IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2012, 21:08   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tablet bilgisayarlar ile çocuklar daha mı akıllı olacak?




Eğitim sistemiyle birlikte çocukların öğrenme şekilleri, yöntemleri de değişiklik gösteriyor. Son zamanlarda bazı okullarda uygulamasına geçilen tablet bilgisayarlar eğitim sistemine önemli bir yenilik getirdi.

Peki bu tablet bilgisayarlar çocuklarınızın daha akıllı olmasını ve daha iyi öğrenmelerini sağlar mı?
Ehow isimli internet sitesinde yer alan haberde, 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre, 2-10 yaş arasında çocuğu bulunan ailelerin yüzde 39-45'i teknolojinin çocuklarına çok iyi bir eğitim potansiyeli sağladığını düşünürken, sadece yüzde 12-15'si teknolojinin çocukları içi eğlenceden başka bir şey olmadığını ve dikkatlerini dağıttığını ifade ediyorlar. Siz de çocuğunuza bir tablet bilgisayar verirseniz, en az sizin kadar eğleneceği kesin. Ancak gün geçtikçe büyüyen çocuğunuza kendine ait bir tablet almayı düşünüyorsanız, en iyi eğitim ve eğlence uygulamalarını dikkatli bir şekilde sizin seçmeniz çok önemlidir.
New Hampshire Üniversitesi'nde görevli iki profesörün çocukların yazı yazma ve çizimleri üzerinde yaptıkları çalışmaya göre, çocuklar tablet kullanmanın rahatlığına çok çabuk ve kolayca alışıyorlar. Tablet bilgisayarlar renkli kalem veya keçeli kalemin yerini tutmasa da tablet bilgisayar çocukların öğrenme sürecinde motivasyonları sağlaması açısından bir başka seçenektir. Çocukların aktif olarak çalışmaya ihtiyacı var ve onların hayal gücünü kullanmaları içinteknolojiyi destekleyen seçenekler sunmalıyız.

Eğlence ve öğrenme: Bilgisayara ya da üreticinin internet sitesine bağlanıp tableti çocuğunuza özel kişileştirerek ve uygun yazılımları yükleyerek cihazı çocuklara yönelik bir hale getirebilirsiniz. Böylece çocuğunuz hikaye kitapları, oyunlar, müzik çalar, çizim ve boyama uygulamaları ile müzik vidyolarıyla eğlenceli vakit geçirebilir hem de öğrenme yeteneğini destekler. Bu özellikler satın aldığınız tabletin modeline ve markasına göre değişiklik gösterebiliyor. Bu seçenekler okumayı ve kelime hazinesini pekiştirebilir, matematik yeteneklerini artırabilir ve oyunlarda da öğrenme fırsatları sunabilir.
Buna karşılık, tam donanımlı tabletler eğitim yazılımı oluşturmak için çok fazla uygulama sunuyor. Okuldaki tüm öğrenciler sınıflarında toplu olarak tablet kullanımını benimserse, iPad, Android cihazlar ya da Kindle e-kitapları tercih etmeliler. Örneğin, Ohio'da İngilizce öğretmeni lise öğrencilerinin okuma-yazma yeteneklerini oluşturmak için iPad kullandığında, çocukların okuma ve dili kullanma yeteneklerinin derece derece ilerlediğini fark etti.

Monitör kullanımı: Elektronik cihazların gençlerin televizyon karşısında şişmanlamalarına yol açması oldukça kolaydır, bu nedenle çocukların her gün en az 1 saat hareketli aktiviteye ihtiyacı vardır. Özellikle küçük çocuklar için tabletleriyle günün belirli zamanlarında belirli saatler dahilinde izin vermelisiniz, bu şekilde kurallar koymalısınız.
Çocukların tablet kullanım süresinin çocuğunuzun yaşıyla uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Uzmanlar, 4-5 yaşındaki çocuğunuz için 30 dakika, 6-7 yaşındaki çocuklara ise 1 saat oyun oynama izni vermenizi öneriyorlar. Ayrıca okul öncesi çocukları gerçek dünya ile ilgili olmayan uygulamalardan uzak tutmalısınız, onlara tabletle oynamada zaman sınırlaması uygulamak yerine çocukların algılarını keşfetme ve geliştirmeleri açısından onları cesaretlendiren uygulamalara yönelmelisiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgisayarlar, cocuklar, olacak, tablet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PS4'ün Kontrolcüsü Tablet Tabanlı mı Olacak? KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 05 Şubat 2012 21:48
Tablet bilgisayarlar geliyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Ocak 2012 22:54
Google ilerde Daha Akıllı Olacak Spy Arama Motorları Haberleri 0 23 Temmuz 2010 10:07
Ne akıllı telefon,ne de tablet... Slipknot Cep Telefonlar 0 09 Nisan 2010 14:44
Daha hızlı bilgisayarlar için yeni buluş Juventus Bilişim Hukuku 0 19 Haziran 2009 09:56