuştu.

TEŞVİKLER
Böylesine bir merkezde bütün alt yapıların yönetici şirket tarafından yapılacağını belirten Ergün, Bilişim Vadisi'nde yer alacak firmalara verilecek teşviklerle ilgili şu bilgileri verdi: ''Bütün firmalara buradan yer tahsisi yapılacaktır. Gerekirse buralardaki yer tahsisi çok ucuz kiralarla, hatta belki de düşüncemiz bedelsiz bir tahsis gerçekleştirme şeklinde olacaktır. Buradaki firmalar 2023 yılına kadar yaptıkları Ar-Ge ve teknoloji geliştirme çalışmaları nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinden muaf firmalar olacaktır, 2023 yılına kadar gelir ve kurumlar vergisi muafiyeti uygulanacaktır.

"Bu bölgede çalışan bütün personel için, AR-GE personeli ve bu AR-GE personelin yüzde 10'u kadar destek personeli için yüzde 100 gelir vergisi indirimi uygulanacaktır. Hem destek personeline hem de AR-GE personeline. Burada çalışan personelin sigorta primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacaktır. Buradaki firmaların tamamı damga vergisinden muaf olacaktır. Yüzde 100 damga vergisi indirimi uygulanacaktır. Buradaki firmaların tamamı yüzde 100 Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyetine tabidir, 12 yıl boyunca. Buradaki firmaların kullanmış oldukları su, kanalizasyon sistemlerinden atık su vergisi alınmayacaktır. Yüzde 100 atık su indirimi uygulanacaktır.

"Ayrıca buradaki firmalar, özellikle yazılım firmaları, içeriye ve dışarıya yapmış oldukları satışlardan, münhasıran yazılımla ilgili satışlardan ve ihracatlardan da vergi ödemeyeceklerdir. Dolayısıyla bu böylesine büyük teşviklerden ve indirimlerden önümüzdeki dönemde yararlanacak olan firmalarla ülkemizin yazılım alanında büyük bir atılım yapacağını ve bunun hayatın her alanına doğrudan olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum.''

IBM ve diğer uluslararası firmalara çağrıda bulunan Ergün, Türkiye'de önemli bir araştırma ve teknoloji geliştirme merkezinin IBM tarafından da kurulmasını beklemenin hakları olduğunu söyledi. Benzer firmaların Türkiye'ye bu açıdan yatırım yapmasını beklediklerini belirten Ergün, hükümet olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilişim, teşvik, vadisine, yağmuru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yok böyle bir teşvik! Soul Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2011 12:48
Bilişim Hukuku + Adli Bilişim Nedir? Sevda Bilişim Hukuku 0 24 Ekim 2010 09:43
Teşvik ve Liderlik YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Aralık 2009 19:58