IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2012, 16:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye 'siber ordu' kurmakta geç kaldı!




Türkiye dünyada en çok siber saldırıya uğrayan 10 ülkeden biri. ABD, İngiltere, Çin, İran, K.Kore siber ordular kurarken biz yerimizde sayıyoruz.

Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan Türkiye'nin, telafisi güç zararların önüne geçmek için organize bir siber ordu kurması gerektiğini söyledi

Teknolojik gelişmenin hızlanması ile askeri savaşların yanı sıra, siber savaşların yaşanabilecek olması ülkeleri harekete geçirdi. ABD, Çin, Rusya, Kuzey Kore, İsrail ve İran siber ordu kurdu.

Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan, Türkiye'nin siber saldırılara maruz kalmada ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, en kısa zamanda bir siber orduya sahip olunması gerektiği vurguladı. Alkan, TBMM İnternet Araştırma Komisyonu'na konu hakkında bir rapor sundu.

5. ASKERİ KUVVET: SİBER ORDU

Rapora göre, siber savaşın öneminin farkına vararak, hazırlanmaya başlayan ülkeler kara, deniz, hava ve uzaydan sonra, beşinci askeri kuvvet olarak siber ordu kuruyor. Kuzey Kore siber savaş bölümü personel sayısını 500'den 3 bine çıkardı

Çin, siber savaş için 2050 yılına kadar stratejiler hazırladı. İran ise, dünyanın en büyük ikinci siber ordusunu kuruyor. İngiltere, 10 bin katılımcıya açık olarak, ordu hesabına siber güvenlik elemanları yetiştiriyor. NATO da 2008 yılında Estonya'da Siber Savunma Merkezi kurdu.

EN İYİ HAZIRLANAN ÜLKE ABD

ABD gelecek için ön gördüğü 'Aktif Milli Strateji'yle siber alem kuvvetlerinin altyapısını ilan etti. Başkan Barak Obama, sanal orduyu kurup bu işin komutanlığına ise Microsoft'un eski güvenlik şefi Howard Schmidt'i atadı.

Pentagon, Ulusal Güvenlik Bürosu'nun (NSA) Başkanı General Keith Alexander'ın komutasında ordular arası siber savaş projesi olan 'Cyber-Command Strategy'yi başlattı.

ABD'nin bu yeni dijital savaş kuvvetlerinin asıl görevi ABD askeri şebekelerini korumak ve gerektiğinde diğer ülkelerin her türlü sistemlerine saldırılar düzenlemek. ABD bu projeler için günlük 12 milyon dolar harcama yapıyor.

ORGANİZE ORDU KURULMALI

Türkiye'de bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, İçişleri, Dışişleri, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlıklarına, Genel Kurmay Başkanlığı, MİT, Emniyet, BTK, TİB gibi kurum ve kuruluşlara siber saldırılar yapıldı.

Bu kadar çok siber saldırıya maruz kalan Türkiye'nin etkin tedbirler alması gerektiğine işaret eden Alkan, Türkiye'nin hızla organize bir ''siber ordu'' kurması gerektiğini söyledi. Ülkelerin artık bu konuya büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Alkan, ''Artık istihbaratın da ajanların da niteliği ve şekli değişti.

Siber istihbarat başladı. Şimdi bütün ülkeler bu alana yatırım yapıyor'' şeklinde konuştu. Alkan siber saldırılara karşı önlem alınmaması halinde telafisi güç büyük zararlar oluşabileceğine dikkat çekti.

70 milyonun kimlik bilgileri çalındı

Türkiye'de son yıllarda birçok kamu kurum ve kuruluşu defalarca saldırıya uğradı. İnternetin bilinen hacker gruplarından Anonymous, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu hackledi.

Ele geçirilen tüm bilgiler internette yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 687 bin öğretmene ait kayıtların tutulduğu, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi'nin 3 ay önce hackerların saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

Sinan Berberoğlu liderliğindeki şebekenin, Türkiye genelinde tüm adli kayıtların tutulduğu UYAP'a defalarca giriş yaptığı belirlendi.

RedHack Grubu (Kızıl Hackerlar Birliği) Ankara Emniyet Müdürlüğünü hackledi. Anonymous grubu, RedHack'e destek vermek amacıyla TTNet, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Yargıtay'a saldırı başlattı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bu saldırılar sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı'nın sistemleri çökertildi.

Bu saldırılarla baş edilemeyince Türkiye İletişim Başkanlığı, internet yurtdışı çıkışlarını kapattı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gec, kurmakta, ordu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'ye siber saldırı! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Mayıs 2012 23:36
'Siber ordu'dan PKK'ya 6 darbe . LeyLa Haber Arşivi 1 18 Ekim 2011 11:17