IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 13:33   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8 ile "başa dönmek!"






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Windows 8'in Refresh işleviyle başa dönmek...

Windows 8'in belki de en alıcı özelliği bu: İşte yeni Windows'un "baştan yükleme" devrimi!

Windows 8, "Refresh" özelliği sayesinde Windows'u baştan yüklemeyi çok kolay bir hale getiriyor. Refresh, uygulamalarınızı, Windows ayarlarınızı ve kullanıcı profilini de koruyor.

Windows 8, aynı zamanda sıfırlamaya yarayan "Reset" işlevini de sunuyor. Bu işlevi kullandığınızda Windows 8, tamamen temiz bir hale geliyor.
Windows 8'in Refresh özelliği nasıl çalışıyor?
Refresh özelliğini kullandığınızda işletim sistemi, teknik olarak baştan yükleniyor. Refresh işlemnin temel farkı ise verilerinizi, Windows ayarlarını ve Metro uygulamalarını otomatik olarak yedeklemesi ve işletim sistemi yüklendikten sonra bunları geri yüklemesi. Bu sayede ayarlarınız ve verileriniz aynen kalıyor, aynı zamanda temiz bir Windows elde etmiş oluyorsunuz.
Refresh'i kullanmaya Windows 8 düzgün çalışmadığında veya hiç çalışmadığında ihtiyaç duyabilirsiniz. Refresh, ağ ayarları, mobil genişbant ayarları, BitLocker ayarları, sürücü harfi atamaları gibi ayarları saklıyor. Ancak dosya türü ilişkilendirmeleri, görüntü ayarları ve Windows Güvenlik Duvarı ayarları varsayılanlara sıfırlanıyor. Böylece bu ayarların sorunun kaynağı olmadığından emin olabiliyorsunuz.

Peki yazılımlar da geri yükleniyor mu?

Standart Refresh işlemi, yüklediğiniz programları geri getirmiyor ve sadece Metro uygulamalarını geri yüklüyor. Microsoft, bunun bir sorun giderme işlevi olduğunu söylüyor.
Microsoft, yüklenmeyen uygulamaların HTML biçiminde bir listesini oluşturarak yenilenen Windows 8'in masaüstüne yerleştiriyor. Bu sayede hangi yazılımların eksik olduğunu biliyorsunuz.
Özel olarak geri yükleme
Ancak bu özellikleri değiştirmeniz ve kendi Refresh kurallarınızı oluşturarak yüklü yazılımları da geri getirmeniz mümkün.
Gerçekten "taze" bir görüntüye geri yükleyebilmek için PC'nizi ve uygulamalarınızı kurduktan mümkün olduğunca kısa bir süre sonra bu işlemi yapmalısınız. Windows 8'i kullandıkça, "temiz" bir Windows'tan uzaklaşacaksınız.
Windows 8'i yükledikten sonra temel ayarlarınız yapın ve Office, Flash, WinRAR gibi ihtiyaç duyduğunuz yazılımları yükleyin. Ardından ihtiyacınız olmayan ön-yüklü araçları kaldırın.

recimg.exe aracını kullanma

Windows 8'i dilediğiniz bir şekle soktuktan sonra recimg.exe aracını kullanarak sistemin bir görüntüsünü kaydedin. Bu görüntü sayesinde Windows 8'i dilediğiniz zaman geri yükleyebilirsiniz. Böylelikle verilerinizi, Windows ayarlarınızı ve Metro uygulamalarını koruyabilirsiniz. Bu geri yükleme işlemi, yüklü yazılımlarınızı da geri getirecektir.

recimg.exe aracını kullanabilmek için yönetici izinlerine sahip olmalısınız. Özel bir Refresh görüntüsü oluşturmak için aşağıdaki komutları girin:
mkdir C:\RefreshImage
recimg -CreateImage C:\RefreshImage

Bu şekilde bir Refresh görüntüsü oluşturmanızı kuvvetle öneriyoruz. Bu sayede bir gün her şeyi baştan kurmanız gerekirse, yazılımlarınızı baştan kurmakla uğraşmadan sisteminizi geri yükleyebilirsiniz.

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, başa dönmek, ile, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8'in Refresh İşleviyle Başa Dönmek Cemalizim Windows 0 12 Mart 2012 02:30