IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2012, 19:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yurtdışından telefon getirenler dikkat




BTK, yurt dışından getirilen cep telefonları ile ilgili sahte kayıt uyarısı yaptı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ''yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıtlarını yaptıracağı'' iddiasıyla ücret isteyenlere karşı vatandaşı uyardı.
BTK, internet sitesinde yer alan açıklamada, ''Son günlerde, yurt dışından getirdikleri kayıt dışı cihazlarını kaydettirmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik, gerek internet üzerinden gerek farklı mecralardan ilana çıkarak Gümrük Mevzuatı'na ve Elektronik Kimlik Bilgisine Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik'e aykırı olarak ücreti karşılığında kayıtedilebileceği ifade edilen haberlere ve duyurulara rastlanılmaktadır'' ifadesi kullanıldı.
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULUYOR

Hukuk dışı yollara tevessül ederek bu tarz ilana çıkan ve cihaz kaydı yapacağını iddia eden kişi ya ada kurumlar ve bu işlemi yaptıranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, yurt dışından getirilen cihazların kayıt altına alınmasıyla ilgili uygulama ayrıntılı şekilde yer aldı.
Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınma işlemlerinin, ''Elektronik Kimlik Bilgisine Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik'' kapsamında yürütüldüğü hatırlatılan açıklamada, bireysel olarak yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtlarının hukuka uygun şekilde yaptırmaları için izleyeceği yol şu şekilde anlatıldı:
''Bu işlemlerin müracaatı kurum (BTK) tarafından yetkilendirilmiş Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ya da Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. şirketlerinin Abone KayıtMerkezleri (AKM) tarafından, yönetmelikte zikredilen belgelerin cihazı getiren kişi tarafından asıllarının ibraz edilmesini müteakip birer nüshalarının AKM'ye teslim edilmesi suretiyle başlatılmaktadır. Sonrasında işletmecilerin merkezlerinde toplanan belgeler bir sonraki ayın 20'sine kadar kurum merkezimize gönderilmekte ve belgelerin incelenip cihazın Gümrük Mevzuatına ve Yönetmeliğimize uygun olarak yurda sokulduğunun anlaşılmasını müteakip cihazkayıt altına alınmaktadır.''
ŞAHSEN BAŞVURU ŞART

BTK'ya gönderilen evraklar içerisinde sahte, eksik ya da hatalı belge bulunması durumunda kayıt işleminin iptal edilerek cihaz kullanıma kapatıldığı ifade edilen açıklamada, sahte kayıt işlemi yaptıranlar hakkında yasal işlemlerin başlatıldığının altı çizildi.
Cihaz sahibinin kayıt için AKM'lere şahsen başvuruda bulunması gerektiği belirtilen açıklamada, AKM'lerin başvuru sahibinden imzalı dilekçe ile pasaportunun (son bir ay içinde yurda giriş yaptığını gösteren sayfa ile birlikte) fotokopisi ile cihazın IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) numarası bilgilerini almasının zorunlu olduğu belirtildi. ''Her hangi bir mağduriyete uğramamak için vatandaşlarımızın bunun dışındaki hiçbir yönteme itibar etmemesi gerekmektedir'' denilen açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının düzenlemesine göre, yurt dışından bireysel yolla bir kişinin 2 yılda en fazla 1 cep telefonunu getirerek kayıt altına alabileceği, cihaz kayıtlarının ise yurda giriş yaptıktan sonra 1 ay içinde yapılması gerektiği hatırlatıldı.
Açıklamada, ''Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kendi pasaport bilgilerini ücret karşılığı ya da ücretsiz olarak başkalarına vermemeleri, yurda usulsüz şekilde getirilen cihazları satın almamaları ve bu tür işlemleri yaptıklarını beyan kişilere itibar etmemeleri gerekmektedir'' ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, vatandaşların tereddüte düşmesi durumunda 24 saat hizmet veren BTK'nın çağrı merkezini(0312 232 23 23 - 444 9 777) arayabileceği hatırlatıldı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat, getirenler, telefon, yurtdışından


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sırrı Süreyya Önder: Açlık grevi ve geviş getirenler PassioN Haber Arşivi 0 21 Şubat 2012 21:25
Türk Yazılım Şirketine Yurtdışından Büyük Ödül Quality Haber Arşivi 1 10 Temmuz 2008 21:52