IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2012, 13:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İdeal bir tabletin çok ötesinde




Samsung en yeni tablet modeli Galaxy Note 10.1 ile çok iddialı. Note 10.1, kendine has özellikleriyle standart tabletlerden ayrılırken, iPad’e karşı da iyi bir alternatif olabileceğini gösteriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Samsung’un ilk tablet bilgisayarı Galaxy Tab 10.1’in adını duymamızda Apple’ın etkisi büyük olmuştu. Tab 10.1, Türkiye’ye gelme fırsatı bulamadan Apple tarafından Almanya’dan Avustralya’ya kadar birçok ülkede satışı yasaklanması için dava edilmişti. Tab 10.1, ilk önce Avustralya, ardından Almanya ve İngiltere, en son olarak da ABD’de özgürlüğüne kavuştu.

Samsung, mobil cihaz sektörünün çok hızlı bir değişime sahne olduğu 2012’de, tablet bilgisayar piyasasında Apple’a karşı ciddi bir rakip olabilmek için elini hızlı tutması gerektiğini biliyordu. Tablet bilgisayarlarda yeni bir akım başlatan Windows 8’in sunulduğu Ekim sonuna kadar, Samsung, Amazon’la beraber tabletlerini piyasaya başarıyla sundu. Her iki marka, böylece Windows 8 tabanlı tabletlerin gelişinden önce Apple’a karşı piyasada yer edinebildi.

Bugün Samsung’un dikkat edilmesi gereken iki ürünü var. Bir tanesi akıllı telefon, diğeri de tablet bilgisayar alanında Apple’a karşı sağlanan dengenin korunmasında çok önemli rol oynayacaklar.

Her ikisi de ‘S-Pen’ yeniliğiyle gelen bu cihazlardan ilki, Galaxy S III’ün getirdiği başarıyı sürükleyecek olan Galaxy Note II. Diğeri ise Galaxy Tab 10.1’in başarısının devamını getirmesi beklenen, mercek altına aldığımız Galaxy Note 10.1.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GENEL TASARIM
Galaxy Tab 2 10.1 kullanan biri olarak, karşımda Galaxy Note 10.1’i gördüğüm ilk anda bozulduğumu söylemeliyim. Benim için ideal bir performans ve işlev sunan Galaxy 2 10.1’e kıyasla Galaxy Note 10.1’in az ama önemli farklılıkları var. Bunlardan ilki ve en önemlisi S-Pen. Başlı başına fark yaratan bu aparatın dışında, cihazın birden fazla uygulamayı aynı anda kullanma imkanı tanıması, iş dünyasındaki tüketiciler için çok önemli.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



S-Pen taşımasından dolayı Note 10.1’in kalınlığı önceki modellere göre doğal olarak farklı. 262x180x8.9 mm boyutlarındaki cihazın S-Pen yuvası sağ alt tarafında yer alıyor. Cihazın kart girişleri ve bağlantı noktaları Tab 2 10.1 ile neredeyse aynı: Şarj girişi yine ekranın altında yer alırken, ekranın iki yanında hoparlör bulunuyor. Ekranın üst panelinde açma tuşu, ses ayarı tuşu, microSD kart girişi, SIM Card girişi, IR blaster (Samsung Smart TV ile bağlantı kurmanızı sağlayacak kızılötesi kumanda özelliği) ve 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Galax Note 10.1, 64 GB’a kadar olan microSD kartları destekliyor. Böylece 16, 32 ve 64 GB modelleriyle sunulan tabletin belleğini bulut veya flash disk gibi dijital ve fiziksel eklentiler olmadan fazlasıyla artırabiliyorsunuz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1280×800 çözünürlükte WXGA ekrana sahip olan cihazın ekran genişliği ise 25.6 cm. Arka panelde 5 mega piksellik kamera ve yanında LED flaş yer alıyor. Ön panelde ise 1.9 mega piksellik kamera ve ışık sensoru bulunuyor. Kalınlığına rağmen oldukça zarif bir cihaz olan Note 10.1, sadece 583 gr ağırlığında. Böylece cihazı bir elinizle tutarken diğer elinizle S-Pen’i rahatça kullanabiliyorsunuz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


SİHİRLİ KALEM ‘S-PEN’
Donanıma geçmeden önce, Galaxy Note 10.1’in en önemli unsuruna değinelim…

S-Pen, Galaxy Note 10.1’in şüphesiz en büyük özelliği. Bu aparat, cihazın mevcut rakiplerine ve Windows 8 tabanlı yeni nesil ‘dizüstü bilgisayar-tabletlere’ karşı uzun süre geçerli olmasını sağlayacak en önemli fonksiyonları sağlıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


S-Pen ile tablet üzerinde her türlü işlemi çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Dokunmatik kullanımda küçük ikonlara basmakta yaşanan zorluk, sayfa geçişlerinde ve kaydırmada yaşanan takılmalar gibi unsurlar ortadan kalkıyor. Klavye üzerinde hızlı bir şekilde yazı yazabiliyor, internet tarayıcısını elinizde bir fare varmışçasına hızlı kullanabiliyorsunuz. Dahası, uygulamaları kullanmak da daha pratik bir hale geliyor.

S-PEN UYGULAMALARI
S-Pen’i yuvasından çıkarttığınız anda ekranın sağ kısmında bu aparat ile kullanabileceğiniz uygulamalar beliriyor. Bunlar: S Note, S Planlayıcı, Crayon Physics, PS Touch ve Polaris Office. S-Pen’in şaşırtıcı başarısını ilk kez tecrübe etmek için hemen S-Not uygulamasında boş bir kareli sayfa açabilirsiniz. Elinizdeki kalemle gerçeğinden farksız bir yazı yazma deneyimi yaşayacaksınız.

- S-Note: Basit görülse de içeriği bol bir uygulama. Kare kalemden fırçaya kadar farklı çizim araçları kullanabiliyor, isterseniz klavye ile metin giriyor, sesli not kaydedebiliyor, her türlü matematiksel işlemi yapabiliyor, oluşturduğunuz metne fotoğraf -----ünden kareler ekleyebiliyorsunuz. Yazı türü ve rengi gibi ayarlar da uygulamada standart olarak mevcut.

- S-Planlayıcı: Takvim üzerinde belirli günler için not alabileceğiniz, detaylı olarak etkinlikler hakkında hatırlatıcı notlar tutabileceğiniz bir uygulama.

- Crayon Physics (Pastel boya fiziği): Oldukça ilginç ve keyifli bir oyun. Pastel boya ile çizilmiş bir ortamda beyin egzersizi yaptığınız oyunda, bir yıldız, bir de halka var. S-Pen ile halka ile yıldız arasında bağlantı kurup, daha sonra çeşitli araçlar kullanarak halkayı yıldıza çekmeye çalışıyorsunuz…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


- PS (Photoshop )Touch: Galaxy Note 10.1 ile çekeceğiniz fotoğraflar veya tablete yükleyeceğiniz fotoğraflar üzerinde çalışabileceğiniz birçok içerik sunan bir uygulama. Fotoğraflarla oynamaktan hoşlanıyorsanız, Instagram’da yapabileceklerinizin çok daha fazlasını bulacaksınız.

- Polaris Office: Önemli içeriklere sahip bir iş uygulaması. ‘Guide’ ile taslakları, slaytları ve yazı metinleriniz üzerinde işlem yapabiliyorsunuz. Ayrıca, ‘Tarayıcı’ seçeneğinden tabletinizdeki tüm dosyaları görebiliyor, ‘Bulut’ içeriğiyle Google Drive hesabınıza erişiyorsunuz. ‘Form Türü’, üzerinde işlem yapacağınız belgelerinizi kategorize ederek size sunarken, ‘Sık kullanılanlar’ ile en çok işlem yaptığınız belgeleri kategorize ediyorsunuz.

Samsung, yazılım geliştiricilere S-Pen uyumlu uygulamalar hazırlamaları için olanak veriyor. Böylece, ileride S-Pen’e uyumlu yeni ve farklı uygulamalarla karşılaşabileceğiz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ÇOKLU EKRAN ÖZELLİĞİ
Note 10.1’in yazılımı, S-Pen ile yazdığınız hızlı el yazısını kusursuz bir şekilde algılıyor. Bu konuda Galaxy Note 10.1’i sınamak isterseniz, dakikalar harcayarak S-Pen’in hiç şaşmayan çizgilerini kontrol edebilirsiniz (ben bir saate gerek kalmadan tatmin oldum). El yazınızın dışında, belirgin geometrik çizimler yapmanız için S-Pen yine devreye giriyor ve bozuk çizgilerinizi düzeltiyor.

S-Pen’in en etkileyici özelliklerinden biri kullanımda yarattığı kolaylık ve hızdan bile öte aslında. Bunu, karmaşık matematiksel işlemler yapan bir mühendis, öğretmen veya ekonomist iseniz daha iyi anlayacaksınız. Samsung’un, ‘bilgisayarımsal bilgi motoru’ Wolfram Alpha ile olan işbirliği, Galaxy Note 10.1’nin rakamlarla çok büyük işler çıkarmasını sağlıyor.

Wolfram Alpha tarayıcısına girdiğiniz anda Galaxy Note 10.1 çoklu ekran fonksiyonuna giriyor ve S Note üzerindeki işlemlerinizi aynı zamanda internet tarayıcısı üzerinden devam ettiriyorsunuz. Tarayıcının üzerinde açılan arama kutucuğuna gerekli olan işlemleri girdiğiniz, Wolfram Alpha size istediğiniz işlemleri sunuyor.


DONANIM
Galaxy Note 10.1’in S-Pen’in ardından en büyük değişiklikleri iç donanımında yatıyor. Samsung, tabletin ilk olarak çift çekirdekli CPU (merkezi işlem birimi) ile sunulacağı belirtmişti. Ancak beklentileri karşılamayacak bir işlemci yerine, Samsung’un dört çekirdekli Exynos 4 1.4 GHz çipiyle donatıldı. 2GB RAM’e sahip olan Note 10.1, işlemci gücü bakımından bir önceki modeline göre oldukça üstün. Tab 2 10.1, 1GHz çift çekirdekli TI OMAP 4430 işlemci ve 1GB RAM’e sahip.

Cihazın 7.000 mAh bataryası, her ne kadar Galaxy Tab 2 10.1 ile aynı olsa da, Galaxy Note 10.1’e 10 saatlik bir ----- izleme süresi kazandırıyor (eğer ekran parlaklığınız yüzde 50 ise). Kısaca 9 saat 55 dakikalık bir batarya ömrüne sahip Tab 2 10.1’den bir farkı yok. Yeni iPad için bu süre 9 saat 52 dakika.

Kullandığım Tab 2 10.1, performansı oldukça iyi bir cihaz. Ancak Note 10.1’in gerisinde kalıyor. Ses çıkışı oldukça güçlü olan Tab 2 10.1, bu özelliğiyle birçok radyo ve müzik uygulamasıyla beraber, Music Volume adlı bir ekolayzır uygulaması indirmeme de vesile oldu. Bass ve diğer ses ayarları üzerinde oynayarak kulaklıkla müzik dinleme keyfini ikiye katladığınız uygulama, açık olduğu sürece tabletin de yavaşlamasına neden oluyor. Bu nedenle ------- veya bir diğer uygulamada müzik dinlerken başka bir işlem yapmamaya çalıştığımı söylemem gerekir.

Kullandığım Tab 2 10.1, performansı oldukça iyi bir cihaz. Ancak Note 10.1’in gerisinde kalıyor. Ses çıkışı oldukça güçlü olan Tab 2 10.1, bu özelliğiyle birçok radyo ve müzik uygulamasıyla beraber, Music Volume adlı bir ekolayzır uygulaması indirmeme de vesile oldu. Bass ve diğer ses ayarları üzerinde oynayarak kulaklıkla müzik dinleme keyfini ikiye katladığınız uygulama, açık olduğu sürece tabletin de yavaşlamasına neden oluyor. Bu nedenle ------- veya bir diğer uygulamada müzik dinlerken başka bir işlem yapmamaya çalıştığımı söylemem gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Note 10.1’in kamera ara yüzü, 10.1 Tab modellerinden ve akıllı telefonlarından farklı değil. Wi-Fi üzerinden diğer Samsung cihazlarına fotoğraf göndermenizi ve anında fotoğraf paylaşımı yapmanızı sağlayan ‘Share shot’ ve ‘Buddy photo share’ uygulamalarını içeriyor. Bu özelliklerin yanı sıra, fotoğraf çekiminde panorama seçeneği ve çeşitli çekim ayarları yer alıyor.

720p ----- çekim modu da fotoğraflarında olduğu gibi Galaxy Note 10.1 adına pek tatmin edici değil. Çektiğiniz -----ları izlediğiniz zaman görüntü kalitesinin yeterince iyi olmadığını görüyorsunuz. Bunun en büyük nedeni ise kameranın otomatik görüntüleme sabitlemesinde yeterince başarılı olmaması. Cihazın saniyede 30 kare **** HD 1080p ----- kayıt özelliği bulunuyor.

YENİ VE ESKİ MODELLERİN KARŞILAŞTIRILMASI
Bir üst modeli gibi 3G veya sadece Wi-Fi internet bağlantı özelliğine sahip modelleriyle sunulan Tab 2 10.1, 175.3 x 256.6 x 9.7mm boyutlarında. 587 gr ağırlığıyla yine Note 10.1 ile neredeyse aynı ağırlıkta.

25.6 cm ekran genişliği, 1280×800 PLS ve TFT-LCD (ince film transistör sıvı kristal ekran) monitörü, cihazın en büyük özelliklerinden biri. Note 10.1’in WXG LCD ekranına kıyasla, PLS daha geniş bakış açısı ve yüzde 10 daha fazla parlaklık sunuyor. Sıvı kristal ekran, Tab 2 10.1’in aynı bataryaya sahip olduğu Galaxy Note 10.1’e kıyasla daha az enerji harcamasını sağlıyor. Aynı zamanda cihazın ince bir tasarıma sahip olmasında önemli rol oynuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tab 2 10.1 ile HD kalitesinde ----- izlemekten büyük keyif aldığımı söyleyebilirim. Güçlü ses çıkışı, ses ayarları geliştirildiğinde ve iyi bir kulaklık edinildiğinde harika bir film ve müzik keyfi yaşatıyor. 1GHz çift çekirdekli TI OMAP 4430 işlemci ve 1GB RAM’e sahip olan Tab 2 10.1, 1GHz çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemci kullanan bir önceki modelinden performans olarak çok üstün değil.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Note 10.1 ile arasında işlev ve performans kapasitesi açısından kıyaslama yapmak gereksiz olur. Ancak çok karmaşık ve ağır uygulamalar kullanmayacak tablet kullanıcıları için genel kullanım ve eğlence açısından oldukça ideal bir tablet.

Android 4.0 (Dondurmalı Sandviç) işletim sistemi kullanan Tab 2 10.1’in kötü yanlarından biri, sadece 16 GB modeliyle sunulması. Yine de microSD kart girişiyle bellek artırılabiliyor. Tab 2 10.1, kamerasıyla bir üst modelinin altında kalıyor. Arkada 3, önde 2 mega piksel kamera bulunduran Galaxy Tab 2 10.1, arka panelinde LED flaş ve ön panelinde ışık sensoru bulundurmuyor.

SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 GENEL ÖZELLİKLER

Ekran genişliği: 25.6 cm

Çözünürlük: 1280×800

Ağırlık: 583 gr

Boyut: 256.7×175.3×8.9 mm

İşletim sistemi: 1.4GHz dört çekirdekli Exynos 4410 CPU

RAM: 2 GB

İşlemci hızı: 1.4 GHz

Dahili bellek: 16/32/64 GB

Ek bellek: 64 GB’a kadar microSD desteği

Kamera (arka/ön): 5 mega piksel / 1.9 mega piksel

----- kayıt: 1080p, saniyede 30 kare

Batarya ömrü: 10 saat

Desteklediği ----- kodekleri: Mpeg4, H.264, H.263, VC-1, Divx, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark Format: 3gp(---), wmv(asf), avi(divx), mkv, flv, webm

Desteklediği ses formatları: MP3, AAC/AAC+/EAAC+, WMA, OGG (vorbis), FLAC, AC-3 Sound: AMR-NB/WB, WAV, MID, XMF, iMelody, SP-MIDI, RTTTL/RTX, OTA

Fiyat: 1.499 TL’den başlıyor

Artıları

- Güçlü işlemciyle gelen yüksek performans,

- S-Pen aparatıyla çok daha hızlı ve pratik kullanım,

- Çoklu ekran özelliğiyle aynı anda birden fazla uygulama üzerinde çalışabilme,

- 64 GB’a kadar bellek artırma imkanı.

Eksileri

- Fotoğraf ve ----- çekimi kalitesi çok tatmin edici değil,

- Çoklu ekran özelliği sadece birkaç uygulamayla sınırlı,

- Görüntü kalitesi çok daha iyi olabilirdi.

Kutudan çıkanlar:

Adaptör, USB kablosu, kulaklık.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cok, Ötesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çok konuşulan Google tabletin adı Nexus mu olacak PassioN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Haziran 2012 10:23
3 Boyut'un Ötesinde Düşünmek... Luis IF Ekstra 0 25 Nisan 2010 22:45
MP3 çaların çok ötesinde Kralice Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Temmuz 2008 16:15