IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 21:35   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkler'den 350 sansür talebi!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Twitter'ın kendisine iletilen ülke bazlı sansür talplerini yayınladığı sitede en çok talebin Digitürk'ten geldiği görüldü.

Twiter'ın kendisine gelen sansür taleplerini yayımlanmak üzere ileteceği chillingeffects.org göre Türkiye'den 2003'ten bu yana 350 internetten içerik kaldırma girişimi olmuş. Başı maç şifresi kıranlarla mücadele eden Digiturk çekiyor.
Twitter'ın bazı kesimlerce 'sansür olarak' yorumlanan ülke bazlı twit silme politikasıyla birlikte gündeme chillingeffects.org sitesi geldi. Twitter, kendisine gelen ve kabul edeceği twit silme taleplerini yayımlanmak üzere bu siteye göndereceğini açıkladı. Chillingeffects.org, Amerikan Elektronik Sınırlar Vakfı ile aralarında Harvad, Stanford, Berkeley'in yer aldığı 7 üniversitenin işbirliği ile faaliyetini sürdüren ve bireyleri internetteki hukuki hakları konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüten Chilling Effects Clearing House'ın yayın yaptığı internet sitesi özelliği taşıyor. Site, 2001 yılından bu yana içerik veya link kaldırma taleplerini yayınlıyor. Ancak bu tamamen gönüllük esasına göre işliyor. Kendisine bir içerik kaldırma talebi gelenler bunu isterse chillingeffects.org'a gönderiyor. Dünyanın en büyük arama motoru Google, 2002'den bu yana kendine gelen talepleri düzenli olarak bu site ile paylaşıyor. Google'ın arama hacmi dikkate alındığında site internetteki içerik kaldırma faaliyetleri bakımından ciddi bir arşiv sunuyor.
GÖRÜNTÜLEMEYİ ENGELLERİZ
Sitenin arşivlerinde yaptığımız araştırmaya göre Türkiye'den gelen içerik kaldırma talepleri 2003 yılına kadar geri gidiyor. O tarihten bugüne kadar sitenin arşivlerinde Türkiye'den gelen 350 içerik kaldırma talebi yer almış. Bunların ağırlığını ise Digiturk oluşturuyor. Futbol maçı yayınlarının şifresinin kırılıp internetten yayınlanmasına karşı ciddi bir savaş açan Digiturk, sayısı binlerle ifade edilebilecek şifresiz yayın veren bağlantının kaldırılması için Google ve Twitter'a başvurmuş. Her seferinde de kaldırılmazsa iki sitenin de Türkiye'den görüntülenmesini engelleyecek hukuki yaptırımlara başvurma uyarısında bulunmuş.
Amerikan film stüdyoları peşlerini bırakmamış
Sitenin arşivlerine bakıldığında Sony Pictures, Paramount gibi bir çok Amerikan film şirketinin korsan yayıncıların peşine düştüğü görülüyor.
Chillingeffects.org, ABD yasalarında formatı belirlenmiş içerik kaldırma dilekçelerini aynen yayınlıyor. Yukarıda Digiturk'ün gönderdiği bir dilekçe örneği bulunuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
350, sansür, talebi, türklerden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sansür ona da uğradı! Slipknot Bilgisayar Oyunları 1 18 Eylül 2011 03:40
Gereksiz Sansür 2 (+18) Slipknot IF Ekstra 0 20 Mart 2011 01:21
Gereksiz Sansür (+18) Slipknot IF Ekstra 0 20 Mart 2011 01:19