IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 22:11   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknoloji devleri sıraya girdi!




Teknik destek birimlerine Ar-Ge destek kapısının açılmasının ardından Alcatel, Netaş, Ericsson, Cisko, Motorola ve Siemens gibi firmalar yatırım için kesenin ağzını açacak. Teknoloji devlerinin yatırımlarının, 5 milyar Euro'luk ihracatın önünü açması bekleniyor.

Mühendislik maliyetlerindeki artışın ardından dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri Türkiye'de yeni yatırıma hazırlanıyor. Teknik Destek Merkezleri'nin Ar-Ge Kanunu kapsamına alınması halinde Alcatel, Netaş ve Ericsson gibi firmalar kesenin ağzını açacak. Alcatel-Lucent Grup Müdürü İhsan Özcan, teknik destek birimlerine teşvik verilmesinin ardından Cisco, Motorola ve Siemens gibi firmaların da yatırıma hazır olduklarını söyledi. Teknoloji firmalarının Çinlilerle başının dertte olduğuna dikkat çeken Özcan, teknik destek hizmeti verecek ülke arandığını kaydetti. Ar-Ge desteği sayesinde Türk mühendislerin maliyetinin 50 bin Euro'dan 40 bin Euro'ya düşeceğini aktaran Özcan, "Bu rakam Belçika, Almanya ve ABD gibi ülkelerde 150 bin Euro civarında. Hindistan'da Türkiye gibi 40 bin Euro civarında ancak onlar 50 dolara iş değiştirdiği için uluslararası şirketler buna sıcak bakmıyor. Türkiye, dünyanın önde gelen dev şirketlerinin teknoloji destek birimlerini taşımaları için önemli avantajlar içeriyor." dedi.

Alcatel-Lucent Grup Müdürü Özcan, teknik destek hizmeti alanında altı bin kişilik istihdam sağlanabileceğini ifade ederek Türkiye'nin bu alanda 2023 yılında 5 milyar Euro'luk ihracat yapabileceğini kaydetti. Teknik destek birimlerinin Ar-Ge desteklerinden faydalanması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kapısı çalındı. Onay çıkması ve teşvik sağlanması halinde gelir vergisinin yanı sıra sosyal güvenlik primlerinde de önemli kolaylıklar sağlanacak. Alcatel-Lucent firmasında 400 uluslararası çalışan Türk mühendisi bulunuyor. Bu mühendisler Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da internet altyapısı başta olmak üzere çok sayıda teknik destek hizmeti veriyor.

Kredi kartı cep telefonunun içerisine giriyor

Türkiye'de teknolojideki yeniliklere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Kredi kartı taşımaya son verecek yenilik önümüzdeki günlerde kullanılmaya başlayacak. Cep telefonunun SIM kartına kredi kartı bilgileri girilerek bu cihazla temassız POS makinesinden işlem yapılabilecek. Kârlarının düşmesinden endişe eden bankalar ise SIM kartların kredi kartı görevi görmesine sıcak yaklaşmıyor. Firma olarak konuya ilişkin Ar-Ge çalışmasını tamamladıklarını bildiren Alcatel-Lucent Teknik Destek Merkezi Grup Müdürü Özcan, "Cep telefonu sayısı kredi kartı sayısından fazla. Cüzdanda çok fazla sayıda kart taşınıyor. Bu kartların bilgilerini cep telefonuna aktarıp vatandaşımızı taşıma zahmetinden kurtaracağız. Mobil operatörler komisyon alacakları için bu işe sıcak bakıyor. Bankalar ise şimdilik ikna olma konusunda biraz mesafeli." diye konuştu. Mobil çağrılara yönelik bir başka çalışmalarının daha olduğunu ifade eden Özcan, "Mobil çağrıların yüzde 70'i içeride, yüzde 30'u ise dışarıda başlıyor. Gücü düşürülmüş baz istasyonlarını binalara monte edebiliriz." dedi.

veteknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
devleri, girdi, sıraya, teknoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Teknoloji devleri sıraya girdi! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Aralık 2011 09:13
100 kişi sıraya girdi Cemalizim Otomobil Haberleri 0 11 Ekim 2008 11:48
Sıraya Geç X-large Fıkra 0 28 Ocak 2008 13:37
Sıraya GeÇ.. Gazi_liseli Fıkra 0 04 Haziran 2006 21:48