IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2013, 16:16   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Globalstar Avrasya'nın 6 uydusu uzaya fırlatıldı!




Globalstar Avrasya'nın yeni nesil 6 uydusu daha uzaya fırlatıldı.

Uluslararası mobil uydu haberleşme servis sağlayıcısı Globalstar, uydu kümesini yenileme çalışmaları kapsamında son altı haberleşme uydusunun fırlatımlarını Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssünden başarıyla gerçekleştirdi.

Fırlatımı, Globalstar Türkiye (Oğulbey) Uydu Yer İstasyonundan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bürokratlar ve basın mensupları canlı olarak izledi.
Soyuz roketinin ST26 uçuş numarası ile uzaya taşıdığı 6 yeni uydu, 19 Ekim 2010'da ve 13 Temmuz 2011 ve 28 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan üç fırlatımla uzaya gönderilen ve kullanılmaya başlanan 18 uyduyla birlikte kullanılacak.
Uydu haberleşmesini daha ileri taşıyacak olan bu yeni uydular, güvenli Globalstar uydu haberleşme sistemine ek olarak bas-konuş, multimedya mesajları, çoklu mesaj gönderimi, görüntülü konuşma, coğrafi konum belirleme ve yüksek hızlı internet gibi bazı özellikleri de beraberinde getirecek.
Yeni atılan uydularla Globalstar'ın, yörüngedeki uydu sayısı 72'ye yükseldi. Bu uyduların 40 tanesi devre dışı bırakılarak uzay çöplüğüne gönderilecek ve kalan 32 uydu üzerinden hizmet verilmeye devam edilecek.
Son gönderilen uyduların asgari 15 yıl hizmet vermesi bekleniyor.
BTK Başkanı Acarer, yaptığı açıklamada, Globalstar'ın yer istasyonunun Türkiye'de olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Globalstar Avrasya'nın çok ciddi bir kapsama alanı olduğunu belirten Acarer, “Bütün Akdeniz'in ve Avrupa'nın neredeyse tamamı kapsama alanında. Bu kadar geniş bir kapsamanın sahipliğinin olduğu yer istasyonunun Türkiye'de olması gerçekten çok önemli. Bu yeni nesil uydularla da yeni nesil haberleşmeler olacak. Özellikle genişbant internet haberleşmesi burada yer alacak, bunu da çok önemsiyoruz” diye konuştu.
En güvenli haberleşme
Globalstar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik, Globalstar uydularının kullandığı CDMA teknolojisinin halen dünya üzerinden en güvenilir haberleşme protokolü olarak kabul edildiğini ifade ederek, yasa dışı hiçbir yöntemle havadan dinlenemeyen Globalstar telefonlarının, bu nedenle askeri birimler, emniyet güçleri ve gizliliğe önem veren kişi kurum ve kuruluşlarca kullanıldığını belirtti.
Globalstar Türkiye (Oğulbey) Uydu Yer İstasyonu'nun dünyanın 68 ülkesine hizmet sunma kapasitesine sahip tek uydu yer istasyonu olduğunu söyleyen Özçelik, şunları kaydetti: “İstasyonumuzun açıldığı 2000 yılında Türkiye ve Ortadoğu'nun bir bölümüne hizmet veriyorduk. Bugün ise Türkiye'den alacağınız 0592 alan kodlu bir Globalstar telefonu ile bu bölgedeki 68 ülkede roaming ücreti ödemeden dakikası yalnızca 50 sente görüşme yapabilirsiniz. Avrupa ve Ortadoğu'nun tamamı ile Kuzey Afrika, şu anda bize bağlandı ve bu coğrafya, 0592 ulusal alan kodunun, yani bir Türk numarasının, roming ücreti olmadan, tek fiyatla dolaşabildiği en büyük ve tek alandır. Kapsadığımız alan Osmanlı İmparatorluğunun sınırlarını bile çoktan aştı. Bu onur hepimizin.”
Globalstar Avrasya
Dünyanın önde gelen uydu servis sağlayıcılarından olan Globalstar'ın Türkiye, Ortadoğu ve Doğu Avrupa hizmet sağlayıcısı ve bağımsız operatörü olan Globalstar Avrasya Uydu Yer İstasyonu, 2000 yılında hizmete başladı. Globalstar Avrasya, 0592 ulusal alan kodu ile bugün 37'si direkt, 31'i Avrupa Globalstar ile ortak olmak üzere 68 ülkeye sesli görüşme ve data iletişim hizmeti sunuyor.
Uydu Yer İstasyonu, Türkiye topraklarında bulunan ve Türkiye'nin tek mobil uydu operatörü olan Globalstar Avrasya, yüzde 100 yerli sermaye ile Türk mühendis ve teknisyenlerince işletiliyor. Globalstar Avrasya'nın hizmet verdiği kurumlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet birimleri, sivil savunma kuruluşları, kamu kurumları, kaymakamlıklar, belediyeler ve özel sektör bulunuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
6, avrasyanın, fırlatıldı, globalstar, uydusu, uzaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eutelsat 21B uzaya fırlatıldı! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Kasım 2012 19:08
50'nci Ses uydusu uzaya gönderildi! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Şubat 2012 01:11
Çin, uzaya araştırma uydusu gönderecek Juventus Haber Arşivi 0 11 Kasım 2009 17:48