IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2012, 21:32   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Artık Türkçe!




RIM, Türkiye’deki uygulama geliştiricilere çeşitli araçlar, teknik destek ve pazar öngörüleri sunmak amacıyla BlackBerry Developer Portalını Türkçe olarak açtığını duyurdu.
Research In Motion (RIM), Türkiye’deki uygulama geliştiricilere olan bağlılığı ve pazara kaliteli yerel içerik kazandırmaya yönelik yatırımlarının bir göstergesi olarak bugün, Türkiye’deki geliştiricilere ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgi ve desteği sağlamak amacıyla BlackBerry Developer Portalının Türkçe olarak açıldığını duyurdu.
Portal Türkiye’deki uygulama gelişticilere, BlackBerry® platformuna yönelik daha etkili ve zengin uygulamalar geliştirmeleri ve dünya çapında 80 milyondan fazla BlackBerry kullanıcısına kolayca ulaşmalarını sağlamak amacıyla pazara yönelik öngörüler, teknik veri ve destek sunuyor.
BlackBerry Developer Portalı’nda bulunan içeriklerin hepsi, Türkiye’deki uygulama geliştiricilerin uzmanlıklarına yönelik en yararlı bilgilere kendi dillerinde ulaşmalarını sağlamak amacıyla Türkçe olarak sunuluyor. Sitede, BlackBerry® Payment Service, BlackBerry® Advertising Service ve BlackBerry® App World™ hakkında da çeşitli bilgiler bulunuyor. Simülasyon, configürasyon ve performans bölümlerinin de aynı şekilde Türkçe olduğu portalda ayrıca, uygulama geliştiricilerin teknik sorunlarına yardımcı olmak amacıyla “Sıkça Sorulan Sorular” bölümü ile bir de forum mevcut.
Kullanım kolaylığı ile öne çıkan ara yüzü ile portal, Native C/C++, HTML5/WebWorks®, Adobe® AIR® , Python™, Cascades™, ve Qt with JavaScript gibi çeşitli dil ve araçlar üzerinden uygulama geliştirme fırsatı sunuyor.
BlackBerry’nin Türkiye’deki mobil sektöre yönelik bir diğer yatırımı ise, Türkiye çapında 7 üniversiteden toplamda 140’ın üzerinde öğrencinin BlackBerry platformu için sağlık ve haberleşme de dahil çeşitli alanlarda uygulama geliştirmelerine aracı olan BlackBerry Meet-Up Projesi.
BlackBerry 10 ile yeni fırsatlar kapıda
BlackBerry platformu uygulama geliştiriciler için benzersiz fırsatlar sunuyor. Platform üzerinden gerçekleştirilen günlük 5 milyondan fazla uygulama indirme oranı ile BlackBerry App World™, dünyanın en çok kazandıran platformlarından biri olarak öne çıkıyor. Pazar analiz ve strateji firması Vision Mobile’a göre, BlackBerry platformuna yönelik uygulama geliştirenler, iOS platformuna göre ortalama olarak uygulama başına aylık %4, Android platformuna oranla ise %40 daha fazla gelir elde ediyorlar. RIM uygulama geliştiricilerin, akıllı telefon kullanıcılarının beklentisini fazlasıyla karşılayacak mükemmel uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olmak adına geliştiricilere yönelik BlackBerry 10 paketini 2012 BlackBerry World ve BlackBerry 10 Jam etkinliklerinde duyurmuştu. Paket çerçevesinde uygulama geliştiriciler, Native, WebWorks, AIR ya da Adobe üzerinden uygulama yazabiliyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artık, türkçe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
“EvernoteFood”ve uygulamaları artık Türkçe! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Nisan 2012 15:43
iPhoto 9.2 Artık Türkçe Ocean Mac OS 0 21 Ekim 2011 19:19
Office 2010 artık Türkçe! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 28 Ağustos 2010 17:02
OpenOffice.org artık tamamen Türkçe Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 16 Mayıs 2010 11:05
Google Earth Artık Türkçe Heidi Arama Motorları Haberleri 0 04 Haziran 2008 09:07