IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2012, 17:19   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Masaüstü PC'ler ölüyor mu?




Masaüstü PC'ler ölüyor mu?


Intel'in 2014'te çıkaracağını duyurduğu Broadwell işlemcileri yeni bir soruyu gündeme getirdi. Intel, masa üstü PC'leri terk mi ediyor?

Broadwell işlemciler, Intel'in 2014'te piyasaya süreceği 12nm teknolojili yeni işlemcileri olacak. Ancak ondan önce Haswell işlemcileri piyasaya sürülecek. Haswell işlemcileri, masa üstü PC'lere uygun olacak ancak Broadwell işlemciler son kullanıcıya ayrı olarak satılmayacak, anakart işlemcilerine verilecek ve Broadwell işlemcilerine sahip olmak isteyenler, işlemciyi ancak anakart ile birlikte gömülü olarak satın alabilecekler.

Aslında burada Broadwell işlemcilerin teknik detaylarına da dikkat etmek gerekiyor. Yüksek enerji tasarrufu yetenekleriyle Broadwell işlemciler, mobil platformlar için uygun bir işlemci olacak. işlemcilerin doğrudan satışının olmayacağı ve üreticilere gönderileceği de düşünülünce, Broadwell işlemcilerin doğrudan mobil pazarı hedef alan ve masa üstü PC'leri oyun dışı bırakacak işlemciler olduğu şüphesi piyasada sesli dile getirilmeye başlandı.

Ancak, Intel'in sonraki nesil işlemcileri olan Skylake'in doğrudan masa üstü PC'leri hedef aldığını biliyoruz çünkü işelmcielr LGA formatında hazırlanıyor.

Intel daha önce yaptığı açıklamalarda da, Broadwell'in ayrı satılmayacağını ancak Haswell ile aynı dönemde piyasada olacağını, ayrı işlemci satın almak isteyen kullanıcıların Haswell işlemcileri alabileceğini duyurmuştu. Dolayısıyla, piyasada Intel'in masa üstü PC'leri terk edeceği konusundaki söylentilerin gerçekçi olmadığını söyleyebiliriz.

teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
masaüstü, mu, pcler, ölüyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sonunda o da ölüyor! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Aralık 2012 17:17
Her Yıl 50 Bin Genç Kız Ölüyor Liaaa Ah Kadınlar 1 28 Haziran 2012 13:44
2012 Masaüstü Bilgisayar Modelleri -Plazma Ekranlı Trend Model Masaüstü Bilgisayarlar Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Şubat 2012 23:44