IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2012, 17:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Da Vinci’nin kayıp eseri bulundu mu?




Leonardo Da Vinci'nin kayıp eserini bulmak üzere yola çıkan ekip, 12 Mart'ta ünlü ressamın eserinin bulunduğunu açıkladı. İtalyan sanat doktoru Maurizio Seracini'nin proje liderliğinde, National Geographic'in ve Floransa Belediye'sinin desteği ile yürütülen projede Da Vinci'nin kayıp eseri, Palazzo Vecchio'daki (Eski Saray) Cinquecento Salonu'nda, Vasari isimli bir başka italyan ressamın eserinin arkasında aranıyordu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu proje kapsamında Vasari'nin eserinin çeşitli yerlerine mikro delikler açılarak endoskopik görüntüleme yöntemleri ile Da Vinci'nin resminin izleri arandı. Proje lideri Seraci'niye göre ellerindeki kanıtlar, Vasari'nin resminin arkasında bulunan kimyasal bileşimler. Bu kimyasal bileşimlerin Da Vinci'nin Mona Lisa ve Saint Jean Baptiste resimleriyle aynı olduğu belirtiliyor. Ayrıca Vasari'nin resim yaptığı duvarın arkasında kahverengi bir resim parçacığının bulunması da bir başka kanıt olarak gösteriliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu araştırmaya konu olan Leonardo'nun kayıp eserinin, Da Vinci'nin Şifresi ile bağlantılı olduğu iddiaları da yer alıyor. Vasari'nin resmindeki askerlerin taşıdığı "Cerca Trova", Türkçesi ile "Arayan Bulur" yazılı sancağın, resmin arkasında bulunan eseri işaret eden bir şifre olduğu öne sürülüyor.

Tüm bunlar bir yana, projeden hoşnut olmayan çevreler de söz konusu. İtalya'nın kültürel mirasını koruma grubu Italia Nostra, Floransa Belediyesi'ne çalışmanın durdurulması için başvurdu. Gruba göre Da Vinci'nin kayıp eserinin bulunduğuna dair hiç bir ciddi delil olmadığı gibi, yapılan çalışmalar da Vasari'nin eserine zarar veriyordu. İtalya basınında çıkan bazı abartılı haberlerde Vasari'nin eserinin delip ddeşik edildiği bile yazıldı. Proje ekibi ise deliklerin sadece restore edilen yerlerde ve çatlakların olduğu yerlerde açıldığını belirtiyor. Yani Vasari'nin orjinal eserine zarar verilmiş değil.



Floransa Belediye başkanı Matteo Renzi ise bu konuda Da Vinci'nin kayıp eserini bulma konusunda istekli olan tarafta yer alıyor. Ona göre modern teknoloji sayesinde belki iki büyük sanat eserini de görmek mümkün olabilecek. Rezni'ye göre eğer birini seçmek zorunda kalınırsa tercihi Da Vinci'nin eseri olur.

Bu proje ile ilgili olarak National Geographic'te de bir belgesel yapılmış ve konu detaylı olarak incelenmişti.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulundu, da, eseri, kayıp, mu, vinci’nin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hz. İsa'nın kayıp mezarı bulundu mu? Deep Hristiyanlık 0 06 Mart 2012 15:57
Hz. İsa'nın kayıp mezarı bulundu mu? DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Mart 2012 23:54