IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2012, 17:39   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Netbook öldü, yaşasın Ultrabook!




İnternet, sosyal ağlar ve uygulamalar ile tablet bilgisayarlar Netbook'ları piyasadan sildi. Vitrine 1000-1500 $ arasında satılan Ultrabook serisi dizüstüler çıkıyor.
Dizüstü bilgisayarlardan daha hafif, daha kolay taşınabilen Netbook'lar ilk çıktığında performans olarak bekleneni veremese de basit internet ve ofis işlemleri için tatmin ediciydi. İnternet ve sosyal ağlar yaşam tarzı haline gelince tabletler netbookların pabucunu dama attı. Tabletlerin yükselişinde en büyük zararı netbooklar gördü. Satışları düştü.

Tablet piyasasına güçlü giriş yapamayan Intel, azalan pazar payını kurtaracak formülü Ultrabook'larda bulmaya çalışıyor. Tablet kadar hafif ama dizüstü bilgisayar kadar performanslı ve pil ömrü uzun bir cihaz ancak tüketiciye cazip geliyordu. Türkiye'de 1000 dolar ile bin 500 dolar aralığında satılacak olan Ultrabook serisi yaza doğru yerel markalarında rekabete katılmasıyla ucuzlaması bekleniyor. Acer, ASUS, HP, Lenovo, LG, Toshiba ve Samsung'un da aralarında bulunduğu birçok şirket yeni Ultrabook modellerini sergiliyor. İnce ve şık tasarımlarıyla gerçek bilişim deneyimi sunan yeni Ultrabook kategorisi ile sektöre kişisel bilgisayarın yeniden keşfedilmesinde liderlik ediyor. 4 ay önce pazara sunulan Ultrabook'lar tüketicilerden büyük ilgi gördü ve ekosistemin geniş desteğini aldı.

BAHARDA YENİ İŞLEMCİ

Acer, ASUS, HP, Lenovo, LG, Samsung ve Toshiba gibi şirketler tarafından sadece 8 ayda pazara 15 Ultrabook sunuldu. 2012 yılında 75 modelin kullanıcıyla buluşması bekleniyor. "Ivy Bridge" kod adlı 3. nesil Intel Core işlemciler Ultrabook kategorisinde yazdan itibaren kullanılacak. Ultrabook'lar Microsoft Windows 8 ile birleşerek daha güçlü oyuncu olmayı hedefliyor. Yani Intel, Microsoft ile elele vererek kazanmaya hazırlanıyor. SSD depolama aracı olarak öngörülüyor. Samsung bunun dışında hibrid tercih yaparak kapasiteyi öne çıkarmaya çalışıyor.

ULTRABOOK'U NASIL TANIRSINIZ?

Intel hafiflik ve inceliği destekleyecek yeni işlemci serisini Ultrabook adını verdiği platformlarla desteklemeye başlıyor. Intel ilk kez sadece platformu değil sistemin fiziki detaylarını da tanımlıyor. 13 ve 14 inç ekran boyutuna sahip Ultrabookların kalınlığı 18 ve 21 milimetreyi geçmemesi gerekiyor. Pil süresi 5 saatin altında olmaması uzun süreli kullanım için önem taşıyor. Ağırlığın ise 1.5 kiloyu aşmaması sürekli mobil kullananlar için en önemli detaylardan biri. Yine uyku modundaki bir Ultrabookun 7 saniyede açılması öngörülmüş. Ultrabook'larda sabit disk tercih edilmiyor.

APPLE MACBOOK AİR

Apple tablet devriminin kapısını iPad ile aralarken MacBook Air serisiyle Ultrabook ürününe de öncülük yaptı. Intel ve Microsof işbirliğinin hızlı açılma, hafiflik ve sessiz çalışma ihtiyaçlarına daha önce odaklandı. Sadece fan sesini ortadan kaldırmak için Apple büyük risk aldı.11 ve 13 inç iki modele sahip Air serisi oldukça sessiz çalışırken SSD disklerle depolama olanağı sunuyor. Apple iCloud servisi de depolama alanı kısıtlı bu tür mobil cihazlara fazladan yedekleme ve saklama olanağı sunuyor.

LENOVO THİNKPAD T430

Lenovo'nun ilk kez CES 2012'de görücüye çıkardığı bir diğer ürün ThinkPad T430u Ultrabook. Bu yılın en çok beklenen ürünleri listesinde ilk sıralarda yer alan ultrabook geçtiğimiz aylarda Lenovo'nun daha eknomik serisi olan IdeaPad'in gamında yer almıştı. ThinkPad ailesine de ThinkPad T430u Ultrabook geliyor.

TOSHİBA PORTEGE Z830


Toshiba Z830 serisi hem iş hem de eğlence için gereken performansı sağlamanın yanında daha uzun pil ömrü için geliştirilmiş güç yönetim sistemi bulunuyor. Toshiba bu uzun ömrü sürekli sunmak için prizmatik pil tasarımı ile pil ömrünün kısa sürede azalmasının önüne geçiyor. Ultrabook cihazları 128GB solid state sürücü ile bal peteği dokusuyla 76 santimdeki masadan düşse bile sağlamlığı ve etkin enerji tasarrufu sayesinde kullanıcıyı koruyor. Sınıfında bulunmayan en önemli farkı da klavyesindeki aydınlatma karanlıkta gözünüzü yormuyor.

ASUS ZENBOOK

İnceliği, metalik dış kaplaması ve kıvrımlı hatları ile dikkat çeken ASUS'un Ultrabook'u ZenBook farklı renkleri ile kendi içinde alternatif oluşturmaya devam ediyor. ZenBook, uyku modundan 2 saniyede çalışır duruma gelirken, 65 güne varan bekleme süresi ile şaşırtıcı görünüyor.

SAMSUNG 5 SERİSİ ULTRABOOK

Samsung 5 serisi Ultrabook'larla tüketicinin karşısına agresif fiyatlarla çıkıyor. Nisan ayında piyasaya çıkacak 5 serisinin en önemli farkı hibrid depolama kapasitesi. 13 inç modelde 500 GB, 14 inç modelde 1000 GB sabit diskli depolama olanağı sunuluyor. 16 GB SSD ise sistemin hızlı açılması gibi eksiklerini tamamlıyor. Ancak pil süresi konusunda dezavantaja da razı olmak gerekiyor. Samsung 9 serisi ile de farklı bir ürün sunuyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
netbook, ultrabook, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Komşuluk öldü, yaşasın sanal komşuluk! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 0 22 Aralık 2011 17:25
Quake III öldü, yaşasın Quake Arena telNET Oyun Dünyasından Son Haberler 4 11 Ocak 2006 15:47