IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2012, 23:11   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MİT'in internet sitesi yenilendi!




Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) kuruluşunun 85. yıl dönümünde kapılarını medyaya açmasıyla başlayan değişim rüzgarı internet sitesine de yansıdı.

MİT, internet sitesinin içerik ve tasarımını yenilerken, sitenin yeni halinde en çok dikkat çeken özellik ise istihbarat mantığını daha iyi kavramalarını sağlamak amacıyla oluşturulan çocuklara özel interaktif istihbarat oyunu oldu.

"Tarihçe", "Doğru hamle", "Tablo ve istatistikler", "Kariyer", "O kişi belki de sizsiniz" gibi bölümlerin bulunduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresli yeni internet sitesinde, ayrıca çocuk sayfası da yer alıyor. Çocuk sayfası açıldığında "Merhaba sevgili çocuklar, Milli İstihbarat Teşkilatı çocuk sayfasına hoşgeldiniz" diye başlayan bir tanıtım filmi çıkıyor. "Sayfamızda istihbarat nedir, Milli İstihbarat Teşkilatı nasıl çalışır gibi temel bilgileri bulabilirsiniz" denilen içerik bilgilerinde, "Ayrıca istihbarat mantığını daha iyi kavramanız için hazırlanan etkileşimli oyunlardan da oynayabilirsiniz" yazıyor.
"İstihbaratın sadece görünürde yaşananların bilgisi değil özel araştırmalarla ortaya çıkarılan durum bilgileri" olduğu belirtilen sitede, çocuklar için iki özel oyun bulunuyor. Oyunlardan birinde iki fotoğraf arasındaki 5 farkın bulunması istenirken, diğer oyunda ise Ahmet adlı bir çizgi kahraman bir adaya düşüyor ve soruları yanıtlama yoluyla adadan kurtarılıyor. Oyunda Ahmet'in karşısına adada üç kız çıkarılıyor ve "Onların diğer insanlara karşı davranışlarını ve yaklaşımlarını öğrenmek için Ahmet ne yapmalıdır?" sorusu yöneltiliyor. Üç şık verilen oyunda "kendini tanıtmak" ve "kaçmak" şıkları da yer alıyor ancak cevap anahtarında doğru cevabın "Onları 2-3 gün gizlice izlemek" olduğuna işaret ediliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
internet, mİtin, sitesi, yenilendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık