IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2012, 10:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Telefonla Konuşurken Anında Çeviri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Japonya'da en büyük cep telefonu şebekesi olan NTT Docomo, ürettiği uygulama sayesinde telefonda konuşurken bir dile, anında çeviri mümkün olacak. Yani yabancı bır kişi aradağında herkes kendı dılınde konuşabilecek. Uygulamada var olan diller İngilizce, Mandarin ve korece'dir. Yani uygulama Japoncadan sadece bu dillere çevirebilecek. İlerleyen zamanda başka dillerin eklenmesi de bekleniyor.

METİN OKUYUP, SESLİ ÇEVİRİ YAPABİLİYOR

NTT Docomo'nun bu ay bir fuarda tanıttığı Hanaşite Hon'yaku uygulaması sadece Android telefonlar için üretildi. 1 kasım'da piyasaya sürülecek olan uygulama , karşındaki kişinin konuşması bittikten kısa bir süre sonra sesli bir çeviri sunuyor. Ayrıca metin okuyup, sesli çeviri yapma olanağına sahip.Ancak yazılımlar çeviride mükemmelliğe ulaşamayacağı için kullanım alanları da sınırlı olacak.

YABANCI DİL SAYISI 10'A ÇIKARILACAK

Şirketten yapılan açıklamada "Kasım sonunda Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca, Endonezya ve Tayland dilleri de eklenerek uygulamadaki yabancı dil sayısı 10'a çıkarılacak." denildi.Bu hizmetten NTT docomo'nun özel paketlerinden birine abone olanlar yararlanabilecek.

Şirketin karşısına rakip olarak Fransız Alcatel-Lucent firmasının çıkamsı bekleniyor. Alcatel Lucent çıkaracağı ürün olan WeTalk uygulamasında ise Japonca, İngilizce, Fransızca ve Arapça dahil olmak üzere 10'dan fazla dilde çeviri yapacak.

Hizmet sabit telefon hatlarında da kullanılmak üzere tasarlanmış. Yani Fransız şirketin ürünü, 8kHz ya da 16kHz frekansındaki sesleri de tanıyabilecek.
Piyasadaki diğer ürünler tanınması daha kolay olan 44kHz frekansını kullanıyor.

BİR SANİYEDEN KISA SÜREDE ÇEVİRİ YAPABİLECEK

Alcatel-Lucent ise sesi kaydedip, önce ses kalitesini güçlendiriyor, sonra da ses tanıma yazılımına gönderiyor. Veriler daha sonra çeviri yazılımına ve son olarak da konuşma sentezleyiciye aktarılıyor. Şirket bunların bir saniyeden kısa bir sürede yapılabileceğini söylüyor.

Ancak sigorta şirketi Axa'da yapılan denemelere katılanlar, karşıdaki insan sözünü bitirdikten sonra çevirinin başlamasını tercih edince, şirket de bu şekilde çalışmaya karar vermiş.

Ürünü geliştiren isimlerden biri olan Gilles Gerlinger, BBC'ye "Şu anda bir kişiyle konuşmak mümkün. Ama biz dört dili kullanan 10 kişinin katılabileceği konferansları mümkün kılmak istiyoruz. Ayrıca sizin sesinize benzeyen bir sentetik ses üretme programı olan MyVoice diye bir ürün üzerinde de çalışıyoruz." dedi.

ÇERİVMENLER İŞSİZ KALICAK MI?

Microsoft'un Araştırma Laboratuarları da, Çeviren Telefon adını verdikleri bir teknoloji geliştiriyor.Şirket en büyük sorunlardan birinin, farklı aksanları anlayabilecek yazılım bulmak olduğunu söylüyor.

Google'ın çeviri uygulaması da, 17 dilde anında çeviri yapabiliyor. Ancak bu teknoloji yalnızca yüzyüze konuşmalar için geçerli, henüz telefonda kullanılamıyor.
Yeni kurulan bir İsrail şirketi olan Lexifone da geçtiğimiz aylarda telefonda İngilizce, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca ve Mandarin dillerinde çeviri yapan bir ürünü satmaya başladı.

Eskiden IBM'de bilgisayar mühendisi olarak çalışan Genel Müdürü Ike Sagie, yılda 14 milyar dolar değerinde olduğunu söylediği insan aracılığıyla çeviri piyasasını altüst etme hayalleri kuruyor.

Sagie, geçen ay Reuters ajansına "Başlangıçta % 200'lük bir büyüme öngörmüştük ama, şimdi daha da fazla büyüme potansiyeline sahip olduğumuza inanıyorum." demişti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anynda, ceviri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biriyle Konuşurken; yoSun IF Anket Arşivi 18 29 Eylül 2015 16:48
Konuşurken patlayan cep! Slipknot Cep Telefonlar 0 08 Aralık 2010 14:58