IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2012, 19:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hisseleri yüzde 6 değer kazandı!




ABD yatırım bankası Goldman Sachs, BlackBerry telefonlarının üreticisi Kanadalı Research In Motion’ın (RIM) yüzünü güldürdü. Banka, RIM hisselerine ait görüşünü ‘nötr’den ‘al’a çevirince, şirketin hisseleri yüzde 6 değer kazandı.

RIM, Ocak 2013’te teknoloji dünyasına tanıtacağı BlackBerry 10 modeliyle eski günlerine dönmeyi umarken, şirketin yüzünü güldüren bir gelişme yaşandı. Goldman Sachs, şirketin hisselerine ait görüşünü olumlu göstererek hisse değerlerinin artmasını sağladı.
AP’nin verdiği habere göre, bankanın analisti Simona Jankowski, BlackBerry 10’un akıllı telefon piyasasında başarılı olma ihtimalinin yüzde 30 olduğunu belirtti ve RIM hisselerine ait görüşünü ‘nötr’den ‘al’a çevirdi.
Her ne kadar her üç BlackBerry 10’dan sadece birinin satılacağı öngörüsü çok iyimser olmasa da, BlackBerry hiseeleri dün yüzde 6 değer kazandı. Goldman Sachs, RIM hisselerinin 12 aylık süreçte 9 dolardan 16 dolara çıkacağın tahmininde bulundu.
İŞLETİM SİSTEMİ PİYASADA TUTUNABİLİR
Jankowski, hazırladığı raporda RIM’in BlackBerry 10 işletim sisteminin, Apple’ın iOS ve Google’ın Android işletim sisteminin ardından piyasada en çok rağbet gören üçüncü işletim sistemi olabileceğini ifade etti.
BlackBerry 10 işletim sisteminin, Şubat 2013’te, yani yeni nesil telefonun tanıtılmasından bir ay sonra sunulması bekleniyor. Jankowski raporunda, RIM’ın Şubat 2014’te sona eren mali yılda kara geçmesinin beklendiğini de belirtti.
İYİMSER GÖRÜŞ YÜKSEK
RIM’in geleceğine dair olumlu beklentiler, Jankowski dışında birkaç analistten daha daha gelmişti. Geçtiğimiz hafta, Kanada’nın en büyük dördüncü yatırım bankası olan National Bank Financial analisti Kris Thompson, gelecek yıl RIM telefonlarının nakliyat rakamının 31.6 milyondan 35.5 milyona yükselmesinin beklendiğini belirtmişti. Thompson, şirketin hisse değerlerinin de 12 dolardan 15 dolara çıkacağını öngördü.
Uluslararası yatırım bankacılığı grubu Jefferies Group analisti Peter Misek’de, RIM’ın dün 11.54 dolara yükselen hisse değerinin 10 doların üzerine çıkacağını öne sürmüştü. Bu beklentisi dorğulanan Misek, BlackBerry 10 işletim sisteminin ise piyasadaki başarı şansının yüzde 20 ila 30 olduğunu belirtti.
Bir zamanlar özellikle gelişmiş e-mail hizmetiyle hem bireysel hem de kurumsal kullanım için en çok tercih edilen akıllı telefon olan BlackBerry, klavyesiyle de çok hızlı yazışma imkanı sunuyordu. iPhone ve Android tabanlı telefonların yükselişiyle zor günler geçiren BlackBerry, en sn teknolojilerle piyasaya çıkacak yeni modeliyle eski günlerine dönmek istiyor.
teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
6, değer, hisseleri, kazandı, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Altın değer kazandı aLya Haber Arşivi 0 25 Ekim 2011 13:18
Borsa değer kazandı aLya Haber Arşivi 0 24 Ekim 2011 12:09
Borsa günlük bazda yüzde 3,35 değer kazandı Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 22:50
Borsa günlük bazda yüzde 1,91 değer kazandı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 00:44
Borsa günlük bazda yüzde 1,86 değer kazandı Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 18:41