IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2012, 16:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye’de firmaların yüzde 43’ü sanal sunucu kullanıyor!




Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırmaya göre, Türk BT uzmanlarından sadece %7’si sanallaştırma konusunda kendisi “uzman” olarak tanımlıyor.

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab’in sanal çevreler için yeni kurumsal çözümü olan Kaspersky Virtualization Security duyurusu çerçevesinde yaptığı araştırma sonuçları, Türk firmalarının diğer uluslararası firmalar ile aynı seviyede bulunduğunu ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre Türk firmalarının %43’ü sanal sunucu kullanıyor ve %21’i ise bir yıl içerisinde kullanmaya başlamayı düşünüyor.

Araştırmaya göre, sanallaştırılan sunucuların %81’i işletme açısından kritik öneme sahip olup Türk firmaları sanallaştırma teknolojilerini çoğunlukla veritabanlarında, e-posta sunucularında ve CRM sistemlerinde kullanıyor.

Kaspersky Lab EEMEA Araştırma Merkezi Başkanı Sergey Novikov “Sanallaştırma teknolojileri gelişiminin zirvesinde ve aynı zamanda firmalara çoğu işletme uygulamaları ve sunucuları sanallaştırma, sanal makinelerde özel bilgileri işleme fırsatı sunuyor. Bu durum hem performans hem sanal arayüzün güvenliği konusunda yüksek standartlar sağlıyor. Geleneksel teknolojiler her zaman bir denge sağlayamadığından dolayı şirketlere, sanal ortamlar için özel olarak tasarlanmış çözümlere dikkat etmelerini öneriyoruz” dedi.

Sanallaştırmanın hızlı gelişimine rağmen, Türk BT uzmanlarından araştırmaya katılanların yarısı, bu alanda sadece basit düzeyde bilgiye sahip olduklarını ve bilgilerinin, günlük işlemlerden sadece biraz daha fazlasını gerçekleştirmeye yettiğini belirttiler. Sadece %7’si kendilerini geniş bilgiye sahip uzman olarak görürken bu oran ABD’de %38.

Araştırma, Türkiye’nin sanallaştırma teknolojilerinin, daha deneyimli olan Amerika ve Avrupa pazarları ile hemen hemen aynı süredir kullandığını ortaya koyuyor. Bu süre dünya genelinde ise ortalama 2 yıl olarak dikkat çekiyor.

Kaspersky Virtualization Security
Kaspersky Endpoint Security ürününden sonra piyasaya sunulan Kaspersky Virtualization Security, bütün sanal, fiziksel ve mobil çevrelerde müşterilere tek, birleşmiş yönetim ve güvenlik platformu sunuyor. Kaspersky Lab’in karmaşık kötü amaçlı yazılım karşıtı koruması ile birleşen bu yaklaşım kullanıcılara kolay yönetim için rakipsiz karışım ve gelecek nesil koruması sağlıyor. Kaspersky Virtualization Security ürünü, firmaların güvenlik risklerine takılmadan sanallaştırmadan faydalanmalarını sağlayan bir ürün. VMware’in vShield Endpoint ile sorunsuzca entegre olan Kaspersky Virtualization Security, Kaspersky Lab’in ödüllü teknolojisi merkezi kötü amaçlı yazılım karşıtı güvenlik özelliği ile sanal BT ara yüzler de sağlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
43’ü, firmaların, kullanıyor, sanal, sunucu, türkiye’de, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin yüzde 23'ü obez Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 25 Kasım 2011 20:49
Türkiye'nin ilk sanal partisi Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 24 Aralık 2010 16:56
Türkiye'de kaç kişi Facebook kullanıyor? Slipknot Ağ, Network ve Networking 1 07 Nisan 2010 22:23