IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2011, 23:31   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknolojik ürünlerin kullanımında enerji verimliliği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Teknolojik ürünlerin kullanımında enerji verimliliği ön şart olacak

Teknolojik ürünlerin kullanımında enerji verimliliğini artırmak için bir dizi önlem alındı. Kamu ihalesi ve teşvikler kapsamında, kamuya alınacak teknolojik ürünlerde enerjiyi verimli kullanan ürünlere öncelik verilecek. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak gerektiği takdirde enerji verimliliği sınıflandırmasında üç ilave sınıf kullanılabilecek. Bu ilave sınıflar (A+), (A++) ve en verimli sınıf için (A+++) işaretleriyle gösterilecek. ANKARA (ANKA) - Teknolojik ürünlerin kullanımında enerji verimliliğini artırmak için bir dizi önlem alındı. Kamu ihalesi ve teşvikler kapsamında, kamuya alınacak teknolojik ürünlerde enerjiyi verimli kullanan ürünlere öncelik verilecek. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak gerektiği takdirde enerji verimliliği sınıflandırmasında üç ilave sınıf kullanılabilecek. Bu ilave sınıflar (A+), (A++) ve en verimli sınıf için (A+++) işaretleriyle gösterilecek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Ürünlerin Enerji ve Diğer Kaynak Tüketimlerinin Etiketleme ve Standart Ürün Bilgileri Yoluyla Gösterilmesi Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında, etiketleme ve standart ürün bilgileri yoluyla enerji ile ilgili ürünlerin kullanım sırasındaki enerji ve diğer temel kaynak tüketimleri konusunda nihai kullanıcıların bilgilendirilmesi ve bu şekilde daha verimli ürünleri tercih etmelerini sağlamak amaçlanıyor.
Yönetmelik içerisinde yer verilen kamu ihaleleri ve teşvikler alt başlığında, uygulama tebliğleri kapsamında yer alan ürünlere ilişkin olarak; 4 Ocak 2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan mal alımlarında idarelerin satın alınacak ürünün, enerji tüketimi bakımından yüksek performans düzeyinde ve yüksek verimlilik sınıfında olmasını sağlamak amacıyla teknik şartnamelerde uygulama tebliğleri hükümleri çerçevesinde veya varsa bu tebliğlerde belirtilenden daha verimli sınıfları sağlamak üzere düzenlemeler yapabilecekleri bildirildi.
-ENERJİDE EN VERİMLİ SINIF "A+++" OLARAK TESCİLLENDİ-
Teknolojik ürünlerin kullanımında enerji verimliliğini artırmak için bir dizi önlem alındı. Buna göre, ürünlerin enerji verim sınıfı içerisinde olduğunu gösterecek etiketin tüm ürün grupları için mümkün olduğu ölçüde tek tip tasarım özelliklerine sahip, kolaylıkla görülebilen ve okunaklı olması gerekiyor. Etikette enerji verim sınıfı belirtilecek.
Etiketin formatında enerji verim sınıflandırması A, B, C, D, E, F ve G harfleri kullanılarak belirtilecek. Sınıflandırma kademeleri nihai kullanıcılar açısından belirgin ölçüde enerji ve maliyet tasarrufuna karşılık gelecek.
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak gerektiği takdirde sınıflandırmada üç ilave sınıf kullanılabilecek. Bu ilave sınıflar (A+), (A++) ve en verimli sınıf için (A+++) işaretleriyle gösterilecek. Daha fazla sınıfa ihtiyaç duyulmadığı müddetçe toplam sınıf sayısı 7 ile sınırlandırılacak. Renk göstergesi koyu yeşil ile kırmızı arasında en fazla yedi farklı renkten oluşacak. En yüksek sınıfın renk kodu daima koyu yeşil olacak. 7'den fazla sınıf bulunması halinde, sınıflar sadece kırmızı renk tonları kullanılarak çoğaltılacak. Bu sınıflandırma, özellikle piyasaya arz edilen ürünlerin büyük bir kısmının en yüksek iki enerji verimliliği sınıfında bulunması ve ürünleri daha da farklılaştırmak suretiyle ilave tasarruf sağlamanın mümkün olması halinde gözden geçirilecek. Ürünlerin olası bir yeniden sınıflandırmaya tabi tutulmasına yönelik olarak uygulanacak kriterler uygulama tebliğlerinde belirtilebilecek.
Etiketin teşhirdeki ürünün hangi kısmına iliştirilmesi gerektiği ve 8'inci maddede yer alan yöntemlerle satışa sunulan ürünlere ilişkin etiketin veya bilgilerin ne şekilde sunulması gerektiği uygulama tebliğlerinde açıklanacak. Uygun olduğu takdirde, uygulama tebliğlerinde etiketin ürüne iliştirilmesi veya ürünün ambalajına basılması ya da mesafeli satış veya internet üzerinde satış durumunda etiketleme koşullarına ilişkin ayrıntıların kataloglara basılması öngörülüyor.
-YÖNETMELİĞE UYMAYANA CEZA VAR-
Bu Yönetmeliğe aykırı hareket edenler hakkında, aykırılığın durumuna göre, 4077 sayılı Kanun ile 4703 sayılı Kanunun ilgili hükümleri uygulanacak.
Öte yandan, bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak denetim, 4703 sayılı Kanun kapsamında, 13 Kasım 2001 tarihli ve 2001/3529 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik hükümlerine göre yetkili kuruluşlar tarafından yapılacak.

kaynak: (ANKA)-Haberx

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
enerji, kullanımında, teknolojik, verimliliği, ürünlerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antibiyotik kullanımında büyük tehlike! Lucifer Kadın Sağlığı 0 21 Kasım 2011 23:38
Erkek Sağlığında Destek Ürünlerin Önemi Lady Erkek Sağlığı 0 11 Kasım 2010 16:32
Facebook'taki oyunlar verimliliği azaltıyor ! Dilara Ağ, Network ve Networking 0 28 Aralık 2009 00:37
Bu ürünlerin isimleri nereden geliyor ? YapraK Merak Ettikleriniz 0 28 Eylül 2009 17:52
Kozmetik Ürünlerin Kullanım Süresi Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Nisan 2009 09:04