IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2012, 21:12   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IBM eskiyen tableti değiştirecek!




IBM Türkiye, yaklaşık 15 milyon öğrenciye dağıtılması beklenen Fatih Projesi’nin 2’nci aşaması olan içerik ve envanter yönetimine talip oldu.
IBM Türk Bölge Müdürü Metin Eskicioğlu, “15 milyonluk projede her yıl 3 milyon tabletin değişeceği düşünülürse, kırılacak, bozulacak ürünlerin yönetilmesi çok önemlidir” dedi. Türkiye’nin eğitimle teknolojiyi buluşturacak en büyük projesi olan Fatih’e IBM olarak talip olduklarını açıklayan Eskicioğlu, konuyla ilgili girişimlere başladıklarını açıkladı. Fatih Projesi, gerçekleştiğinde dünyada bu anlamda yapılan en büyük proje unvanına sahip olacağını dile getiren Eskicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih Projesi’nin iki amacı bulunuyor. Birincisi, eğitimde dönüşüm ve bunu teknoloji destekli yapmak. İkincisi de Türkiye’de belli bir teknoloji üretim altyapısını sağlamaktır. Gerek projeye talip olanlar, gerekse de ülke açısından önemli bir referans olarak öne çıkıyor. Devlet olarak öğrencilere 15 milyon tablet dağıtmak ve her yıl üzerine 3 milyon yeni tablet eklemek çok büyük bir projedir. Türkiye adına çok prestijli bir projedir. IBM olarak bu prestijli projede tabii ki yer almayı isteriz, Milli Eğitim Bakanlığı ile devamlı iletişim halindeyiz.”

Projedeki öncelikler hakkında da bilgi veren Eskicioğlu, “IBM bu projeye, projenin merkezden yönetilmesi konusunda destek verebilir. Örneğin, tabletlerdeki içeriklerin yönetimi, güncellemelerin tüm öğrencilere verilmesi, alınacak tüm malzemelerin yani envanterin yönetimi gibi. İlk etapta 15 milyon tablet dağıtılacağı ve her yıl 3 milyon tabletin değişeceği düşünülürse, kırılacak, bozulacak ürünlerin yönetilmesi önem kazanıyor. Projenin yürütülmesi, tabletlerin kullanım durumlarının izlenmesi gibi konular için arka planda önemli bir altyapıya ihtiyaç bulunuyor. Tabletlerin dağıtılacağı okullardaki internet altyapısı, kablosuz internet olanakları, ulaşım gibi faktörlerin de göz önünde bulundurulması lazım” dedi.

IBM olarak ikinci adımına talibiz

TABLETLERDE karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili çalışmalar yapacaklarını anlatan Eskicioğlu, şunları anlattı: “Önemli olan, tabletler dağıtıldığında sistemin çalışır halde olmasıdır. Aslında tablet bu işin en uç noktası. Bir an önce proje merkezindeki çözümler, yazılımlar ve içerikler netleşmeli. Her adımı önceden belirlenmiş ve çizilmiş bir yol haritasının olması bu projenin başarısını daha da yukarı seviyelere taşıyacak. Bu kadar değerli bir projede yer alarak, bu tabletlerin en fazla katma değeri sunacak şekilde genç nesillerin kullanımına sunulmasına destek olmak istiyoruz.”

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değiştirecek, eskiyen, ibm, tableti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
yosun tableti Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 13 Eylül 2011 23:07
Eskiyen yırtılan çoraplarınızı atmayın:D Ay Ah Kadınlar 0 05 Kasım 2010 13:46
Eskiyen Nağmeler ( Utku & Mephisto ) [Argo] Chelt Komik Loglar 2 22 Kasım 2005 22:40