IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2011, 02:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Microsoft, bulutu telefonla pazarlayacak!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Microsoft, bulutu telefonla pazarlayacak!

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen,'4 telekom şirketi ile işbirliği yaparak, bulut hizmetimizi Telekom şirketleriyle birlikte sunacağız.'dedi.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Steve Ballmer'la görüşmesi öncesi basın mensuplarını Microsoft'un Seattle Redmond kampusünde ağırlayan Özmen, Bulut bilişime çok önem verdiklerini ve bu kapsamda 4 telekom şirketi ile işbirliği yaparak, bulut bilişim hizmetini telekom şirketleriyle birlikte sunacaklarını belirtti.

Özmen, ''Böylece tüketici hem telefon hattı alacak hem de Microsoft paketini alacak. Hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılar için işbirliğimizin ilk ürününü şubat ayında çıkaracağız. Ayrıca sadece Telekom şirketleriyle değil, KOBİ'lere yakın iş ortağı finans şirketleriyle de bulut bilişimin yaygınlaşması için işbirliği yapacağız'' dedi.

Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 90'ında bilişim elemanı çalışmadığını belirten Özmen, şunları söyledi:

''KOBİ'lerin daha rekabetçi olabilmesi için bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmaları gerekiyor. KOBİ'leri harekete geçirirsek, Türkiye'yi harekete geçiririz diye düşünüyoruz. KOBİ'lere bilişim teknolojilerine yapılacak yatırımın maliyeti ve insan kaynağından korkmamaları için bulut bilişimi öneriyoruz. KOBİ'lerin donanım yatırımı yapmadan kiralama sistemiyle erişebilecekleri bulut bilişim, büyük bir mali tasarruf sağlıyor.

Örneğin 50 çalışanlı bir KOBİ'nin donanım, kurulum ve işletim yatırımı 20 bin doları buluyor. Aynı KOBİ, Microsoft Office 365 ürünü ile bilişim altyapısını buluta taşırsa, aylık kişi başı 6-10 dolar arasında kiralama bedeliyle aynı teknolojiye sahip olabiliyor. Ayrıca her yeni güncellemeyi de ücretsiz olarak kullanabiliyor.''

-2023 vizyonu-

Özmen, hükümetin 2023 yılı için koyduğu hedeflerin Microsoft'un önümüzdeki 3 yıla yönelik stratejileriyle paralel olduğunu söyledi.

Hedeflerini KOBİ'ler, kurumlarda karlılığı, k----- verimliliği artırmak, tüketicinin hayatını daha da kolaylaştırmak, girişimci ekonomisi kurup yeni sektör yaratmak ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmak olarak belirlediklerini dile getiren Özmen, bilişim sektörüne 4 milyar dolarlık bir büyüme ve 100 bin yeni bilişim sektörü iş imkanı sunacaklarını ifade etti.

Devletin e-dönüşümü konusunda da çalıştıklarını belirten Özmen, 350 bin kamu çalışanının bilişim verimlilik çözümlerinden yararlandıracaklarını kaydetti.

Özmen, Microsoft'un haziran ayında sona eren mali yılında Türkiye'nin yüzde 22 ile rekor bir büyüme yakaladığını belirterek, hedeflerinin, dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye'yi, Microsoft dünyası içinde de 27. sıradan 16. sıraya taşımak olduğunu belirtti.

-Microsoft'an Sağlık Kasası-

Microsoft'un Sağlık Kasası adını verdiği çözümünü çok beğendiğini belirten Özmen, bu çözümün Türkiye'ye de gelmesi için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Özmen, Sağlık Kasası'nın, bireylerin anne-babasından başlayarak tüm sağlık ve gen verilerinin depolandığı ve bu verilerin o kişinin yaşadığı çevre koşullarıyla işlenerek ileride oluşabilecek riskleri belirlediğini dile getirerek, ayrıca kişinin sağlık verilerinin tek bir merkezde toparlandığını, böylece kişi hangi doktora giderse gitsin, doktorun tüm verilere ulaşabildiğini anlattı.

-Hedef 1 milyon kişiye ulaşmak-

Tamer Özmen, eğitim konusuna ayrı bir önem verdiklerini dile getirerek, önümüzdeki 3 yıl içinde 660 bin öğretmeni bilişim çözümleri üzerine eğitmeyi, 300 bin kişiyi bilişim okur yazarı yapmayı ve 40 bin yazılım geliştirici yetiştirerek 1 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Microsoft Bilişim Akademisi'nin bulunduğu şehir sayısını 17'den 40'a çıkaracaklarını belirten Özmen, ''Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor'' projesiyle bugüne kadar 150 bin kişiye bilgisayar okur yazarlığı öğrettiklerini kaydetti.

Özmen ayrıca, Ar-Ge ile ilgili çalışmalarını da sürdürdüklerini ve üniversitelere 1.5 milyon dolarlık yazılım bağışı yaptıklarını belirtti.

Tamer Özmen, Microsoft'un Avrupa'daki 4 Ar-Ge merkezinden birini Koç Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'de açıldığını da sözlerine ekledi.

-Microsoft'un akıllı evi-

Bu arada Türk basınına gezdirilen Microsoft, Redmond kampusündeki ''Microsoft home'' ile gelecek 10 yılı gözler önüne seriyor. Birçok şeyin sesli komutla yapıldığı akıllı evin, kişiselleştirilmiş teknolojileri dikkat çekiyor.

Duvarların ve mutfak tezgahlarının birer bilgisayar ekranına dönüştüğü ev, gelecek misafirin beğenilerine göre kendini dekore etmekten aile bireylerinin alması gereken ilacı hatırlatmaya kadar pek çok teknolojik imkanla hayatı kolaylaştırıyor. Geleceğin evi, var olan teknolojileri birbiriyle bağlantılığı hale getirerek düşük maliyetle verimli ve keyifli bir ev ortamı yaratıyor.

Kaynak:veteknoloji./Bilim ve Teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulutu, microsoft, pazarlayacak, telefonla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Umut Bulutu!.. Sevda Amatör Şairler 3 04 Ekim 2011 00:52