IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Öğrenciler dağıtılan tabletleri kırdı! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/519674-ogrenciler-dagitilan-tabletleri-kirdi.html)

Zen 03 Ocak 2013 18:52

Öğrenciler dağıtılan tabletleri kırdı!
 
İngiltere'de 11-16 yaş arası öğrencilere eğitim veren bir devlet okulunun teknolojiyi sınıflara sokma girişimi pahalıya patladı.

Kendi bütçesinden 500 bin sterlin harcayarak öğrencilerinin hepsine Apple iPad dağıtan Honywood Community Science School karşılığında velilerden sadece 50 sterlin fazladan ücret aldı.
Tanesine 400 sterlin civarında bir ücret verilerek satın alınan 1.200 iPad'in 489 tanesi, ilk öğrenim döneminde tamir edilemeyecek seviyede kırıldığı için değiştirilmek zorunda kaldı. 112 tanesi ise tamire yollandı. Yani dağıtılan tabletlerin yarısı meraklı öğrenciler tarafından bozuldu.
Tabletler sayesinde öğrencilerin okulun 48 yıllık tarihindeki en yüksek notları aldığını belirten okul müdürü Simon Mason yeni aldıkları kılıflar sayesinde kırılma vakalarında müthiş bir düşüş yaşandığını belirtti.
Bazı uzmanlar ise Mason'un aksine 11-12 yaşındaki çocuklara hassas ve pahalı cihazların emanet edilmemesi gerektiğini düşünüyor.
Toplanan vergilerin nasıl harcandığını gözlemleyen sivil toplum kuruluşu İngiltere Vergi Mükellefleri Birliği'nin temsilcisi Matthew Sinclair ise konuyla ilgili olarak "Okullara yapılan teknolojik yatırımların eğitim koşullarını geliştirmesi gerekiyor. Sadece ilerici ve yeni gözükmek için bu paralar harcanmamalı" diye konuştu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net