IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2012, 00:26   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evde robot üretmek mümkün olacak!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD’nin Massachusetts Teknoloji Enstitisü (MIT) mühendisleri, “yazdırılabilir” origami robot üretmeyi başardı.

Araştırmacılar sıradan bir insanın evindeki bilgisayarı kullanarak 24 saat içinde kendi robotunu tasarlayıp, bu tasarımı özel bir yazıcı sayesinde üretmesini sağlamayı hedefliyor.
ABD'de yürütülen proje başarıya ulaşırsa, evlerde robot tasarlayıp bunları yazıcılarda basmak 10 yıl içinde mümkün olabilecek.
Araştırmayı yürüten ekip bu proje sayesinde amaca özel robotlar yaratmanın çok kolay hale geleceğini ve bunun toplum üzerinde önemli etkileri olacağını düşünüyor.
Araştırma, Amerikan Ulusal Bilim Vakfı'nın 10 milyon dolarlık bağışı ile finanse ediliyor.
Virginia merkezli Amerikan Ulusal Bilim Vakfı da projenin büyük farklılık yaratacağına inanıyor.
Vakfın sözcüsü Lisa-Joy Zgorski'ye göre, bu program otomasyonu demokratikleştirip kişiselleştirme potansiyeline sahip.
Zgorski ''Program dünyanın zor ulaşılan bölgelerindeki işçiler ve kurtarma görevlileri tarafından da, ABD'deki eğitimciler tarafından sınıflarda da kullanılabilir. Bu buluşun sosyal etkisi çok büyük olacak'' dedi.
Yeni nesil teknoloji
5 yıllık projede MIT, Harvard ve Pennsylvania Üniversitesi'nden bilim adamları bir arada çalışıyor.
Araştırma ekibi kendilerine verilen zamanda her türlü robotu üretebilecek bir program geliştirmelerinin beklenmesinin gerçekçi olmadığı görüşünde.
Ancak yine de 5 yıl içinde robotların, belirli bir coğrafyada hareket etme ya da belirli objelerle etkileşime geçebilme gibi özelliklerinin, kullanıcıların kişisel tercihlerine göre şekillendirildiği bir program üretilebileceğine inanılıyor.
Araştırmacıların üretmeyi planladığı bu program, kullanıcı tercihlerini formül olarak kullanıp istenilen robotların üretimi için özel yazıcılara komut verecek.
Son yıllarda üç boyutlu plastik modeller basabilen yazıcıların fiyatları oldukça düşerek insanların bu ürünleri hobi amaçlı satın almasına imkan vermeye başladı.
Araştırma ekibinden Harvard Üniversitesi çğretim üyesi Prof. Rob Wood ''Üç boyutlu yazıcılar günümüzde kolay erişilebilir hale geldi ancak biz bu teknolojiyi yeni bir boyuta taşımak istiyoruz. Bir çok iş yapabilen, elektrikli ve mekanik parçalara, mikro işlemcilere sahip olan robotlar üretebilmesini sağlamayı planlıyoruz'' dedi.
Robotbilimi tabana yaymak
Prof. Wood, uzun vadede evde ya da günümüzdeki ozalitçilere benzer mekanlarda, 100 dolardan daha ucuza kişisel robot üretimini mümkün kılmak istediklerini söyledi.
Ekip yer alan, MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı'ndan Prof. Daniela Rus, gelecekte yazıcılardan çıkma işlevsel objelerin en az basılı kağıtlar kadar yaygın olabileceğini düşünüyor.
Prof. Rus, ''Sanayii için alet üretimi bu buluşla hız kazanacak. Üretim hatlarının yeniden yapılandırılması hızlanacak'' diyor.
Prof. Rus projenin başka bir çok alanda daha yarar sağlayacağını düşünüyor ve ''Bu program sayesinde tekerlekli sandalyeye bağımlı kişiler kendi ihtiyaçları için özel üretebilecekleri robotlara sahip olabilecek." diye ekliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evde, mümkün, olacak, robot, üretmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık