IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2012, 23:54   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlköğretim öğrencileri, el yıkamadan açılmayan tuvalet kapısı icat etti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İlköğretim öğrencileri, el yıkamadan açılmayan tuvalet kapısı icat etti.
Zonguldak’ın Kilimli Beldesi’ndeki 100’üncü Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri 14 yaşındaki Kadir Özen ve İlker Aydemir, tuvalette el yıkama alışkanlığını geliştirmek amacıyla sabunluktan ele sabunun akmasıyla açılan tuvalet kapısı icat etti. Özen ve Aydemir’in icadı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ’Bu Benim Eserim’ adlı yarışmada 8 bin proje arasında ilk 100 icat arasına girmeyi başardı.
100’üncü Yıl İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencileri Kadir Özen ve İlker Aydemir, Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Sertaç Bayraktar ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın TÜBİTAK işbirliği ile düzenlediği yarışma için bir proje hazırladı. ’Temizlik imandan gelir’ sözünden yola çıkan ve projeye de bu adı veren öğrenciler, tuvalette el yıkama alışkanlığını geliştirmek amacıyla sabunluğun altına götürülen ele sabunun akmasıyla otomatik olarak açılan kapı icat etti.
Su sayacı kapağını kapı olarak kullanan öğrencilerin ayrıca kapı kilidi, sabunluk ve hareket sensörü kullanarak 3 ayda tamamladıkları proje, 8 bin eserin katıldığı geçen 10 Nisan’daki yarışmada ilk 100 proje arasına girmeyi başardı. Öğrencilerin 350 liraya mal ettikleri icadı, Ankara’da sergilenen 100 eser arasında en çok ilgi gören projeler arasında yer aldı.
Babası maden işçisi olan Kadir Özen, özellikle toplu yaşanılan yerlerde el yıkamanın çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin okula devamsızlıklarının en önemli nedenlerinden birinin ishal olduğunu da vurgulayan Kadir Özen, "Burada tuvalet temizliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz buradan yola çıkarak bu projeyi geliştirdik. İnsanlara el yıkama alışkanlığını kazandırmayı amaçladık. Tuvalete girdiğinizde kapının açılması için tek bir yol var. O da elimizi sabunluğun altına tutmak. Sabun aktığı zaman sabunluğun üzerine monte ettiğimiz hareket sensörü sayesinde kapı otomatik olarak açılıyor. Kapıda, kapı kolu veya açmak için başka bir düzenek yok. Tek yol ellerimizi yıkamak. Kapı bu şekilde açılıyor ve çıkabiliyoruz. Biz bu projenin okullarda uygulanabileceğini düşünüyoruz" dedi.
İlker Aydemir de geliştirdikleri bu projenin Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile tüm okullarda, ayrıca toplu yaşanılan yerlerde, örneğin alışveriş merkezlerinde, büyük işyerlerinde de uygulanabileceğini söyledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
öğrencileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlköğretim öğrencileri PKK'ya katılacaktı PassioN Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 20:57
Atatürkçülüğü darbeciler icat etti PassioN Haber Arşivi 1 31 Ocak 2012 23:11
İlk bilgisayarı kim icat etti Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Kasım 2011 17:19
Bisikleti Kim icat etti ? YapraK Merak Ettikleriniz 0 28 Eylül 2009 17:49