IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2012, 13:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'den yeni casus böcek!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gelecekte istihbarat ve askeri amaçlarla kullanılmak üzere casus böcekler geliştiriliyor. Mikro robotlar halihazırda askeri amaçlarla kullanılıyor.

ABD Savunma Bakanlığı, 16 Şubat'ta Recon Robotics adlı Amerikan firmasının ürettiği Scout XT adlı robottan 13.9 milyon dolar değerinde bin 100 tane sipariş etti.

Uzaktan kumandayla kontrol edilen Scout XT, sadece 500 gram geliyor ve darbelere ve düşmeye son derece dayanıklı. Daha önce polise ve çeşitli firmalara bu cihazdan yüzlerce sattığını belirten şirkete göre, Scout XT bir el bombası gibi fırlatıldıktan sonra bulunduğu odadaki her şeyi kullanıcıya gösteriyor. Karanlıkta da kullanılabilen cihaz, su geçirmiyor. Ancak bu sektördeki en büyük devrim Harvard Üniversitesi'nin mikro-robot laboratuvarlarında gerçekleştiriliyor. Bir sinek gibi şeffaf kanatları olan Mobee, daha önce kimsenin yapamadığını başarmak üzere tasarlandı.

25 milimetre uzunluğunda, 2.5 milimetre kalınlığında ve 90 miligram ağırlığındaki Mobee'yi geliştirmek için araştırmacılar hem mikroskobik parçalar üretmek hem de cihazı geliştirdikten sonra bunu seri üretime geçirebilecek bir teknik bulmak zorundaydı.

ORİGAMİDEN ESİNLENDİLER

Mikroskopik parçaları üreten Harvard'dan araştırmacılar daha sonra seri üretim için katlama sanatı origamiden esinlendi. Geliştirilen tekniğe göre, robotun tüm parçaları metal veya karbon-fiber levhaları olarak birbirlerine yapıştırılıyor. Lazerle her levhanın üzerine parçalar işleniyor. En sonunda da madeni para büyüklüğünde bir altı köşeli montaj iskeleti elde ediliyor. İskelette 137 oynayan parça var ve 22 tane origami türü katlama ile Harvard'ın Monolithic Bee veya Mobee ismini verdiği mikro casus meydana geliyor. Araştırmacılar, benzer bir teknikle birçok elektronik cihazın üretilebileceğini söylüyor.

Tekniği geliştiren doktora öğrencisi Pratheev Sreetharan, "Bu sayede bir zanaat olan bu işlem, otomatik seri üretime dönüyor" dedi. Sreetharan, amaçlarının biyolojiden ilham almış ve belirli görevleri yapabilecek bir böcek cihaz kolonisi meydana getirmek olduğunu söylüyor. Bir gün robotların robot üretebileceği bir seviyeye gelinebileceğini düşünüyor. Mobee'nin askeri kullanımları konusunda pek bir bilgi verilmese de bir gün binlerce Mobee türü uçan mikro-robotun savaş alanlarını istila etmesi çok da inanılmaz olmayacak. Şimdilik tek sorun bu robotların birkaç miligramlık pilleriyle uzun süre havada kalabilecek bir enerji kaynağına sahip olmaması. Ancak bu sorunu aşabilmek için enerjinin uzaktan aktarılması ve güneş enerjisi kullanılması gibi teknolojiler üzerinde çalışıldığı da biliniyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abdden, böcek, casus, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
~ Dal böcek. Sametold IF Ekstra 0 13 Kasım 2010 12:28
Yeni Jaguar XF-R'ın casus görüntüleri Kralice Otomobil Haberleri 1 10 Haziran 2008 00:53