IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2011, 19:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Duvarları aşabilen radar geliştirildi!




ABD’li bilim insanları duvarları aşabilen radar geliştirdi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, duvarları aşabilen ve arkalarında ne olduğunu gösteren yeni bir radar teknolojisi geliştirdiklerini açıkladı.

Lincoln Laboratuarında geliştirilen radar, iki sıra halinde tasarlanan bir anten. Antenin üst sırasında sekiz tane alıcı, alt kısmında ise 13 tane iletici bulunuyor. Alıcı, iletici ve bilgisayar donanımına sahip olan antenin üzerindeki donanımlar hareket eden bir zemin üzerinde bulunuyor.

Projenin başındaki isim olan Gregory Charvat, geliştirdikleri radarın askeri operasyonlar için çok önemli bir adım olacağını, özellikle şehir içi çatışmalarda çok etkin bir unsur haline geleceğini savundu.

Geliştirilen radar sistemi, ardında ne olduğu görülmek istenen duvardan en fazla 18 metre uzaklığa kuruluyor. Radarın ilk tanıtımı altı metrelik bir mesafeden yapıldı. Duvarın arkasında olup bitenlere ait gerçek zamanlı fotoğraflar, saniyede 10.8 kare içeren bir ----- haline dönüştürüldü.

Yapılan testlerde ise beton ve kül bloklarından oluşan duvarların arkasındaki iki insanın hareketleri gözlemlendi. Aynı zamanda bir üçüncü kişinin yaptığı hareketler de takip edilebildi.

Araştırmacılar, sistemde kullanılan metodun “çıkarma” olduğunu, elde edilen en son fotoğrafın bir öncekiyle karşılaştırılarak ortaya çıkan değişikliği tespit ettiğini belirtti. Bu sebeple, radar sadece hareketli varlıkları tespit edebiliyor ancak mobilya gibi sabit nesneleri göremiyor. Buna rağmen, hareketsiz bir durumdaki bir kişinin çok ufak hareketleri bir saptanabiliyor.

Ohio State Üniversitesi araştırmacısı Robert Burkholder, “Radar sisteminin dijital işlem gücü ve gelişmiş algoritmaları sayesinde sistemin çok iyi bir çözünürlüğe sahip olduğunu” ifade etti.

Charvat, geliştirdikleri radarların araçların üzerine monte edilebileceğine dikkat çekerek, “Bu sistem şehir içi çatışmalar için geliştirildi… Çok stresli durumlarda duvarın arkasında ne olduğunu bilmek harika olurdu” dedi. Sistem ayrıca acil yardım ekipleri ve diğer hizmetler için de kullanılabilir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşabilen, duvarları, geliştirildi, radar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Han Duvarları Kacak Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Ekim 2011 21:22
Pamukoğlu: Duvarları konuştururum Feronia Haber Arşivi 0 08 Ağustos 2010 10:50
Duvarları Aşan cep! Dilara Cep Telefonlar 0 09 Ekim 2008 14:51