IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2012, 02:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknoloji Merkezi Açılıyor




İstanbul Kumburgaz’da dünyanın dört bir yanından gelen bilim adamları geleceğin teknolojisi olan Bor ile süper iletkenlik konularını ele aldı.

Ankara Üniversitesi önderliğinde düzenlenen Konferansın açılışında konuşan Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Davut Kavranoğlu “Türkiye bu çağda domates ve meyve satarak değil, gelişmesini ancak yeni tekonolojilere yatırım yaparak sağlayabilir” dedi. Prof.Dr.Kavranoğlu “Ülkemiz dünyada olup biten teknolojik gelişmeleri yerinde izlemek, bunları uygulamak adına, belli ülkelerde bilim ataşelikleri kuracaktır.Hedefimiz teknolojide de dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaktır” dedi.

TEKNOLOJİ ÜSSÜ AÇILIYOR

Dünyanın en seçkin bilim adamlarının katıldığı aralarında Çukurova, İnönü, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi’nin yer aldığı bu organizasyonun önderliğini yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Cemal Taluğ’da konferansta yaptığı konuşmada hedeflerinin ülkemizin bu alanda hızla gelişimini sağlamak olduğunu vurguladı.
Prof.Dr Taluğ şunları söyledi: “Böylesi bir kongrenin üniversitemiz başkanlığında diğer üniversitelerimizin de katılımıyla yapılması geleceğimiz adına sevindiricidir. Kongreye dünyaca tanınmış bilim insanları bildiriler sunmaktadır. Dünyanın 5. Büyük ve güzel kenti İstanbul’da geleceğin teknolojisini bilimsel platformlarda tartışıyoruz. Türkiye bu alanda hızla kendini geliştirmektedir. Laboratuar çalışmalarının dışında üretime de yönelmiş bulunuyoruz. Bu çalışmaların daha da hızlandırılması amacıyla Ankara’da yapımı tamamlanan “Teknoloji Üssü”nü de Haziran ayı içinde açarak ülkemizdeki bilim insanlarının ve yetiştirilecek öğrencilerin hizmetine sunuyoruz. Hedefimiz çağın teknolojisini ülkemizde en geniş biçimde kullanacak ortamı yaratmaktır”

Bu yıl 3. Yapılan Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı’nda (ICSM), yüksek sıcaklık süperiletkenleri konusunda yapmış olduğu çalışmalarından dolayı 1987 yılında Nobel Fizik ödülü alan Prof. Dr. Karl Alexander Müller ve Amerika Birleşik Devletleri'nin enerji konusundaki başkanlık danışmanlarından Prof. Dr. Davor Pavona dahil olmak üzere, 80'e yakın ülkenin alanında saygın 1500’ün üzerinde bilim insanları tarafından bildiriler sunuluyor. Konferansta 1200’den fazla bildiri 9 paralel oturumda, enerji, magnet teknolojileri, süperiletken kablo teknolojileri, akıllı malzemeler, çok yüksek performanslı sensörler, entegre devreler konularında ele alınıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açılıyor, merkezi, teknoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siyer Araştırmaları Merkezi törenle açılıyor Feronia Kültür ve Sanat 0 29 Eylül 2010 13:37
Atatürk araştırma merkezi, saidi nursi araştırma merkezi mi oluyor? BanderaS Haber Arşivi 1 17 Temmuz 2010 19:17