IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   İki Japon devine büyük şok! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/514211-iki-japon-devine-buyuk-sok.html)

Zen 26 Kasım 2012 19:13

İki Japon devine büyük şok!
 
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Sony'nin notunu 3 basamak, Panasonic'in notunu da 2 basamak düşürerek kredi notlarını çöp seviyesine indirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Sony’nin notunu 3 basamak, Panasonic’in notunu da 2 basamak düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, iki Japon devinin kredi notunu ‘çöp seviyesi’ne indirdi. Fitch Ratings Sony’nin notunu 3 basamak, Panasonic’in notunu ise 2 basamak düşürdü. Kredi derecelendirme kuruluşu iki şirketin de yeni teknolojiye ayak uyduramamasını kredi notunun düşmesinin etkenleri olarak gösterdi.

Fitch, Japonya’nın ülke notunu da, Mayıs ayında 2 basamak düşürmüş ve görünümünü negatife çevirmişti.

İlk 6 ayda 8.6 milyar dolar zarar
Tüketici elektroniği sektörünün önemli isimlerinden Pasanonic, 2012’nin ilk yarısında 8.6 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. Kurumsal elektronik alanındaki satışlarda büyük düşüşler olduğu için kârının azaldığını belirten şirket, geçen yılın aynı döneminde 1.7 milyar dolar zarar etmişti.

Hirai’de zararı durduramadı
Sony ise 31 Mart’ta sona eren mali yılda, gelirlerinin yüzde 9.6 azalarak 79.2 milyar dolara düştüğünü açıklamıştı. Bu rakam, geçtiğimiz yıl 87.8 milyar olarak gerçekleşmişti. Hisse başına yaklaşık 5.55 dolar değer kaybeden Sony’nin toplam zararı 5.6 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Aynı rakam, geçtiğimiz yıl 3.2 milyar dolardı. Şirketin yeni CEO’su Kazuo Hirai geçen yıl görevi devralmıştı.

Öte yandan firmanın borcu3.2 milyar dolarlık kısmı, ertelenmiş vergi varlıklarından kaynaklanan Sony, yatırımcılarını Nisan ayında da maliyet artışına ve satışlardaki azalışa karşı uyarmıştı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net