IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşam burada başladı!




Bilimadamları, dünyanın en ıssız yerlerinden biri olan Grönland'da bundan tam 3.8 milyar yıl önce yaşamı ateşleyen kıvılcımın çıktığını düşünüyorlar.

Grönland'ın güneybatısındaki Isua'da volkanları inceleyen araştırmacılar, bu volkanların 3.8 milyar yıl önce patlayarak kimi elemenlerin etkileşime geçerek biomolekülleri oluşturmalarına ve yaşamın ilk adımlarının atılmasına sebep olduklarına inanıyorlar.

Daha önceden, ilk canlıların gayzer olarak da bilinen su altı volkanlarından evrildiği düşünülüyordu.
Ancak bilimadamları bu gayzerlerin ortamlarının yaşam için çok asitli olduğunu iddia ediyor ve alternatif çözümler arıyorlardı.

Fransa, Lyon'daki Jeoloji Laboratuvarı araştırmacılarından oluşan ekip dünyadaki en eski kayalardan alınan mineral örneklerini inceleyerek yaşamın anahtarına dair sonuçlara ulaştılar. Araştırmacılar, Grönland'daki volkanik koşulların karbonatlar açısından zengin ve fazla asitli olmadığını, sıcaklığınsa 100 ile 300 derece arasında olduğunu söylüyorlar.

Tüm bunların bir araya geldiği zaman protein moleküllerinin tek hücreli organizmalara evrilebilmeleri açısından ideal koşullar olduğunu gösterir çalışma da Ulusal Bilim Akademisi Araştırmaları arasında yayınlandı.

Araştırma ekibinin lideri Marie-Laure Pons "Isua'daki balçık volkanları ilkel yaşamın başlangıcı için ideal şartları barındırıyor" diyor, ancak bu araştırmadan ortaya çıkan sonuçlar, insanoğlunun bundan 200 bin yıl önce Afrika'da Neandartallardan evrildiği yönündeki görüşü de değiştirmiyor.

Oxford Brookes Üniversitesi'nden biyolojist Dr. Simon Underdown da araştırmadan çıkan sonuçları şu sözlerle karşılıyor: "Bundan dört milyar yıl öncesindeki hayatın temelleriyle ilgili çok az bilgimiz var ve eğer bu araştırmanın sonuçları doğruysa yani yaşam çok az suyun bulunduğu bir ortamda başladıysa, bu, diğer gezegenlerdeki yaşamı inceleme açısından da çok ilginç olacak."

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başladı, burada, yaşam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
“Acısız yaşam sevinçsiz; hüzünsüz yaşam neşesizdir.” AngeLus IF Ekstra 0 17 Eylül 2010 18:37