IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2012, 22:05   #1
Milencer
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HP Büyük Verinin Gücünü Ortaya Çıkarıyor.




HP, kurumların bilgi patlamasından yararlanmasına yardımcı olmak için tasarlanan yeni Bilgi Optimizasyonu Çözümleri portföyünü duyurdu. HP Bilgi Optimizasyonu Çözümleri kurumların operasyonel veriler, uygulama verileri ve sistem günlüklerinden de yararlanmasını sağlıyor.
Hızla büyüyen bilgi hacmi ile veri çeşitliliği kurumların üzerinde büyük bir yük oluşturuyor. HP'nin yaptırdığı bir araştırmaya göre, idari yöneticiler ve BT direktörlerinin sadece yüzde 2'si, çalıştıkları kurumların herzaman sağlıklı iş sonuçları için gerekli doğru bilgiyi, doğru zamanda sağlayabildiğini söylüyor.
Güncelliğini yitirmiş bilgi mimarileri, altyapılar ve analiz sistemlerine dayanan eski bilgi yönetimi yaklaşımları verinin değerini ortaya çıkarmakta yetersiz kalıyor. Ayrıca, yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veriler ile sistem günlüklerinde (machine data) toplanan bilgi denizini de uygun maliyetlerle ölçeklendirip, işleyemiyor.
Tüketicilerin değişen görüşlerinin Twitter, -------, internet, telefon çağrıları ve e-posta mesajları üzerinden hızla yayıldığı günümüzde, bu dezavantajlar özellikle göze batıyor. Örneğin bugün, bir mağazada hangi reyonun daha kalabalık olduğu gibi değişen tüketici eğilimleri mağazalarda yaya trafiğini ölçen sensörlerle izlenebiliyor. Bu tür sensör verileri ve diğer alışılmadık veri kaynaklarının analiz edilmesi için özel çözümler gerekiyor.
HP, sektörün en kapsamlı Bilgi Optimizasyon Çözümleri portföyünü oluşturmak için sahip olduğu fikri mülkiyet ve teknolojilerden yararlanarak, uzun zamandır inovasyona yatırım yapıyor. Bugün sadece HP kurumların sahip olduğu verinin yüzde 100'ünü yönetmesini, anlamlandırmasını ve iş sonuçlarına yönelik olarak kullanmasına olanak veriyor. HP bunu Birleşik Altyapı çözümlerinin yanı sıra her ikisi de HP şirketi olan Autonomy ve Vertica'nın geliştirdiği teknolojilerden yararlanarak yapıyor.
HP'nin Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Bill Veghte, "HP'nin güçlü Bilgi Optimizasyon Çözümleri, bütün veri türleri, kaynakları ve ortamlarını kullanarak kurumların yeni çağda başarılı olması için gereken teknolojileri ve uzmanlığı sağlıyor. İster şirket veri merkezleri olsun ister bulut ortamları veya karma ortamlar; HP çözümleri kurumların bilgi patlamasını iş geliştirmeye, iş fırsatlarına ve rekabet avantajına dönüştürmesine izin veriyor" dedi.
HP Bütünleşik Altyapılar ve Apache Hadoop ile büyük veri yönetimi
Bilgi hacminde büyük bir artış gören kurumların önemli bir kısmı, binlerce terabayt ölçeğindeki bilgi depolama ve yönetim ihtiyacını karşılamak için açık kaynak kodlu bir veri işleme teknolojisi olan Apache™ Hadoop™ kullanmaya başlamış bulunuyor.
Sektörün ilk hazır kurumsal cihazı Apache Hadoop İçin HP AppSystem, bir yandan performansı optimize ederken, öte yandan da kolayca ölçeklenebilen Hadoop iş yükünü analiz ederek sistem kurulumunu basitleştiriyor ve hızlandırıyor. HP Bütünleşik Altyapılara ek olarak Vertica 6 ile ortak yönetim ve gelişmiş entegrasyon teknolojilerinden yararlanan çözüm, büyük miktarda veri işleme kapasitesi ile gerçek zamanlı analiz imkanı sağlıyor.
HP'nin yeni hizmetlerinden yararlanan kurumlar, bilgi optimizasyonunda karşılaştıkları güçlükleri gidermek için en doğru çözümleri elde ediyor.
· HP Big Data Strateji Atölyesi, Bilgi Patlamasının zorlukları ve mevcut çözümlerle ilgili ayrıntılı bilgi sağlayarak kurumların riski azaltıp karar sürecini hızlandırmasını sağlıyor. Böylece şirketler kurumsal BT ve kurumsal hedefleri aynı çizgiye oturtarak kritik başarı faktörlerini tanımlamanın yanında, BT altyapılarını Bilgi Patlamasının altından kalkacak şekilde nasıl yenileyecekleriyle ilgili yöntemleri de öğreniyor.
· Apache Hadoop İçin HP Yol Haritası Hizmeti, kurumların Hadoop platformunu ölçeklendirerek kurulum planlaması yapmasını sağlıyor. En iyi uygulamaları, deneyimi ve kurumsal faktörleri hesaba katan hizmet, Hadoop için başarılı bir planlama ve kurulum süreci geliştirmek için uygun yol haritasını sağlıyor.
· HP 7/24 Destek Hizmetleri, Apache Hadoop İçin HP AppSystem ve HP bileşenlerine ilişkin referans mimarileri içeriyor.
Her türlü bilgiyi her yerde ve her şekilde anlamlandırmak
HP Vertica Analiz Platformu'nun son sürümü Vertica 6'nın pazara sürülmesiyle birlikte, kurumların da artık her türlü bilgiye istediği arayüzle ulaşma ve bu bilgileri analiz ederek yönetme imkanı bulunuyor. Benzersiz Vertica FlexStore mimarisi, büyük çaplı Bilgi Patlaması analizi için esnek bir çerçeve salıyor. Mimariye Autonomy ve Hadoop gelişmiş teknoloji entegrasyonu ile federe sistem seçenekleri de dahil bulunuyor. Söz konusu entegrasyon ve federasyon seçenekleri diğer yapılandırılmış, yapılandırılmamış ve kısmen yapılandırılmış veri kaynaklarını da destekliyor.
Vertica 6 sürümüyle birlikte Vertica portföyü dağıtık bilgi işlem çerçevesini gelişmiş R analiz dilinde paralel yürütme desteği verecek şekilde genişletiyor. Bulut bilişim ve Hizmet olarak yazılım uygulamaları için gelişmiş destek özelliğine ek olarak karma iş yükü ortamlarına yönelik kapasite artırımı da sunan Vertica 6, bu sayede mevcut Bilgi Patlaması analiz platformları arasında en güçlü ve en kapsamlı seçenek olarak öne çıkıyor.
Kurumların veri kaynaklarını yüzde 100 anlamlandırmasını sağlama stratejisinin bir parçası olarak HP, Autonomy Akıllı Veri İşletim katmanı (IDOL) 10 motorunu tüm Hadoop devre düğümlerine entegre etmeye yönelik yeni özellikler duyurdu. Böylece kullanıcılar otomatik kategorilendirme, gruplama, veri çıkışı, köprü atama dahil olmak üzere 500'den fazla HP IDOL fonksiyonundan yararlanabiliyor. Autonomy IDOL, Vertica 6 ve Apache Hadoop İçin HP AppSystem kombinasyonu, kurumlara farklı büyük veri kümelerini işleyerek anlamlandırmada eşi benzeri olmayan bir platform sunuyor.
Doğru öngörülerde bulunmak için verileri iyi analiz etmek gerekiyor
Sektör lideri dijital pazarlama platformunu genişleten HP, Optimost Clickstream Analytics adlı yeni bir Autonomy çözümünü de duyurdu. Bu çözüm, e-ticarette pazarlamacılara müşteri ziyaretlerini, dönüşümleri ve müşterinin dikkatini çekme düzeyini tek bir tutarlı görünümde sağlıyor.
Autonomy Optimost Clickstream Analytics, Vertica Analiz Platformu ve Autonomy IDOL'den yararlanarak pazarlamacılara tekil tıklama verileri erişimi sağlayarak kullanıcıların bilgiyi istedikleri şekilde toplamaları, katıştırmaları ve analiz etmelerine imkan veriyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çıkarıyor, ortaya, verinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyük sır ortaya çıktı! (Mavi Küre) Kalemzede Esrarengiz Olaylar 1 09 Kasım 2011 19:25
Büyük Sır Ortaya Çıktı! System Bilim Dünyasından Son Haberler 1 09 Kasım 2011 14:43
Hiç bilinmeyen mirasları ortaya çıkarıyor System Esrarengiz Olaylar 0 07 Eylül 2011 19:06
Piramitteki büyük sır ortaya çıkıyor! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Ağustos 2010 01:41
Doğduğunuz gün, hangi ağaçtan geldiğinizi ortaya çıkarıyor... Süslü Burçlar, Fallar ve Kehanetler 4 24 Şubat 2009 06:03