IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2012, 10:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmas İçinde Kuantum Bilgisayar...




Kadınların en iyi dostu elmas, Güney California Üniversitesi (USC) araştırmacıları tarafından dijital çağın bir parçası haline geldi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Nature dergisinde yayımlanan habere göre, araştırmacılar bir kuantum bilgisayarı elmasın içine yerleştirmeyi başardı. Elmas içindeki bilgisayar, atom altı parçacıklardan yapılan sadece iki kuantum bit içeriyor.

Bir diğer adı kübit olan kuantum bitler, sadece 1 veya 0 olarak kodlanan bilgisayar bitlerine kıyasla aynı anda 1 ve 0 olabiliyor. Bilim insanları, bu özellik sayesinde bir gün bilgisayarların optimizasyon hesaplamalarını çok daha iyi yapacaklarını belirtti.

Mevcut kuantum bilgisayarlar oldukça küçük oldukları için geleneksel bilgisayarların kapasitesine erişemiyorlar. Araştırmada yer alan Daniel Lidar, kuantum bilgisayarların yeni nesil programlama cihazları haline gelmesi için bilgisayarların boyutunun artması gerektiğini ifade etti.

Lider, RedOrbit sitesine, “Yaptığımız çalışma elmaslarda yer alabilecek potansiyel kuantum bilgisayarlara bir örnek” dedi.

HESAPLAMADA ÇIĞIR AÇACAK
Araştırmacılar, kuantum fiziğindeki süperpozisyon prensibine dayanarak, kuantum bilgisayarlarında bir gün modern bilgisayarlardan çok daha üstün hesaplama kapasitesine erişeceğini düşünüyor.

Lidar ve ekibi, çalışmalarında elmastaki karbon dışındaki elementlerden de fayda sağlayabildiklerini belirtti. Lidar, “Elmas neredeyse mükemmel bir materyal... Aşırı derecede saf olması, kübitlerin sanki el değmemiş bir ortamda yer aldıkları izlenimini veriyor. Kübitler bu sayede sahip oldukları kuantum özelliğini diğer materyallere göre çok daha uzun süre koruyabiliyorlar” dedi.

Lidar ve ekibi, ilk kübiti bir nitrojen çekirdeğinden, ikinci kübiti ise bir elektrondan elde etti. Elektronların çekirdeklerden daha küçük olması, hesaplamaları daha hızlı yapmalarını sağlıyor. Öte yandan, daha hızlı düzensizleşiyorlar. Bir çekirdeği baz alan kübit ise daha düzenli ancak hesaplamalarda daha yavaş oluyor. Lidar, “Bir çekirdeğin düzensizleşmesi, yani bulunduğu ortamla etkileşiminin bozulması, birkaç milisaniye gibi uzun bir süre alıyor. Kısaca, çekirdeğin çok miskin olduğunu kabul edebiliriz” dedi.

TEST BAŞARILI
Lidar ve ekibi, sıralanmamış veri tabanlarında arama yapmak için geliştirilen Grover algoritmasına olan uyumunu görmek için elmas bilgisayarlarını bir testten geçirdi.

Bilgisayar, düzenlenen testte, herkese sadece tek bir rakamın verildiği sıralanmamış bir telefon rehberinde belli birini aramaya başladı. Geleneksel bilgisayarlara kıyasla daha hızlı arama yapan elmas-kuantum bilgisayar, her denemede yüzde 95’lik başarı oranıyla istenen kişiyi bulmayı başardı.

Lidar, “Eğer elmas bilgisayarın boyutunu artırarak kübit miktarını çoğaltabilirsek, şifrelemeden bilgisayar destekli tasarımlara kadar birçok alanda sınırsız bir arama potansiyeline ulaşabiliriz” ifadesini kullandı. Lidar buna rağmen, kuantum bilgisayarların kitle üretimlerine başlanması için çok daha uzun zamana ihtiyacı olduklarını söyledi.

__________________
Ruhsar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgisayar, elmas, kuantum, İçinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuantum internet geliyor! Slipknot Ağ, Network ve Networking 4 31 Temmuz 2018 13:29
Kuantum Kütleçekimi Zen Ödev ve Tezler 1 24 Mart 2012 15:20
Kuantum Düşünce Teknikleri Sır Felsefe 0 06 Şubat 2011 09:58
Kuantum Kuramı YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Nisan 2009 22:58
Kuantum Felsefesi YapraK Felsefe 0 30 Mart 2009 21:21