IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2012, 23:17   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
F-ticaret yükselişte!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Facebook üzerinden satış günden güne artıyor. Kimi markalar Facebook’a özel ürünler çıkarırken, özellikle lüks modaevleri daha ulaşılabilir hale geliyor.

Genelde sosyal medyayı pazarlama çalışmaları yürütmek ve müşteri hizmetlerinin bir ayağı olarak kullanan markalar, şimdi yeni bir mecrayla karşı karşıya: F-ticaret. Facebook üzerinden alışveriş yapma olanağı sağlayan bu yeni ticaret modelinin birkaç yıl içinde klasik e-ticaret sitelerini geride bırakacağı bile söyleniyor.
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg de geçen yıl yaptığı bir konuşma sırasında “Eğer tahmin yürütmem gerekirse, bir sonraki büyük patlama sosyal ticaret alanında olacak” demişti.
SOSYAL MEDYA BUTİKLERİ
Moda ve güzellik dünyasının Facebook ticaretiyle olan ilişkisine gelince, sosyal medyadaki ilk butikleri açan markalar arasında Oscar de la Renta, Diane Von Furstenberg gibi büyük modaevleri, Sephora, Max Factor gibi kozmetik devleri de var.
Markaların bazıları Facebook’tan hiç çıkmadan alışveriş yapma olanağı sunarken, bazıları alışverişte en son aşamaya gelindiğinde kendi sitelerine yönlendiriyor. Lüks markalar tarafından en çok tercih edilen yöntem ise Facebook’a özel ürünler üretmek ya da avantajlar sunmak. Üstelik Socialmediainfluence.com’un araştırmasına göre 2015’te Facebook üzerinden yapılan satışların geliri tüm dünyada yaklaşık 30 milyon doları bulacak.
BİZDE DAHA HIZLANMADI
Facebook butikleri henüz Türkiye’de pek yaygın değil. Yalnızca Limango, Markafoni gibi e-ticaret sitelerinin Facebook sayfalarına entegre edilen uygulama sayesinde tıpkı bu sitelerden alışveriş yapar gibi Facebook üzerinden alışveriş yapabiliyorsunuz. Network, ürünleri yalnızca sayfanızda paylaşma imkanı verirken, Oxxo da Facebook’taki alışveriş uygulamasını kendi sitesine yönlendiren markalardan. Pantene ise alışveriş sekmesine tıklayınca hepsiburada.com’a yönlendiriyor.
KEŞFEDEN İLK MARKALARDAN BİRİ
Sosyal medyanın neredeyse her alanını etkili bir şekilde kullanan Tory Burch da f-ticaretin önemini ilk keşfeden markalardan biri. Markanın kurucusu ve tasarımcısı Tory Burch daha önce “Biz de hem lüks hem de erişilebilir bir marka yaratmamızda sosyal medyaya minettarım” sözleriyle konuya verdiği önemi ifade etmişti. Hatta markanın Facebook butiğinin başlı başına bir uygulama olması da bunun en büyük kanıtlarından. Facebook’ta Tory Burch Shop uygulamasını beğendiğinizde tasarımcının favorilerinden en son çıkan ürünlere kadar pek çok seçenek arasından alışveriş yapabiliyorsunuz.
PODYUMDAN SOSYAL MEDYAYA
Oscar de la Renta modaevi, her ay Facebook butiği üzerinden özel ürünler satışa sunuyor. Örneğin şu anda butikten aralık ayında podyumda gördüğümüz bilezikleri almak mümkün. Markanın en büyük avantajı ise alışverişi Facebook’tan hiç çıkmadan tamamlayabilme imkanı sunması. Ayrıca Facebook üzerinden satılan ürünlerin fiyatları da Oscar de la Renta mağazasından alabileceğiniz ürünlere nazaran oldukça uygun. Bu ay satışta olan bileziklerin fiyatları 48 dolar.
HEDİYE PAKETİ DE YOLLANIYOR
Ünlü Fransız kozmetik markası L’occitane’ın Facebook butiği de hem kullanım rahatlığı hem de özel ürünleri ve indirimiyle dikkat çekiyor. Facebook butiğinden alışveriş yapanlar aldıkları ürünün içine özel notlar yazarak hediye paketiyle başkasına da yollatabiliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fticaret, yükselişte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
F-ticaret yükselişte! Deep Facebook Haberleri 1 23 Ocak 2012 16:21
Samsung ve LG Yükselişte xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Eylül 2009 13:13