IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2012, 00:23   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evinizin değerini 10 bin USD artırın!




Fiber optik teknolojisi sunduğu ışık hızında internet erişimi sayesinde artık konutların değerini artıran konut satın alma / kiralama kriterleri arasında yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde fiber alt yapısı olan evler yaklaşık 10 bin – 50 bin USD arasında daha yüksek değer buluyor. Türkiye’de de online emlak siteleri tercih kriterleri arasına fiber internet seçeneğini uzun süre önce eklemiş durumda ve birçok konutun fiber internet talepleri sürekli artıyor.
Dünyayla aynı anda evlerin kapısına kadar “ışık hızında” internet götürerek Türkiye’de fiber internet devrini başlatan Turkcell Superonline, teknolojinin emlak sektörüne getirdiği yenilikleri ve katma değeri paylaşmak üzere 19 Ocak’ta emlak editörleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, şu an Türkiye’de 10 şehirde evlere kadar fiber teknolojisini taşıdıklarını hatırlatarak; “Fiber internet dünyada artık konutların değerini artıran bir kriter haline geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nde fiber alt yapısı olan evler yaklaşık 10 bin – 50 bin USD arasında daha yüksek değer buluyor. Türkiye’de de online emlak siteleri tercih kriterleri arasına fiber internet seçeneğini uzun süre önce eklemiş durumda ve birçok konutun fiber internet talepleri sürekli artıyor. Buradan yola çıkarak projesine fiberi ekleyen inşaat firması daha karlı satış yapar, şehrine fiber döşeyen belediye başkanı vatandaşa götürdüğü bu ayrıcalıklı hizmetle bir kez daha seçilir, bir sonraki seçimi kazanır diyebiliriz” şeklinde konuştu.

“Fiber altyapı, konutlarda elektrik, su kadar temel bir ihtiyaç”
Fiber internetin yeni konut projelerinde inşaat şirketlerinin konforlu yaşam söylemlerinde vazgeçilmez detaylar arasında bulunduğuna dikkat çeken Erkan, “Fiber internetin sağladığı ayrıcalıklı internet erişiminin ev almak veya kiralamak isteyenlerin ısrarlı tercihlerinden biri haline gelmesiyle, yeni konut projelerinde doğalgaz, elektrik ve su gibi evlerin kapısına kadar getirilerek kullanıma hazır halde sunulması emlak sektöründe rekabetteki gücü artırıyor” diye konuştu.
Erkan sözlerine şöyle devam etti: “İlerleyen dönemde şehirlerin dijital dönüşümü çok daha önemli olacak. Artık fiber internet; elektrik, su ve ısınma altyapılarından sonra dördüncü temel altyapı olarak konumlandırılıyor. Türkiye’de Dijital Şehirler konseptinin öncülüğünü üstlendik. Şimdiye kadar Türkiye genelinde 10 ilimizi ‘fiber şehirler’ ligine soktuk. 5 ilimizden daha gelen talepler doğrultusunda görüşmelerimiz sürüyor, 2012 yılında onları da fiber şehir yapacağız. Türkiye genelinde fiber şehirler dönüşümü için belediyelerimize önemli oranda destek veriyoruz ve bu dönüşüm için ihtiyaç duydukları fiber altyapıyı biz sunuyoruz. Bu fiber altyapı üzerinde belediyelerimiz vatandaşlarımıza çok daha kaliteli ve verimli hizmetler sunmaya başladılar”
“Fiberde 1000 Mbps hız ile dünyadaki 5 ülkeden biriyiz”
Bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla Türkiye’yi dünya çapında üst sıralara taşıdıklarını vurgulayan ve dünyada 1000 Mbps hız veren 5 ülke arasında nüfus bakımından ikinci sırada olduğumuzu hatırlatan Erkan, “2011 yılının 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerimizi yüzde 36,2 artırdık ve 2011 yılını yüzde 35 büyüme ile kapattık. Turkcell grubunun gücünü fiberin hızıyla birleştirdik, şimdi yenilikçi ve cesur olmanın karşılığını alıyoruz. 2008’den bu yana 1,2 milyar TL’lik yatırım yaptık. 2012 yılında da yatırımlarımıza devam edeceğiz”

10 ilde 1 milyon haneye 1000 Mbps Fiber İnternet
Fiber yayılım stratejilerimizi Türkiye’nin 2023 vizyonuna (“14 milyon haneye 1000 Mbps hızında internet”) paralel belirlediklerini söyleyen Erkan, “Turkcell Superonline’nın fiber yatırımlarının Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz: Bugüne kadar 75 ile değen 30 bin km’lik bir fiber optik altyapı kurduk. Bu altyapı üzerinden 10 ilde şimdiden 1 milyon haneye 1000 Mbps hızında fiber internet götürdük. 260 binin üzerinde aktif abonemiz var. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımızla 2023 vizyonuna katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi

Turkcell Superonline, fibere yaptığı yatırımlarla Türkiye’yi dünyada da başarılara taşıyor
Kısa süre önce IDATE’in yayınladığı “Fiber internette dünyaya liderlik eden operatörler” raporunda, Türkiye’nin ilk kez Turkcell Superonline ile en başarılı uygulamalar arasında yer aldığını bildiren Erkan, aralarında ABD, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İsviçre, Japonya gibi gelişmiş ülkelerden dünya çapında büyük 10 operatörün yer aldığı rapora Turkcell Superonline ile birlikte Türkiye de girmiş oldu” dedi.

KABLOSUZ FİBER EV:
Çok yakında sunacağımız, kablosuz fiber ev konsepti ile fiber internet’in sunduğu yüksek hızlı internet’i evin her noktasında kablosuz olarak da sunuyor olacağız. Böylece özellikle büyük, çok katlı evler ya da evin fiziksel koşulları nedeni ile evinin her noktasında yüksek performanslı kablosuz erişim ihtiyacını karşılayamayan abonelerimize de bir alternatif sunarak, hem evin her yerinde hem de fiber internetin hızında kablosuz internet erişim imkanı sunacağız.
NEDEN FİBER?
• Son teknoloji: Veri iletiminde teknolojinin geldiği son nokta olarak da tanımlanan “fiber optik” üzerine önümüzdeki yıllarda yeni bir teknolojinin gelmesi beklenmiyor.
• Kesintisiz ve kaliteli iletişim: Fiber optik kablolar, kırılma ve sinyal kayıplarına karşı çok iyi korunmuş ve yapılandırılmıştır. Bu nedenle fiber optik kablolar; çevresel şartların ağır olduğu, nemli, rutubetli, elektriksel alan parazitlerinin yoğun olduğu yerlerden etkilenmeyerek her zaman tutarlı bir bağlantı sunuyor.
• Işık hızında iletişim: Fiber optik, bilinen en güvenli ve en yüksek kapasiteli veri taşıma ortamıdır. Bir kaç kat koruyucu madde ile sarılmış camdan oluşan fiber optik kablolarda veriler, bakır kablolardaki “elektronik sinyaller” yerine, dünyada bilinen en yüksek hız olan ışık hızında iletiliyor. Bu özelliği sayesinde, veri iletimi güvenli bir biçimde uzun mesafelere taşınabiliyor.
• Artan genişbant ihtiyacı: Telekomünikasyon uygulamalarının hayatın büyük bir parçası haline gelmesi ile hem kurumsal hem de bireysel kullanıcıların genişbant ihtiyacı sürekli artıyor. Özellikle son dönemde “3’lü oyun” (triple play) hatta artık 4’lü oyuna yönelen, içinde ses, -----, görüntü ve mobilin bir arada çalıştığı uygulama trendi için mevcut bakır kablolardan oluşan iletişim altyapısı yetersiz kalıyor. Bu açıdan genişbantın yükselebilmesi için en iyi çözüm “fiber”dir.
• Bakır hatların, günümüz teknoloji ihtiyacını karşılamaması: Türkiye’de, özellikle son kullanıcılara ulaşan telefon ve internet altyapısı ağırlıklı olarak halen bakır hatlar üzerinden gerçekleştiriliyor. 1900’lü yılların başından bu yana ilk başlarda sadece analog ses iletimi için kurulmuş olan bu altyapıdan günümüzde sayısal ses ve veri iletimi de yapılabiliyor. Mevcut bakır hatlardan sayısal veri iletimi ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen ADSL, VDSL gibi DSL teknolojileri de ne yazık ki belli bir yere kadar amaca hizmet edebiliyor. Aktarılan verilerde, bakır hatların mesafesi ve çevresel koşullara bağlı olarak çeşitli kayıplar meydana geldiğinden günümüz genişbant erişimi için gerekli kapasitede, güvenli ve kaliteli iletişim ihtiyacını karşılayamıyor.
• Katma değerli hizmetlerin artması: Türkiye açısından değerlendirildiğinde nüfusun genç ve dinamik oluşu, ekonomik gelişimin yüksek bir trend ile seyretmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerine yatkınlık gibi unsurlar hesaba katıldığında, fiber optik altyapının günlük yaşama kazandırılmasıyla birlikte elde edilecek katma değer, hem sosyal ve kültürel hem de ekonomik anlamda kendini (e-devlet, e-sağlık, e-belediyecilik uygulamaları vb. ile) gösterecek.
• İnternet deneyimlerinin zenginleşmesi: Online eğitim programları, online eğlence ve TV imkanları, on-line oynanan oyunlarda kesintisiz ve eş zamanlı bağlantı için önemli.
• Türkiye’nin stratejik konumu: Turkcell Superonline, Türkiye’nin telekomünikasyon alanında öncü olması, İstanbul’un global iletişim ağının bir kavşak noktası olması için çalışıyor ve İpek Yolu’nu “fiber” yoluna dönüştürüyor.
“IŞIK HIZINDA” İNTERNET: SANİYEDE 1000 Mb HIZ İLE NELER YAPILABİLİR?
Saniyede 1000 Megabite kadar çıkabilen fiber internet altyapısıyla yüksek bant genişliği isteyen bir çok işlem, aynı anda çok kullanıcıyla gerçekleştirilebiliyor. Örneğin birden fazla kullanıcı ile yüksek hızlarda dosya indirme, online oyun oynama, upload, HD ----- stream etme gibi işlemler aynı anda sorunsuz yapılabiliyor.
1000 Mbps internet hızıyla:
• Tolstoy’un Savaş ve Barış’ı büyüklüğünde 500 romanı sadece 1 saniyede yüklemek

• Her biri 45 dakikalık 20 müzik -----ünü sadece 1 saniyede yüklemek

• 90 dakikalık HD bir filmi yaklaşık 3,5 dakikada yüklemek (2 Mbps ile 30 saatte yükleniyor)

• 700 MB’lik VCD kalitesinde bir filmi 5,6 saniyede indirmek mümkün.
İSTANBUL

• İstanbul'da hizmet verilen öbekler için 1000 km güzergah oluşturulup, 1400 km kablo çekimi yapıldı.

• HP SAYISI İstanbul Avrupa Yakası : 200.000, İstanbul Anadolu Yakası : 150.000 olmak üzere toplam 350.000 HP

• Tüm İstanbul'da, Tekil Bina : 1600, Site: 1300

• GÜNCEL ÖBEK LİSTESİ: Acıbadem, Ataköy, Ataşehir, Avcılar, Bahçeşehir, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çekmeköy, Çengelköy, Esenler, Esentepe, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Halkalı, İçerenköy, Kadıköy, Kartal, Kemerburgaz, Kurtköy, Kuyumcukent, Küçükçekmece, Kozyatağı, Maltepe, Maslak, Pendik, Samandıra, Sancaktepe, Sarıgazi, Soğanlık, Soyak-Göztepe, Şişli, Taşdelen, Topkapı, Ümraniye, Üsküdar, Yakuplu, Zeytinburnu

DÜNYA NEREYE GİDİYOR?
• Yurt dışında konunun önemini kavrayan toplumlar kolları çoktan sıvamış durumda.

• Avrupa birliğinin hedefi 2020 yılına kadar vatandaşların en az %50’sinin 100mbps internet bağlantısına kavuşmasını sağlamak. Birleşmiş Milletler, 3 Haziran 2011’de yayınladığı bir raporda, internet erişimini “bir insan hakkı” olarak tanımladı ve politikacıların bunu sağlamakla yükümlü olduklarını belirtti.

• Avrupa Birliği'nin Digital Ajanda’dan sorumlu komiseri Neelie Kroes konuşmalarında da sürekli olarak, yeni nesil internet altyapısı ile geliştirilen bilgi ve iletişim teknolojilerinin ekonomik gelişmenin hayat damarı olduğunu, milyonlarca yeni iş demek olduğunu, Avrupa Birliğinin dünyanın geri kalanı ile rekabeti için hayati önemi olduğunu vurguluyor.

• Örneğin 1990’lı yıllardan bu yana geniş bant stratejisi olan sayılı ülkelerden İsveç Hükümeti, bu konudaki güncellemelerini, ihtiyacı doğrultusunda yeni bir raporla deklare etmiş durumda. Bu belgede özel şirketlerden devlet kurumlarına kadar sorumluluğun geniş ölçekli bir katılımla paylaşılması gerekliliğine ve ülkenin baştanbaşa (daha da) geniş bant olanağına kavuşturulmasının önemine dikkat çekiliyor. Kırılgan ekonomik koşulların giderek daha sık anılır olduğu küresel koşullarda, sürdürülebilir büyüme, gelişme ve demokrasi de doğrudan bu konudaki politikalarla bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Bu raporda 2020’ye kadar evlerin %90’ının minimum 100 Mbps internet olanağına kavuşturulmuş olması öngörülüyor. Evlerin %40’ının bu olanağa kavuşmuş olması gerekir diye anılan tarih ise 2015. Yine hükümet tarafından hazırlanan aynı raporda, devletin elektronik iletişim pazarını kontrol etmemesi gerektiği, görevlerinin sağlam Pazar koşullarını oluşturmak ve gelişmenin önündeki engelleri kaldırmak olduğu görüşü vurgulanıyor.

• Halihazırda evlerin %71’inde geniş bant internet olanağı bulunan İngiltere de büyük ülke olma hedefi doğrultusunda etkin ve güvenilir bir iletişim alt yapısının hayatiyetine dikkat çekerken 2015’e gelindiğinde Avrupa’nın en hızlı geniş bant ağına sahip olma vizyonunu net bir biçimde ortaya koyuyor. Evlerin %50’si Mbps hızlarda internet erişimi olanağına sahip. Ancak her bölge için aynı şey söz konusu değil. İşte bu dijital uçurumu bir an önce kapatma yaklaşımı doğrultusunda şu anki İngiltere Parlamentosu görev süresinin sonuna kadar 530 milyon pound’luk yatırım yapmayı planlıyor.

• Daha önce yurt çapında geniş bant internet erişimi olanağına 2010’a kadar ulaşmayı hedefleyen Almanya ise 2014 yılında evlerin %75’ine en az 50 Mbps bağlantı götürmeyi amaçlıyor.

• Amerika’da çok konuşulan Google’ın evlere 1000 Mbps projesi:

- Google Şubat 2010’da “Think Big With a Gig” ismiyle ABD’de deneme amaçlı eve kadar fiber projesini ve 1000Mbps hizmet vereceğini duyurdu

- Projenin uygulanacağı şehri seçmek için bir yarışma başlatarak şehirlerden 26 Mart’a kadar başvuru topladı. Bu kısa süre içerisinde 1100 şehir resmi başvuruda bulundu ve çeşitli sehirlerden binlerce bireysel başvuru yapıldı

- Yaklaşık bir yıl süren Google’ın değerlendirme süreci sırasında şehirler arasında Google’ın dikkatini çekmek için kıyasıya bir yarış yaşandı, bu dönemde renkli olaylar da yaşandı;

- Kansas eyaletinden Topeka isimli şehir belediye başkanının öncülüğünde şehrin ismini geçici olarak “Google, fiber optiğin başkenti” olarak değiştirdi

- Duluth şehrinin belediye başkanı donmuş gölde yüzdü

- Duluth’a cevap olarak Sarasota belediye başkanı köpekbalıklarıyla dolu havuza girdi

- Birçok şehrin yöneticisi bu fırsatı şehirlerinin ekonomik hayatına büyük katkısı olacak, yeni iş fırsatları yaratacak bir yatırım olarak gördüğü için facebook sayfaları, ------- -----ları, yerel kampanyalar ve Google’ın dikkatini çekecek türlü aktivite ile destekledi. CNN günlerce bu yarışmanın haberlerini kamuoyu ile paylaştı. Sonunda Kansas şehri seçildi.

• Varsayımlara göre 2015 itibariyle dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 50’si sabit veya mobil erişim ile geniş bant bağlantısı sağlayabilecek.

• Mobil geniş bant bu amaca ulaşmada büyük rol oynayacak, ve geniş bant kullanıcılarının yüzde 38’i hem mobil hem de sabit geniş bant servislerine erişim sağlayabilecekler.

• Şu anda internet kullanıcı sayısı 1,5 milyar. Mobil internet sayesinde, önümüzdeki 5 yılda 5 milyar olacak.

• Genişbant servislerinin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. 2015 sonu itibariyle dünya çapında mobil geniş bant bağlantısının 2.4 milyar insana hizmet etmesi bekleniyor, ancak bu gelecekte sadece mobil geniş bant kullanılacağı anlamına da gelmiyor.

• 2015 sonu itibariyle 2.6 milyar insan hala sabit geniş bant bağlantılarıyla evlerinden bağlanabilecek, 1.4 milyar insan her iki genişbant bağlantısını da kullanacak.

• Bu iki geniş bant bağlantısı rekabet içinde gibi algılanmamalı, tam tersine birbirlerini tamamlayıcı ve servis sağlayıcılar için kar fırsatını yükseltici unsurlar olarak görülmelidir.

• Geniş bant özelliği servis paketlerinin çoğalmasına ön ayak olmuştur. Bu özellik ile kullanıcılar servis sağlayıcılar sayesinde internet erişimine, dijital tv yayınlarına, ----- izleme, oyun oynama, online görüntülü konuşma gibi özelliklere sahip olabilmekte. Geniş banttan telefon görüşmesi yapmayı mümkün kılan ya da buna görüntü ekleyen servis paketlerinin satışında da artış görülmektedir. Operatörler, artık paketlerine geniş bant arama ve ----- yapma özelikleri de ekliyor.

• Bu durumda haklı olarak tüketiciler genişbant bağlantısından çok şey bekliyorlar. Daha fazla operatör bu konuda servis sağlamaya başladıkça çoğalan dijital tüketime bağlık olarak bağlantı kalitesi beklentisi de artıyor.

• Bu çerçevede operasyonlarına yeni markasıyla devam edecek olan şirketimiz, dünya trendleriyle örtüşen ve bu trendlerin biçimlenmesine katkı sağlayan vizyonu doğrultusunda hizmetler geliştirmeye ve sunmaya devam edecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, artırın, bin, değerini, evinizin, usd


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğurganlığınızı yiyeceklerle artırın Rüzgar Kadın Sağlığı 0 05 Ocak 2012 22:28
Erdoğan talimatı verdi: Artırın! Ruj Haber Arşivi 0 06 Ocak 2011 18:24
İnternet hızınızı artırın! İndirin... Dilara Bilgisayar Donanımı 0 17 Nisan 2009 20:21
Gücünüzü Artırın, Kilonuzu Azaltın! Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 13 Mart 2009 03:21