IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 22:07   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutluluk Yaşam Süresini Etkiliyor, Özellikle De Erkeklerin!




Yaşam süremizin yaşadığımız coğrafya, sağlık koşulları gibi faktörler yanından yanında ruh sağlığımızın kalitesinden de etkilendiği biliniyor. Örneğin bazı araştırmalar, mutlu insanların aynı zamanda sağlıklı olduklarını, stresin ise yaşam süresini kısalttığını ortaya koyuyor. Peki ülke bazında bakıldığında, mutlulukla yaşam süresi arasındaki bağlantı nedir?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Junji Kageyama’nın yaptığı bir kültürler arası çalışmada, ulus bazındaki yaşam süresinde mutluluk seviyesinin etkisi ve kadınlarla erkekler arasındaki farklılıklar incelendi. Psikolojik stresin erkekleri ve erkekler arasında intihar vakaları, sorunlarla başa çıkma gibi durumları daha fazla olumsuz etkilediğini; bunun da yaşam süresi bakımından cinsiyet farkı yarattığı görüşünden yola çıkıldı ve özellikle cinsiyet farklılıkları üstünde duruldu. 69 ayrı ülkede yapılan çalışmada Birleşmiş Milletler’in bir veri tabanı kullanılarak ülkelerin doğumda erkekle kadın için yaşam süresi beklentisi farkı öğrenildi. Ayrıca pek çok ülkede yapılan mutluluk araştırmaları anketleri ile yaşam tarzı, alkol ve sigara kullanımı, geçirilen kazalar, şiddete maruz kalma, sosyal ve ekonomik koşullar, mutluluk seviyesi gibi alanlarda bilgi alındı.
Araştırmanın sonucunda, stresin yaşam süremizi olumsuz etkilediği, özellikle erkeklerin stresten kadınlara göre daha çok etkilendiği görüldü. Bunun da erkeklerin hayatta kalma sürelerini azaltığı gözlendi. Aynı zamanda mutluluğun, ülkelerin yaşam süresi oranı bakımından erkek ve kadın arasındaki farkta önemli ölçüde etkisi olduğu; yani erkeklerin kısa yaşam sürelerinin önemli bir nedeninin düşük mutlulukseviyeleri olduğu ortaya çıktı. Bunun yanında toplumsal mutluluk oranı düştüğü zaman, yaşam süresi bakımından kadınla erkek arasındaki farkın artış gösterdiği görüldü. Ayrıca elde edilen bir diğer sonuç, erkeklerin mutluluk seviyesi artınca yaşam sürelerinin de uzayacağı; böylece düşük dulluk oranının kadınların mutluluklarını arttıracağı şeklindeydi.
Kısaca sonuçlar, mutluluğun ülke bazında bile yaşam süresiyle yakın ilişkili olduğunu, bu durumun özellikle erkekler için daha çok görüldüğünü gözler önüne seriyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
özellikle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
“Acısız yaşam sevinçsiz; hüzünsüz yaşam neşesizdir.” AngeLus IF Ekstra 0 17 Eylül 2010 18:37
Yardım Ban Süresini Uzatma The_End mIRC Scripting Sorunları 4 27 Ekim 2006 18:05