IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2012, 19:46   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
LG'den 195 milyon dolar kâr!




LG, 2012 yılının 3. çeyreğinde 138.57 milyon dolar net kar, 195.06 milyon dolar faaliyet karı elde ettiğini açıkladı.

LG Electronics 2012 yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket, bu yılın 3. çeyrek döneminde 138.57 milyon dolar net kar, 195.06 milyon dolar faaliyet karı elde etti. Gelirlerde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre akıllı telefon satışlarında görülen talep azalmasına bağlı olarak yüzde 4 düşüş görüldü ve rakam 10.93 milyar dolar oldu.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelişme kaydeden LG Electronics, dört bölümünde de faaliyet karında başarılı sonuçlara ulaştı. Özellikle mobil ve beyaz eşya alanlarında beklentilerin ötesinde elde edilen performans sayesinde bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarda görülen ufak düşüşün etkisi çok hissedilmedi.

LCD TV satışlarında artış

LG Ev Eğlencesi Bölümü’nün satışları, 2012 yılı 3. çeyrek döneminde LCD TV satışlarındaki artışla 4.84 milyar dolara ulaştı. 3D TV ve LED TV’lerin yüzde olarak satış rakamlarının birçok bölgede arttığı görüldü. Ayrıca IPS ekranlar ve ekran TV’lerin satışında bir önceki çeyrek dönemine göre artış olurken 2011 yılının 3. çeyrek döneminde elde edilen 78.55 milyon dolar faaliyet karı rakamı aynı kaldı. Şirket 4. çeyrek döneminde, CINEMA 3D Smart TV’lerin pazarlaması ve yeni Ultra HD TV’nin marka konumlandırması sayesinde LCD TV satışlarını artırmayı hedefliyor.

Mobil iletişim ivme kazandı

LG Mobil İletişim Bölümü, 2012 yılının 3. çeyrek döneminde ciddi bir ivme elde etti ve LTE (Long Term Evolution) özellikli akıllı telefonların özellikle Kore, Japonya ve ABD’de ciddi şekilde talep görmesiyle faaliyet karını 19.42 milyon dolara çıkardı. Buna ilave olarak Optimus L Serisi’nin 3G pazarlarında yayılması, satışlarda önemli bir etken oldu. Mobil İletişim Bölümü’nün geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5, 2012’nin 2. çeyrek dönemine göre ise yüzde 9 artış gösterdi ve 14 milyonu aşkın birim satışla 2.16 milyar dolar oldu. Şirket, üstün özellikli akıllı telefon Optimus G’nin küresel tanıtımı ve Optimus Vu: 2’nin Kore’deki satışlarına bağlı olarak 4. çeyrek döneminde gelirini artırmayı hedefliyor.

Beyaz eşya geliri 2.53 milyar dolar

LG Beyaz Eşya Bölümü, bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarında ve faaliyet karında ciddi artış elde etti. Bölümün geliri yüzde 6.4 artışla 2.53 milyar dolar, faaliyet karı ise ABD ve gelişmekte olan pazarlardaki başarılı satış sonuçları sayesinde 113.86 milyon dolar oldu.

Klima satışlarında beklenti artıyor

LG Klima ve Enerji Çözümleri Bölümü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 3 oranında düşüş yaşadı ve karlılıkta küçük bir artış olmasına rağmen 859.66 milyon dolara geriledi. Şirket, enerji tasarrufu ürünlere olan ilginin artmasıyla sonraki dönemlerde daha dikkat çekici rakamlara ulaşmayı hedefliyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu kostüm 1 milyon dolar! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 02 Kasım 2011 15:04