IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2012, 17:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Microsoft’u inceleyelim




Bu yazımda dünyanın en önemli şirketlerinin nereden nereye geldiğini anlatmaya çalışacağım sizlere.Dünyanın en büyük yazılım şirketi microsoft’u inceleyelim 1975 tarihinde ABD Washington Eyaleti’nde iki üniversite öğrencisi tarafından kurulan bu yazılım devi şirket ürünleriyle dünya yazılımında önemli bir pazar payı elde etmiştir.



Bununlada yetinmeyip dünya mobil akıllı telefonlarıda üretmek istemişsede yazılımda ki başarısını donanımda gösteremediği için kısa süre içerisinde hedeflerini değiştirmiştir. Yazılım devi şimdi en iyi bildiği işi yapıyor ve ünlü mobil şirketlerle yaptığı anlaşmalarla ürettiği yazılımları bu şirketlerin donanımlarıyla birleştiriyor.Bu birleşimden çok güzel sonuçlar elde ettiğini biliyoruz fakat Microsoft’un neden mobilleşmek isteğini düşündüğümüz zaman yazılım devine hak vermemek elde değil.

Apple’inin ilk akıllı telefonunu çıkarmasından sonra dünya çapında bir mobilleşme başlamıştır. Öyleki Apple bile bilgisayar yazılımlarından çok tablet pc ve akıllı telefon yazılımlarına yönelmiştir.Peki bunun Apple’ye yararı ne oldu dersiniz;Apple yaptığı akıllı telefon ve tablet pc hamleleriyle şuanda kazandığı Dünyanın En Değerli Şirketi ünvanına sahip oldu.Microsoft’a büyük rakibinin gerisinde kalmamak için tablet pc ve akıllı telefon yazılımlarına yönelmiştir. Bu büyük yönelişi en iyi Windows 8 de görme şansımız var çünkü Windows 8 grafik ve tasarım olarak daha çok tablet pc ve akıllı telefonlarda kullanım kolaylığı sağlıyor.Bu iki büyük devin rekabeti bilgisayar sektöründen çok akıllı telefon ve tablet pc ye kaydığı sürece dünyanında mobilleşmemesi mümkün değil.tabiki google ‘yi ve samsung’u da unutmamak gerekir google’nin çıkardığı androin sürümlerini akıllı telefon ve tablet pc lerinde çok güzel bir şekilde uygulayan samsung dünyadaki mobilleşmenin belkide en büyük atağını yapmıştır.

Şöyle bir düşünmek gerekirse bir zamanlar bilgisayar denince ilk akla gelen şirketler şimdi akıllı telefon ve tablet pc denince ilk akla gelen şirketlere dönüştüğünü görebiliyoruz.Akıllı telefon ve tablet pc nin laptop ve masaüstü bilgisayarların popülerliğini alt üst ettiğini hissedebiliyoruz.Bilgisayar sektörü de bu rekabette yeni bir bilgisayar seçeneği oluşturdu. Bu seçenek ultrabook olarak biliniyor.En dikkat çekici özellikleri ise çok ince ve hafif olmaları buna karşın yinede mobil sektöre tam anlamıyla rakip sayılabilecek bir şeçenek olamadı.ilerleyen günler de hangi teknolojiyle karşılaşacağımız bilnmez ama şuanki durum gösteriyor ki mobil çağımız başlamıştır !!!!!!hayırlı olsun!!!!! .Mobil sektörün daha ne kadar gelişeceğini kestimek pek mümkün olmasada ilk androinli uydunun dünya yörüngesine yerleştirileceği de bilinen bir gerçek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
inceleyelim, microsoft’u


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2012 Yılı Microsoft Geleceğin Teknolojisi (microsoft future technology of 2012-Video) Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Temmuz 2011 18:37
Microsoft’un rakibi Microsoft System Ağ, Network ve Networking 1 04 Eylül 2010 14:15
MicrosofT Türk Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 12 14 Temmuz 2009 00:47