IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Yeni bir ada mı oluşuyor? (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/433119-yeni-bir-ada-mi-olusuyor.html)

KarakıZ 06 Aralık 2011 09:42

Yeni bir ada mı oluşuyor?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



İspanya’nın Kanarya Adaları’nın hemen güneyinde, deniz altındaki bir volkanın patlaması, belki de yeni bir adanın başlangıcı olacak.

Bu coğrafi hareket bazıları için görülmeye değer, renkli bir olay olurken, bazıları da geçim kaynaklarına inmiş büyük bir darbe olarak görüyor.

Bölgedeki La Restinga köyünde balılkçılıkla geçinen Elio Morales Rodriugez, İngiliz yayın kurumu BBC’ye, “Sudaki şu yeşil bölge, ölü bölge. Herşeyi öldürüyor. Balıkçılık yok, dalma dersleri yok, turist yok, sadece su üstünde ölü balıklar var” diye konuştu.

Kanarya Adaları’nın en küçüğü olan El Hierro’nun üç mil kadar güneyinde bulunan deniz altı volkan, son bir aydır sürekli patlama halinde.

Denizin yaklaşık 60m derinliğinde olan deniz altı volkan, gaz ve fışkırtıyor ve bunların bir kısmı da suyun yüzüne çıkıyor.

Dünyanin dört bir yanından kamera ekipleri neler olup bittiğini görebilmek için adaya akın ediyor, ancak turist sayısının alışıla gelenden daha az olduğu belirtiliyor.

Yerel bir gazeteci olan Barbara Belt, ada sakinlerinin bu telaşın bir an önce bitmesini ve yeniden normal yaşamlarına dönmeyi beklediklerini söyledi.

Bilim adamları ise patlamanın Kanarya Adaları’nda uzun bir süreden beri devam eden volkanik evrimin bir parçası olduğunu ve yeni bir ada oluşmasıyla sonuçlanabileceğini söylüyorlar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net