IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2012, 01:16   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peki oyunlar gerçekten suçlu mu?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
CoD: Modern Warfare yine hedefte!

Başı sıkışan CoD: Modern Warfare serisine saldırmaya devam ediyor... İşte korkunç bir iddia daha...

Kısa bir süre önce Anders Behring Breivik, Norveç'i şok edecek şekilde bir terörist saldırıyı kelimenin tam anlamıyla kendi başına düzenlemişti. 33 yaşındaki saldırganın yaptığı bu amansız hareket, sekiz kişinin canına ve onlarca kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Bir sonraki hamlesindeyse içerisinde çok sayıda ufak çocuğun bulunduğu ve toplamda 69 kişiyi öldürdüğü bir başka katliamla gündeme gelmişti.
Yapılan duruşmada, Mr. Breivik asık ve öfkeli bir yüzle, öldürme olayı konuşulduğu sırada sırıtarak duruyordu. Son çıktığı mahkemede biraz daha pişman olduğu izlenimi veren katil, bu sefer de yaptığı açıklamalarla tartışmalara yol açtı. Breivik açıklamasında etrafa bu kadar kolay mermi yağdırabilmesinin tek sebebinin oyunlar olduğunu iddia ederek, oyunları bir kez daha, haksız bir biçimde hedef tahtasına oturttu...
Kendisi tam bir World of Warcraft bağımlısı olan Breivik'in, maraton sezonlarında 16 saatlik periyotlarla oyundan başını hiç kaldırılmadığına rastlanmış. Nitekim yaptığı katliamlarda ona en çok yardımı dokunan oyun olarak Call of Duty: Modern Warfare 2'yi gösteriyor cani.
Günümüzde Amerika ve diğer birçok ülke, bazı oyun standartlarını kullanır durumda. Fakat seks ve vahşet için belirlenmiş olan ibareler yeni bir tartışma konusunu gündeme getirecek gibi gözüküyor. Günümüzde bir oyunda teröristleri kontrol edip sivil halka mermiler yağdırabildiğimiz bir oyuna "Mature" ibaresi koyuluyorken, içerisinde seks öğeleri bulunan bir oyuna "Adults Only" ibaresi yerleştiriliyor. Geçtiğimiz dönemler bu kargaşaya kendi yöntemleriyle son verenlerin ilk olarak Grand Theft Auto'yu listelerden sildiğine şahit olmuştu. Bu durum sonrasında Mass Effect'te bulunan seks öğelerinin medya tarafından eleştirilmesiyle de zirveye ulaşmıştı.


Bu sonu gelmez tartışma içerisinde halen bazı eleştirmenler oyunların yıkıcı etkilerinden bahsederken, diğer birçok eleştirmen oyunların çocuk gelişimi ve insan vücudundaki olumlu etkileri üzerinde duruyorlar.
Nitekim Mr. Breivik'in bu ırkçı, aşırı Hıristiyanlık düşkünü oluşu gibi başlıkların yanında, çok sevdiği bilgisayar oyunları an itibariyle konun fazlasıyla dışında kaldı zira kendisi inandığı "saf ırk" mantığına tutunarak kaleme aldığı 1,500 sayfalık manifestosunda, İslam inancına sahip olanlara olan nefretini ve bu nefretin asıl kaynağının Osama bin Laden olduğunu iddia ediyor. Tutucu Hıristiyan gruplardan birisi olan "Knights Templar"a bağlı olduğunu açık açık dile getiren Breivik, an itibariyle Norveç'te zamanı geldiğinde çok daha farklı saldırılarda bulunacak olan iki tane daha terörist bulunduğunu iddia ediyor.
Sonuç olarak, mahkemenin atadığı doktorların uzun araştırmalarına göre kendisinin akıl sağlığında büyük sorunlar olduğu ortaya çıktı. İlk bulgular şizofreni ya da ileri seviyede psikoz'un kendisini ele geçirmiş olduğu yönünde. Uzun lafın kısası, yine büyük bir olaya oyunların adı karıştı ya da bilerek karıştırıldı ama görünen o ki durumun oyunlarla hiçbir alakası yok. Her şey insanın kendisinde bitiyor...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gercekten, suclu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Modern Warfare yine hedefte! Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 23 Nisan 2012 17:32
Modern Warfare 3 Yine Rekor Kırdı! System Oyun Dünyasından Son Haberler 0 13 Kasım 2011 14:18
Modern Warfare 3! dreamy Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Kasım 2011 12:10
Google Earth yine hedefte! Dilara Arama Motorları Haberleri 0 06 Mart 2009 13:47